Ensimmäisestä turnauksesta 2 pistettä kotiin!
Julkaistu: 24.09.2017 00.00

Naisten ensimmäinen sarjapeli pelattiin 23.9.2017 Kälviän vapaa-ajantalolla.

Ensimmäinen ottelu pelattiin SB Kauhajokea vastaan. Nuoresta sinivalkoisesta joukkueesta pystyi selvästi aistimaan jännityksen määrän ja jonkin aikaa sitä mailaa puristettiin kentällä. Jännitys näkyi sekä "vanhoissa" että uusissa pelaajissa.

Kaikesta huolimatta Keena Koskela onnistui tekemään joukkueen ensimmäisen maalin ensimmäisen erän alussa. Sb Kauhajoki otti vielä erän aikana kaksi kahden minuutin jäähyä mutta sinivalkoiset eivät onnistuneet hyödyntämään tilaisuutta.

Toisessa erässä homma sitten repsahti käsiin. Yhteinen puolustus suli ja vastustaja rupesi laittamaan palloa häkkiin. Puolustajat Ria Böös ja Mirja Anttiroiko onnistuivat kumminkin maalinteossa mutta pisteet taululla toisen erän jälkeen olivat 4-1 Kauhajoelle.

Kolmannessa erässä tapahtui perinteinen "aika loppuu mutta nyt niitä maaleja tulisi"- skenaario. Ensin vanhempi sisko Tua Böös tarjosi Ria Böösille maalipaikan, jonka jälkeen Tua Böös itse pääsi iskemään kun Sonja Hedström tarjosi. Lopussa otettiin maalivahti Johanna Jylhä pois ja pelattiin kuudella kenttäpelaajalla. Sekään ei tähän hätään riittänyt. SB Kauhajoki vei lopulta 6-4.

Toinen ottelu oli kova derby kun vastassa oli SC Kokkola. Nyt oli alku jännitys jätetty taakse ja tavoitteena voitto. Tätä peliä joukkue ei missään nimessä halunnut hävitä.

Kolmen minuutin jälkeen Jenika Ojakoski taituroi pallon maaliin, Hanna-Mari Gillbergin syötöstä. Riemu ratkesi ja tunnelma kentällä yltyi. SC Kokkola otti jäähyn ja ylivoima kenttää onnisti. Sonja Hedström lirutti pallon maaliin Tiia Sundbäckin syötöstä. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne 0-2.

Toisessa erässä SC Kokkolan pelaaja Emmi Siironen pääsi kaventamaan, kun viime kaudella Nibacoksessa pelannut Karoliina Lintisen laittoi syötön lapaan. Tilanne toisen erän jälkeen 1-2.

Kolmannessa erässä tunnelma tiivistyy ja molemmat joukkueet kirjaimellisesti taistelevat pallosta. Kumpikaan joukkue ei antanut periksi karvauksessa taikka kulma väännöissä. Keena Koskela onnistui ylivoimalla täräyttämään maalin puolustajan Mirja Anttiroikon syötöstä. Puolustaja Erika Kaustinen sai valitettavasti jäähyn ja Karoliina Lintinen käytti tilaisuuden hyödyksi iskemällä tauluun 2-3.

Risto Koljonen päätti ottaa aikalisän kun peliä on jäljellä 5 minuuttia. Tästä oli hyötyä ja Tua Böös tuo joukkueelle varman voiton iskiessään maaliin ajassa 11:15 Keena Koskelan syötöstä.

Nibacos naiset veivät ottelun 2-4! Tämä oli henkisesti tärkeä ottelu joukkueelle ja pelissä nähtiin pieni osa siitä kuinka paljon taitoa näissä naisissa on kun pelistä nautitaan. Sen todisti kuka muu kun Sanna Rantala joka teki ilmiömäisiä torjuntoja tolppien välissä läpi ottelun.

Se mikä on varmaa on se että jännittävä kausi on edessä. Seuraava turnaus pelataan 22.10.2017 Ilmajoella. Be there!