Vaasan turnaus
Julkaistu: 07.02.2018 00.00

Vaasan turnaus

Viime turnauksen pettymyksistä on päästy yli ja naiset matkaavat sunnuntaina kauden viimeisiin runkosarjan peleihin Vaasaan. Vastassa on naapurikylän Jeppis FBC ja paikallinen SB Vaasa Mummot. Naiset ovat tällä hetkellä sijalla 3. ja näillä sijoilla täytyisi vähintään pysyä mikäli halutaan peleille jatkoa. Tämän turnauksen jälkeen lohkon neljä parasta joukkuetta pelaavat keskenään turnauksen, josta kaksi parasta jatkavat divarin nousukarsintoihin. Toinen kokkolalainen jengi, SC Kokkola, roikkuu vain pisteen päässä Nibacos naisista. Nähtäväksi jää että kumpi joukkue nähdään jatkopeleissä vai nähdäänkö peräti molemmat vääntämässä karsintapaikoista.

Ensimmäinen peli pelataan naapurikylän Jeppis FBC:tä vastaan. Jeppiksellä on viime kauteen verrattuna ollut hieman hankalaa, osittain siksi että pelaajarunko koki suuren muutoksen kun mm. vakiopelaajat Maria Hillberg ja Suvi Hautala jäivät remmistä pois. Nuorentunut joukkue on voittanut vain 3 peliä ja kokeneet peräti 6 tappiota. Viime kohtaaminen naapureita vastaan päättyi marraskuussa sinivalkoisten 7-1 voittoon. Punaisten ainoan maalin teki tuolloin Cecilia Kiisk-Backman, Riina Lapinkorpin syötöstä. Toiseksi viimeisenä sarjassa majailevan jeppiksen pistenikkari on ilmiselvästi Riina Lapinkorpi 10:llä tehopisteellään.

Toinen peli pelataan paikallista SB Vaasa Mummoja vastaan. Ei ole vaasalaisillakaan ollut mikään hohdokas kausi, kun takana 7 tappiota 16:sta pelistä. Rannikkolaisten viime kohtaaminen päättyi kokkolaisten 2-4 voittoon. Vaasalaiset laittoivat kyllä tuolloin hanttiin ja Katja Kukko iski pelin ensimmäisen maalin ajassa 4:00. Tämän jälkeen sinivalkoiset kokkolaiset iskivät kolme kertaa ennen viimeistä erää. Kolmannessa erässä mummot yrittivät kiriä iskiessään kolmannen erän alussa maalin. Peli päättyi kumminkin kokkolaisten voittoon, Keena Koskelan iskiessä pelin viimeisen maalin ajassa 44:50 Mirja Anttiroikon syötöstä. Mummojen pistepörssiä johtaa selkeästi Eeva Holopainen 11 pisteellä.

Nibacos naisten kokoonpanossa on vielä muutamia kysymysmerkkejä loukkaantumisten ja muiden menojen takia. Kaikkien iloksi joukkueen duracell pupu Hanski aka Hanna-Mari Gillberg nähdään Vaasaan turnauksessa mukana.

Viime turnaus opetti sen että peliin täytyy lähtee ilman ennakkoluuloja varmasta voitosta tai muuten saattaa tulla takkiin heikommaltakin vastustajalta. Valmentaja Risto Koljonen nosti tavoitteeksi saada maalinteko kuntoon ja ottaa kaksi voittoa. Vaasaan lähdetään siis pelaamaan vaihto kerrallaan ja toivotaan sen kantavan voittoihin saakka jotta pelit jatkuisivat vielä pidemmälle kevättä kohti.

Naisten pelejä voit seurata naisten instagram tililtä ”Nibacosnaiset” tai salibandyliiton tulospalvelusta http://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/naisten-2-div...

Seuran uusimmat

Nibacos Kokkola ry               

Torikatu 21-23, 67100 Kokkola

Puh. 050 476 9022
toimisto@nibacos.fi


Toimiston aukioloajat:

Maanantai 11.00-16.00

Tiistai 9.00-13.00

Keskiviikko 9.00-13.00

Torstai 8.00-16.00

Perjantai 9.00-15.00


-SALIBANDYÄ SUURELLA SYDÄMELLÄ-