Ensimmäisestä turnauksesta 2 pistettä!
Julkaistu: 04.10.2016 00.00

Naisten kotiturnaus pelattiin Hollihaassa 24.9.2016.

Ensimmäinen ottelu käytiin paikallisvastus SC Kokkolaa vastaan. Heti ottelun alkuminuuteilla, SC oli tarkkana ja iski välittömästi maalin Nibacos puolustajien harhasyötöstä. Erä oli tasaista vääntöä ja päättyi 2-2 tulokseen. Nibacoksen kauden avausmaailsta vastasi ex-SC pelaaja Karoliina Lintinen puolustaja Ria Böösin tarjoillessa syötön. Toisesta maalista vastasi päivän aikana lukuisia vaarallisia tilanteita luonut tehokaksikko Sonja Hedström ja Tua Böös.

Toisessa erässä vahva Nibacos painostus SC:n päädyssä ei tuottanut tulosta ja SC vastasi välittömästi maaleilla paikan saatuaan. SC takoi 2 lisämaalia Nibacos maaliin ja nuoren Nibacos joukkueen otteet alkoivat hieman herpaantua. SC Kokkola oli onnistunut saamaan riveihinsä taas uuden tehokkaan maalintekijän Emmi Siirosen, jonka käsialaa oli katsomohavaintojen mukaan 3 maalia (tulospalvelu ei ole vielä vahvistanut maalintekijöitä).

Kolmas erä alkoi 4-2 takaa-ajoasemasta ja Nibacos sai taas itseluottamuksen takaisin ja alkoi pyrkiä maalintekopaikkoihin. Laukaukset menivät vain kenties liiasta yrittämisestä johtuen enemmän ohi kuin kohti maalia. Tilanne tasottui hieman kun Sonja ja Tua tehtailivat päivän kolmannen Nibacos maalin, mutta ottelusummeri soi liian nopeasti ja SC Kokkola vei pisteet tuloksella 4-3.

Ottelun parhaina palkittiin Emmi Siironen ja Nibacos pelaajista vahvasti peliä rakentanut ja paikkoja ketjukaverilleen Sonjalle luonut Tua Böös.

Toisessa ottelussa kohdattiin nousijajoukkue Kauhajoki. Ensimmäinen erä väännettiin tasaisesti tuloksella 0-0, eikä nousijat todella päästäneet Nibacosta helpolla.

Vasta kolmannessa erässä viimeisillä minuuteilla saatiin vihdoin maalihanat auki Sonjan ja Tuan yhteistyöllä.

Maalihanojen avaus selvästi hieman rentoutti joukkuetta ja viimeisessä erässä iski kotijoukkue kahdesti ja vastustaja kerran. Viimeisen erän noususta vastasivat Nea Peltoniemi Mirja Anttiroikon syöttäessä. Viimein pieni ja pippurinen puolustajamme Ria Böös surffasi näytöstyyliin kentän läpi ja iski lopuksi pallon vielä Kauhajoen maalivahdin selän taakse ja ottelu päättyi Nibacos voittoon tuloksella 3-2.

Helppo ei ensimmäinen turnaus ollut ja siinä näkyi selväsit pieni jännittyneisyys kauden alkaessa kotiyleisön edessä. Seuraavat pelit pelataan Ilmajoella 22.10 ja vastassa ovat Jeppis ja KauWi.