Nibacos 05 pojilla superviikonloppu Pohjanmaan aluesarjojen loppuhuipentumissa!
Julkaistu: 09.04.2018 00.00

Nibacos 05 pojat pelasivat tällä kaudella kahdessa eri ikäluokassa pohjanmaan aluesarjaa, omassa 05 ikäluokassa ja vuotta vanhempien 04 sarjassa. Oman ikaluokan sarja pelattiin yhtenä lohkona ilman jatkosarjaa ja pelit rullasivat odotusten mukaisesti siten, että paikka 4 joukossa varmistui jo hyvissä ajoin ennen viimeisä pelejä. 04 ikäluokassa pojat hoitivat alkusarjat hienosti ja pääsivät sarjassa ylempään jatkosarjaan (8 parhaiten sijoittunutta). Ylemmässä jatkosarjassa pelit rullasivat siihen malliin, että paikka 4 parhaan joukossa varmistui. Jatkosarjan päätyttyä jäätiin sitten mielenkiinnolla odottamaan kauden loppuhuipentumia.

Loppuhuipentuma viikonloppu koitti viimein la 7.4.2018 (05-sarja) ja su 8.4.2018 (04-sarja).

Lauantaina 7.4 ratkottiin 05 sarjan mitaleiden kohtalot Nurmon Qmax areenalla. Pojat saivat vastaan välierässä koko kauden vahvoja otteita esittäneen Jalasjärven Jalaksen. Peli alkoi hieman tunnustellen, mutta kuitenkin pojilla selvä ote pelistä. Maaleja alkoi tippumaan tasaiseen tahtiin ja parhaimmillaan pojat johtivat 5 maalilla. Jalaksen pojat ovat kuitenkin todella yritteliäitä eivätkä luovuta missään vaiheessa, joten yhtään ote ei saanut herpaantua. Välierä päättyi lopulta Nibacoksen 8-4 voittoon ja valmistautuminen Finaaliin alkoi. Toisessa välieräpelissä SPV voitti Nurmon maalein 11-3, joten odotettavissa oli tiukka koitos Pohjanmaan aluesarjan herruudesta SPV:tä vastaan. Finaali viimein koitti ja vastakkain aloitukseen kyyristyivät toisilleen jo niin tutut SPV ja Nibacos. Ilmassa oli jännitystä ja katsomon puolella vanhemmat olivat purreet jo kynnet kaikista sormista. Pojat saivat peliin hienon startin ja takoivat jo ensimmäisen erän alkuun 3-0 taululle. SPV kuitenkin sai koko ajan rakennettua peliä ja kavennusmaali roikkui ilmassa. Sitkeän rakentelun jälkeen SPV kavensi lukemat ensin 3-1 ja heti perään 3-2. Ensimmäinen erä mentiin sitten rintarinnan ja erätauolle siirryttiin Nibacoksen johdossa 4-3. Toinen erä jatkui tasaisena ja molemmat maalasivat kertaalleen. Viimeiseen erään lähdettiin 5-4 Nibacoksen johdossa. Erästä muodostui todellinen trilleri ja peliä mentiin päästä päähän. Molemmat onnistuivat jälleen maalin teossa ja SPV hengitti maalin päässä niskaan. Pelin viimeiset kaksi minuuttia Nibacokselle vielä 2 min jäähy ja jännitysnäytelmä oli valmis. SPV pyöritti peliä ja pommitti Nibacoksen maalia, mutta hyvin pelannut maalivahti Jasper Kiiskilä ja uhrautuva puolustus torjui SPV:n yritykset. Erän viimeiset sekunnit ja SPV yritti vielä ilman maalivahtia, mutta tuloksetta. Summeri soi, mailat ja lasit lensivät kohti kattoa sekä villi voitontanssi alkoi (We are the champpions soidessa taustalla). Nibacos 05 pojat ovat jälleen Pohjanmaan aluemestareita. Hetki nautittiin voitosta, mutta pikkuhiljaa katseet suunnattiin jo huomiseen 04-sarjan loppuhuipentumaan.

Sunnuntai 8.4.2018 herätys, aamupala ja taas mennään. 04-sarjan mittelöt pistetään käyntiin kotitantereella Hollihaan liikuntasalissa. Ensimmäinen välierä-ottelu ja vastaan asettuu sarjan ehdoton hallitsija Nibacos 04, joka ei ole menettänyt pistettäkään kauden aikana. Mutta mikään peli ei ole paperilla pelattu vaan työ täytyy tehdä kentällä. Pojat saivat peliin salama alun ja menivät 1-0 johtoon heti pelin ensimmäisillä minuuteilla. Nibacos 04 ei kuitenkaan hätääntynyt vaan seuran vuotta vanhemmat pojat käänsivät pelin varmoin ottein itselleen ja pysyivät edelleen voittamattomina. Peli oli juuri sellainen kuin osasi ennakkoon odottaa 04 hallitsi peliä, mutta 05 pääsi aina välillä terävillä vastaiskuilla maalintekoon. Pariin otteeseen saatiin ihan mallikasta myllyä vastustajan päätyyn, jotka päättyivät sitten maaliin. Pelin lopputulos, Nibacos 04 varmaan voittoon maalein 12-5. Tästä sitten alkoi 05 pojilla valmistautuminen pronssiotteluun. Toisessa välierässä kamppailu käytiin pohjanmaan kahden kovan Nurmon Jymyn ja SPV:n välillä. Todella trillerimäinen ottelu päättyi lopulta pienoiseen yllätykseen ja Nurmon Jymy jatkoi Finaaliin jatkoaika voiton turvin 5-4.

Pronssiottelu Nibacos 05 vs SPV 04. Lähtökohdat peliin jälleen kerran altavastaajan roolissa, kauden aiemmat kohtaamiset olivat päättyneet aina SPV:n eduksi. Aloitusvihellys ja peli käyntiin. SPV hallitsi alkuminuutteja ja aika nopeaan siirtyivät 1-0 johtoon. Tästä hetkeä myöhemmin SPV tälläsi lukemat 2-0, joka jäi ensimmäisen erän päätöslukemaksi. 2-0 salibandyssä ei ole mikään johto, joten toiveet elivät vielä Nibacos leirissä. Toinen erä ja pojat tulivat peliin mukaan sisuuntuneena, edelleen SPV hallitsi, mutta Nibacos sai myös hyvin otetta pelistä. Poikien taistelu palkittiin ajassa 18.00, jolloin Waltteri Koivisto kavensi lukemat 2-1 Oskar Raution syötöstä. Toisen erän loppu pelillisesti alkoi tasoittumaan ja toivon kipinä mahdollisesta yllätyksestä pysyi kirkkaana. Lukemat toisen erän jälkeen edelleen vain 2-1 SPV:lle. Kolmas erä käyntiin, jaloissa jo hieman näkyi viikonlopun väsymys, mutta taistelutahto ja halu voittaa jätti tuon tunteen taakse. Kolmannen Erän alku mentiin aika tasaisissa merkeissä ja maalipaikkoja luotiin molemmissa päissä kuitenkin maalivahtien vetäessä pidemmän korren. Hiekka tiimalasissa alkoi hupenemaan ja lukemat edelleen sitkeästi 2-1 SPV:lle. Viimeistä erää jäljellä 5 minuuttia, kun Hollihaan katsomossa huuto täytti salin, Nibacos 05 tasoitti ottelun ja asialla jälleen Waltteri Koivisto, jolle tällä kertaa passin tarjoili Arttu Syrjälä. Lukemat 2-2 johdatti yleisön villiin kannustukseen, joka sen kuin yltyi lehtereillä. Minuutit ja sekunnit kuluivat ja paikkoja edelleen molemmissa päissä, siis todellista salibandy viihdettä. Viimeiset tehokkaat 3 minuuttia käynnissä peliä mennään tasaisissa merkeissä, kunnes Elmeri Lassila vapauttaa Lenni Sarenin läpiajoon ja viilipyttymäisesti Lenni nostaa rystyltä pallon maaliin yli heittäytuvän veskarin ja tästä yleisö hyppäsi valtavan huutomyrskyn saattelemana ylös penkeistä. Pojat siirtyivät eka kerran pelissä johtoon 3-2 ja peliaikaa jäljellä vajaat kaksi minuuttia. Pelin loppu oli sitten hermoja raastavaa, pojat puolustivat urheasti ja aina oli joku pallon edessä. Viimeinen minuutti menossa pojat saivat hyökkäyksen vastustajan päätyyn ja SPV joutui rikkomaan maalin takana. Siitä vaparista alkoi sitten pallon suojaus harjoitukset, että saadaan loppuaika tapettua. SPV rouhi, töni ja yritti kaikkensa riistääkseen pallon, mutta tuloksena vain 2 minuutin jäähy ja peliä jäljellä enää muutama sekunti. Tässä vaiheessa vastustajan pyristelyt loppuivat ja loppusummerin soidessa kentällä nähtiin ämpärikaupalla aitoa riemua. Pojat veivät yllätyspronssin ja ilon kyyneleet vierähtivät myös kannattajien silmissä. Viikonlopun saldo 1 kulta 1 pronssi, Loistavaa pojat!!

Kausi loppui menestyksekkäästi, mutta matkalla tähän oli myös vaikeuksia. Kauden aikana välillä tuskailtiin pahasti pelin kanssa ja uusia pelillisiä asioita ei ihan hetkessä saatu toimimaan. Tästä kuitenkin pojat löysivät taas pelihuumorin ja ovat näyttäneet sen, että kovien pelien tullessa ollaan liekit rinnassa. Matka jatkuu vielä yhden turnauksen verran TFT:ssä Tampereella ja siellä tavoitteena on pitää hauskaa lajin merkeissä. Isot kiitokset tässä vaiheessa kaikille mukana olleille vanhemmille, toimihenkilöille ja ennen kaikkea pojille, jotka tarjosivat taas unohtumattomia elämyksiä meille kaikille.