Miehet, Miesten II-divisioona

MLT - Nibacos Miehet edustus   3 - 4

Seinäjoen Urheilutalo

Miehille täydet pisteet Seinäjoelta

Miehet hakivat 3-4 vierasvoiton Mailattomista Seinäjoelta. Matkaan lähdettiin 13 pelaajalla, joten vastuuta oli tarjolla runsain määrin.

Kotijoukkue aloittaa maalinteon ajassa 6:28. Sinisten hyökkäys katkaistaan keskialueella ja Miko Mettälä nostaa jalalla oikeaa laitaa pitkin ja levittää Aki Vainio-Hynnilälle vasemmalle, joka sijoittaa pallon yli Jari Koski-Vähälän olkapään. 10:43 Jukka Kinnunen lähtee istunnolle, josta MLT rokottaa, kun pallo pelataan nopeasti kahdella syötöllä Teemu Niemistölle ja tämä iskee pallon oikeaan yläseen, vieden kotijoukkueen 2-0 johtoon. Myös siniselle tarjotaan ylivoimaa Arttu Rahkon jäähyn muodossa, mutta tämä jää käyttämättä ja lisäksi 5-5 pelissä ruuti on myös vielä märkää. 2-0 lukemista mennään lopulta tauolle.

Toiseen erään siniset saavat shokkihoitoa heti alkuun, kun Arttu Rahko katkoo vastahyökkäyksen ja pääsee ajamaan varsin vapaasti paikoille ja tämän veto yllättää Jarin maalissa, kun erä on vanhentunut ainoastaan 18 sekuntia. Tämän jälkeen edetään tasaisissa merkeissä, mutta niin Jarin ja MLT:n Jukka Rahkon maalivahtipelin ansiosta numerot säilyvät. Erän puolivälin jälkeen Timo Salo aloittelee edustuksen kiriä, kun Tuomas Tiluksen häirinnän ansiosta pallo ajautuu Timolle ja herra pääsee karkaamaan läpiajoon. Nopeat kädet ja liukkaat lantioliikkeet hämäävät veskari Rahkoa sen verran, että kapteeni-Salo saa maalin avoimeksi ja niittaa 3-1 kavennuksen ajassa 31:57. 38:33 sinisten lähtö omasta päästä palkitaan, kun Toni Paloaholle avautuu kaista vasempaan laitaan, jota pitkin Toni Pääsee ajamaan kohti maalia. MLT:n puolustajan ja veskarin välistä löytyy väli ja kokenut konkari sijoittaa pakin pohkeen yli tarkasti takakulmaan, kaventaen pelin 3-2:een, joka jää myös erätaukolukemaksi.

Viimeisen erän alkuun MLT ottaa hallintaa itselleen, mutta sinisten puolustuspelaaminen on rautaa ja kotijoukkue saadaan pidettyä hyvin kurissa. MLT:n vaarallisin paikka tässä kohti syntyy läpiajosta, mutta Jari nappaa kuitenkin tärkeän kopin. Toisessa päädyssä päästään muutamaan otteeseen testaamaan Rahkon taitoja, mutta tämä onnistuu nollaamaan tilanteet. Lopulta siniset onnistuvat tasoittamaan pelin ajassa 47:13, kun jälleen nopean käännön seurauksena pallo ajautuu Tommi Tilukselle keskustaan, jonka vedon Rahko onnistuu ensin torjumaan, mutta ripariin ensimmäisen kerinnyt Timo onnistuu napauttamaan pallon verkkoon. 49:44 MLT:n Jouni Lampinen ja sinisten Pyry Harsunen vääntävät ja pullistelevat siihen malliin, että molemmat lähtevät miettimään tekojaan jäähypenkille, joten peliä jatketaan tasavajaalla. Kokkolan äijät käyttävät väljemmän kentän paremmin hyödykseen ajassa 51:27, kun Artturi Porkon käynnistämästä kulmavaparista Timo pääsee ajamaan vasemmalta kohti keskustaa. Ensimmäinen rystyneppi pysähtyy peittoon, mutta toinen yritys menee ohi pakin ja veskarin verkkoihin. Siniset ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon ja Lapuan jätille hattu päähän. Tässä kohtaa kotijoukkue ottaa aikalisän. Maalin jälkeen MLT alkaa painostamaan sinisten päätyä, mutta äijien tiukka viisikko onnistuu pitämään kaverin poissa paremmilta maalipaikoilta ja ne vedot, jotka maalille asti päätyvät, Jari napsii raajoillaan. Loppua kohti MLT:n myllytys vain yltyy, mutta Kokkola kestää ja summerin soidessa lukemat taululla ovat 3-4 ja joukkue jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä.

Viimeistään nyt edellisen MLT ottelun tulos saatiin kuitattua. Rinki oli varsin tiivis Seinäjoella, mutta asenne oli sitä luokkaa, että voitto oli ansaittu. Kahdessa ensimmäisessä sarjapelissä vastustaja on päässyt karkaamaan alkuun muutamaan maalin johtoon, mutta hyvin ovat äijät molempina kertoina kirineet, kun täydet pisteet on tullut sarjataulukkoon. Maalipaikoissa kaivattaisiin vielä tehokkuutta, mutta omiin on mennyt ainoastaan keskimäärin neljä/peli, joka taas antaa mahdollisuuden voittoon lähes joka pelissä.

MLT oli jälleen hieno tanssipari siniselle ja myös heillä oli runsaasti paikkoja iskeä lisäosumia, mutta tehokkuus ei tällä kertaa ollut samalla tasolla, kuin edellisellä kerralla, kun vielä joukkueen parhaat aseet saatiin pidettyä jälleen kurissa. Kolmas osa tälle parille on tarjolla keväämmällä.

Ensimmäiset minuutit tälle kaudelle pelannut pelaajavalmentaja Jukka Kinnunen kiittelikin joukkueen asennetta: ”Hyvin meni, iso taisteluvoitto. Mailattomat oli edellä puolipeliä, mutta tämän jälkeen onnistuttiin kirimään ero kiinni. Mukana olleet miehet onnistuivat hyvin. Erityiskiitos ykköskentälle, joka toi meidät peliin mukaan ja tietenkin Jarille maalissa, joka otti isoja torjuntoja läpi pelin.

Omalta osalta ei ollut tarkoitus vielä tässä vaiheessa tulla peliin mukaan, mutta mukavaa oli pelata jälleen pitkän tauon jälkeen. Tästä on hyvä jatkaa”.

Miesten kausi jatkuu seuraavan kerran tulevana perjantain Kampushallilla, kun SB Vaasa Young Boys tulee hamuamaan ensimmäisiä sarjapisteitään tälle kaudelle kello 19:00 alkaen. Lisää sählyherkkua Kampushallilla tarjoillaan sunnuntaina 15:00, kun B-junioreiden divarissa nuoret siniset saavat vieraakseen GrIFK:n Kauniaisista. Tervetuloa paikanpäälle!