Tietosuojasuostumusten kerääminen
Julkaistu: 19.03.2018 00.00

Tietosuojasuostumusten kerääminen

Suomen ja Euroopan unionin tietosuojalait ovat uudistumassa. EU:n yleistä tietosuoja-asetusta sovelletaan 25.5.2018 alkaen kaikissa EU:n jäsenmaissa. Tietosuoja-asetusta (General Data Protection Regulation, GDPR) sovelletaan lähtökohtaisesti kaikkeen henkilötietojen käsittelyyn. Lisätietoja EU:n tietosuojauudistuksesta löydätte esimerkiksi tietosuoja.fi -sivustolta.

Jopoxiin kerätään tietosuojalain alaista tietoa ja sen kerääminen sekä käyttö lakkaa toimimasta Jopoxissa, ellei suostumusta ole annettu tiistaihin 10.4.2018 mennessä. Alle 16-vuotiaiden osalta suostumukseen tarvitaan huoltajan hyväksyntä.

Tietosuojasuostumuksen antamisen eri vaihtoehdot:

  • palvelu edellyttää 20.3.2018 alkaen suostumuspyyntöön vastaamista
  • järjestelmä kysyy erikseen hyväksynnän henkilörekisteriin, sekä nimen ja kuvan näyttämiseen seuran sivustolla
  • mikäli joukkueella on käytössä "pukukoppi", pääsevät sinne kutsutut henkilöt kirjautumaan Jopox -järjestelmään ja antamaan itse tietosuojasuostumuksen niin itselleen kuin huollettavilleen seuraavasti:
    • henkilö kirjautuu Jopoxiin ja merkitsee hyväksynnän kohdasta "Omat tiedot" löytyvällä "tietosuoja" -välilehdellä (Huollettavat: kohdasta voidaan valita henkilö jonka tietoja halutaan muokata)
    • henkilö kirjautuu pukukoppiin, kohdasta "Omat tiedot" valitaan aluksi henkilö jonka tietoja muokataan. Välilehdeltä "TIETOSUOJA" päästään antamaan tietosuojasuostumus
    • kirjautumalla henkilö pääsee myös itse näkemään ja muokkaamaan henkilörekisterissä olevia tietojaan!
  • ellei joukkue käytä vielä pukukoppia, hyväksyntä voidaan kirjata järjestelmään myös manuaalisesti joukkueen ylläpitäjien toimesta muokkaamalla henkilötietoja kodassa "tietosuoja". Tällöin järjestelmä vaatii myös tiedon kuka hyväksynnän on saanut ja miten (hyväksyntä voidaan antaa siten että siitä jää myös todiste esim paperilla allekirjoitettuna, sähköpostina, tekstiviestinä...)


Jopoxiin kirjautuminen verkkoselaimella (mikäli henkilöllä on kirjautumistunnukset):

Tietosuojasuostumuksen antaminen verkkoselaimella järjestelmään kirjautuneena:


Jopox -mobiilisovelluksessa omien tietojen muokkaaminen:

Jopox -mobiilisovelluksessa tietosuojan hyväksyminen:

Tietosuojan hyväksyminen manuaalisesti joukkueen ylläpitäjän toimesta. Järjestelmä vaatii myös tiedon kuka ja miten hyväksyntä on saatu!


Seuran uusimmat

Nibacos Kokkola ry               

Torikatu 21-23, 67100 Kokkola

Puh. 050 476 9022
toimisto@nibacos.fi


Toimiston aukioloajat:

Maanantai 11.00-16.00

Tiistai 9.00-13.00

Keskiviikko 9.00-13.00

Torstai 8.00-16.00

Perjantai 9.00-15.00


-SALIBANDYÄ SUURELLA SYDÄMELLÄ-