E-tyttöjen Nibacos Valkoinen päätti kautensa 4. sijaan
Julkaistu: 09.04.2018 00.00

E-tyttöjen Nibacos Valkoinen päätti kautensa 4. sijaan

Nibacos Valkoinen selvitti tiensä E-tyttöjen pohjanmaan lohkon loppuhuipentumaan ollen lohkon 4. runkosarjan päättymisen jälkeen. Pistetaulukossa Hipa oli ensimmäisenä 34 pisteellä, 2. SB Vaasa Musta 29 pisteellä, 3. SB Vaasa 28 pisteellä ja Nibacos Valkoisen pisteet 23.

Päivän ensimmäisessä ottelussa saimme vastaamme vain yhden tappion kauden aikana kärsineen Hipan joukkueen. Peli tiedettiin heti valmiiksi kovaksi, sillä Hipa oli vienyt aiemmat ottelut Nibacosta vastaan reiluin maalieroin (2-10, 0-14, 1-10, 1-23 sekä sinisen, että valkoisen pelit). Nibacos pyrki keskittymään puolustukseen ja pelitaktiikkaa muutettiin kauden aikaisesta. Tähän tytöt sopeutuivat hyvin ja tässä ottelussa näimme usealta tytöltä henkilökohtaisesti kehittymistä ja venymistä oman pelin suhteen. Tämä näkyi nimenomaan puolustuspelaamisen kehittymisenä ja liikkeen paranemisena. Hipan joukkueesta löytyy muutama erittäin tehokas mailataituri ja Hipalaiset latoivat ottelun aikana tauluun taistelusta huolimatta 22 maalia. Olimme suhtautuneet realistisesti mahdollisuuksiin Hipan voittamisessa, joten tämä peli pyyhittiin nopeasti mielestä ja valmistauduttiin seuraavaan otteluun.

Toisessa ottelussa panoksena oli pronssimitali. Se oli tytöille iso tavoite, sillä ensi kertaa elämässä päästiin pelaamaan tällaisesta palkinnosta. Jännitys ja tunnelma hallissa oli käsin kosketeltavissa, kun vastaan asettui SB Vaasa Musta, joka oli hävinnyt SB Vaasalle 2-8. Nibacos Valkoinen oli kauden aikana voittanut kerran SB Vaasa Mustan tuloksella 4-2, kun kaikki muut ottelut (sekä valkoisen, että sinisen) oli hävitty (3-7, 3-7 ja 3-10). Helpoksi tulevaa pronssitaistelua ei siten ennalta veikattu, mutta tavoitteena oli ottelu voittaa.

Heti alkuun Nibacos pääsi hyvään vauhtiin ja pääsi johtoasemaan valmentajan hatarien muistikuvien mukaan, jopa muutaman maalin edelle. Vaasa ei kuitenkaan missään vaiheessa luovuttanut ja alkoi myös saada tilanteista maaleja. Lopussa Vaasa prässäsi kovaa ja Nibacos yritti pyristellä vastustajan maalille. Peli päättyi lopulta tiukan taistelun jälkeen 4-5 Vaasalaisten voittoon. Tappion karvas pettymys purkautui kyynelin ja alas painunein päin Nibacos leirissä. Mitalijuhlat olivat harmittavan lähellä.

Kuten tämän kirjoituksen statistiikasta huomaa, tarjosi tytöt kovalle vastustajalle loppuottelussa haastavan purtavan ja meille kaikille ottelua seuranneille todellisen jännitysnäytelmän. Valmentaja nostaa hattua siitä, miten tytöt ottivat vastaan uuden ja jännittävän ensimmäisen loppuhuipentuman.Tällä joukkueella ei loppunut voitonnälkä tähän, vaan nälkä kasvaa syödessä... treeniä, treeniä ja ensi vuonna olemme taas astetta parempia.

- Kati -

Seuran uusimmat

Nibacos Kokkola ry               

Torikatu 21-23, 67100 Kokkola

Puh. 050 476 9022
toimisto@nibacos.fi


Toimiston aukioloajat:

Maanantai 11.00-16.00

Tiistai 9.00-13.00

Keskiviikko 9.00-13.00

Torstai 8.00-16.00

Perjantai 9.00-15.00


-SALIBANDYÄ SUURELLA SYDÄMELLÄ-