05-pojille kultaa Tampereelta
Julkaistu: 24.04.2018 00.00

Joukkue osallistui toista kertaa Tampereen TFT turnaukseen vuoden tauon jälkeen. Tällä kertaa mukaan lähti 18 pelaajaa ja innokas kannustus joukko. Turnauksessa 05-sarjaan osallistui 12 joukkuetta. Nibacoksen kanssa samassa A-lohkossa olivat Ilves Black, NTK Nakkila ja SB Heinola Musta. Kaikki alkulohkon pelit pelattiin lauantaina Spiralhalilla.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Ilves Black. Ottelun ensimmäinen erä mentiin Nibacoksen asettamalla tahdilla ja erätauolle siirryttiin 5-0 johtoasemassa. Toisessa erässä Ilves otti enemmän roolia ja onnistui maalin teossa kolme kertaa. Ottelun lopputulos 6-3 Nibacokselle.Toisena vastustajana vastaan asteli NTK Nakkila, jonka joukkue edellisen kerran kohtasi pari vuotta aiemmin TFT:n finaalissa. Edellisestä kerrasta ja katkerasta finaali tappiosta oli ilmeisesti jotain muuttunut sillä tällä kertaa Nakkilalla ei ollut mitään mahdollisuutta voittoon. Ensimmäinen erä Nibacokselle 3-0 ja toinen 6-1. Lopputulos 9-1 Nibacokselle.

Kolmannen vastustajan tiedettiin jo ennakolta olevan hieman kovempi kuin päivän aiemmat vastustajat. Pelin alku vaikutti hyvälle, kun pojat tekivät nopeasti pelin alku minuuteilla kaksi maalia. Pieni hyvänolon tunne kuitenkin sekoitti peliä ja lopun pelin tahdin määräsi SB Heinola. Aluksi Heinola kavensi ensimmäisessä erässä pelin 2-1 tilanteeseen ja toisessa erässä Heinola onnistui peräti neljä kertaa. Voitto SB Heinolalle lukemin 2-5. Tappio tarkoitti puolivälierää ja aikaista herätystä.

Sunnuntaina aamuna palattiin takaisin Spiralhalille ja puolivälierään. Vastustajaksi saapui C-lohkon voittaja SB Heinola Valkoinen. Joukkueen tiedettiin olevan vähintään saman tasoinen Heinolan toisen joukkueen kanssa. Ensimmäinen erä olikin tasaista vääntöä ja kummallekin merkittiin yksi maali. Erän lopussa Nibacos onnistui vielä viimeisellä sekunnilla toisenkin maalin teossa, mutta tuomarit hylkäsivät maalin peliajan ulkopuolella tehtynä. Toinen erä jatkui yhtä tasaisena kuin ensimmäinenkin ja ottelunäytti jo menevän rangaistuslaukauksille. Heinolan vaihtovirheen vuoksi Nibacos pääsi vielä ottelun lopussa yrittämään ylivoimalla. Vain 8sekunttia ennen ottelun loppua pallopainuu verkon perukoille. Nibacos 2-1 voitolla välierään.

Välierässä vastaan asettui Josba Punainen joka oli B-lohkon voittaja. Ensimmäinen erä alkoi tasaisella väännöllä ja kumpikin joukkue teki maalin. Vaikka peli olikin tiukkaa oli edellisestä pelistä saatu luottoa omaan peliin niin, että pelin hallinta pysyi koko ajan Nibacoksella. Pelin hallinta alkoi näkyä toisessa erässä ja Nibacos onnistui maalin teossa ensin erän alkupuolella ja vielä toisen kerran erän loppupuolella. 3-1 välierä voitolla Finaaliin.

Finaalissa Nibacokselle tarjottiin revanssia kun vastaan tuli jo toistamiseen SB Heinola Musta. Ottelu alkoi tiukalla puristuksella ja tilanteita syntyi molempiin päihin. Ensimmäisen erän lopulla tilanne näytti hetken aikaa synkältä, kun Heinola onnistui kahdesti minuutin sisällä ja tilanteessa 0-2 Nibacos otti vielä jäähyn. Tilanteesta selvittiin säikähdyksellä ja peliä alettiin saamaan haltuun toisen erän puolivälissä, kun lukemiksi kavennettiin aluksi 1-2 ajassa 27min ja tasoitettiin ajassa 33min. Peli alkoi näyttää jo hyvältä, kun 3min ennen loppua Nibacos onnistui siirtymään johtoon. Heinola ei kuitenkaan antanut periksi vaan aikalisän jälkeen saatujen ohjeitten jälkeen onnistui tasoittamaan ja siirtämään ratkaisun jatkoajalle. Viiden minuutin jatkoaika pelattiin sekavissa merkeissä jota värittivät jäähyt, Nibacoksen hylätty maali ja kyseenalaiset tuomariratkaisut. Näiden tapahtumien jälkeen siirryttiin rangaistuslaukauksille, jossa ensimmäisenä vetovuorossa Heinola. Rauhallisen etenemisen jälkeen laukaus ohi. Nibacoksen ensimmäinen rankkari reippaalla vauhdilla ja pienellä sivuttais liikkeellä maalivahti liikkelle ja pallo kämmenellä sisään. Heinolan toinen yritys mukaille Nibacoksen ensimmäistä, mutta lopputulos tolppa. Nibacoksen toinen yritys rauhallinen eteneminen ja veto ohi. Heinolan viimeinen yritys kilpistyi maalivahtiin ja turnaus voitto Nibacokselle.