Nibacos naisten kotipelit
Julkaistu: 09.01.2018 00.00

Naisten edustus ei aivan yltänyt tavoitteisiinsa sunnuntaina Hollihaassa. Isb peli päättyi 2-2 ja SB Kauhajokea vastaan 1-1. Tasapeli on tottakai aina parempi kun tappio mutta pelaajien fiilis oli kuin oltaisiin takkiin otettu.

Ensimmäinen peli oli Isb:tä vastaan. Näiden kahden viime kohtaaminen marraskuussa päättyi rannikkolaisten riemuun kun Nibbarit voittivat pelin 3-1. Tosin naiset eivät sitten onnistuneet sunnuntaina Hollihaassa.

Ensimmäinen erä oli suhteellisen hyvää, ehkä jopa kauden yksi parhaimpia eriä. Pelisysteemejä toteutettiin ja maalipaikkoja luotiin. Nibacoksen molemmat maalit tehtiin tässä erässä naisten lainapelaajalta Ida Kattilakoskelta, joka pelasi todella mallikkaasti. Ensimmäinen maali tuli ajassa 9:05 Sonja Hedströmmin syötöstä ja toinen ajassa 11:57 Keena Koskelan avustuksesta. Isb:n pelaaja Leena Perkiö onnistui vielä erän lopussa avamaan joukkueensa maalihanat, ajassa 12:23.

Toisessa erässä sinivalkoisten tempo hidastui ja Isb sai avattua peliään nopeammin, näin luoden useita maalipaikkoja. Onneksi Nibacoksen maalivahti Sanna Rantala näytti jälleen kyntensä ja torjui Isb:n monet yritykset. Sanna Rantala oli ehdottomasti yksi pelin kantavista pelaajista. Toinen erä mentiinkin sitten maalitta. Kolmannen erän alussa Isb nousi tasalukemiin 2-2, Aino-Kaisa Mantereen iskiessä Veera Kososen syötöstä. Tiukaksi mennyt peli päättyikin sitten 2-2. Nibbareilta palkittiin pelin parhaaksi pelaajaksi nuori sensaatio Ida Kattilakoski.

Iltapeli olikin sitten SB Kauhajokea vastaan ja hieno määrä katsojia saapui paikalle. Viime kohtaaminen SB Kauhajokea vastaa päättyi ihme kyllä nibbareiden tappioon lukemin 6-4 kauden alussa. Eli palavasti haluttiin ottaa revanssi ja 2 pistettä tästä pelistä mutta näin ei käynyt.

Alusta asti peli oli tahkeaa ja kentällä yritettiin liian hankalia syöttöjä. Vastustajalle tarjoiltiin kohteliaasti maalipaikkoja. Anne Barndyk iskeekin ajassa 8:50 Jaana Viljanmaan syötöstä pelin ensimmäisen maalin. Pian tämän jälkeen SB Kauhajoen pelaaja Aino Salo ottaa 2 minuutin jäähyn työntämisestä. Nibacoksen ylivoimakenttä onnistuu ylivoiman viime sekunneilla tasoittamaan 1-1. Maalintekijänä toimii Nea Peltoniemi ja syöttäjänä Keena Koskela. Toinen erä jatkuu samoissa lukemissa. Kolmannessa erässä molemmat joukkueet ottavat 2 minuutin jäähyt mutta näidenkin jälkeen tilanne on 1-1. Peli päättyykin näihin lukemiin.

Tämä oli ehdottomasti yksi kauden huonoimpia pelejä. Peli tehtiin itsellemme vaikeaksi eikä niistä harvoista mahdollisista maalipaikoista laitettu sisään. Oltiin liian nöyriä vastustajan maalin edessä. Huonoista peleistä huolimatta muutama pelaaja pelasi yllättävän hyvin valmentajan Risto Koljosen mielestä. Riston mielestä Nelli Lågland, Ilona Partanen ja Sanna Rantala erottuivat edukseen. Pelin parhaaksi palkittiin maalivahti Sanna Rantala.

Kotipeleistä ei jäänyt käteen sitä mitä lähdettiin hakemaan, eli 4 pistettä. Kokoonpanossa oli rakoja mm. flunssan ja loukkaantumisten takia. Joukkueen luottopakki Erika Kaustinen oli sivussa tulehtuneiden akillesjänteiden takia ja Ria Böös oli maajoukkueleirillä. Joukkueen toinen maalivahti Johanna Jylhä kärsi flunssaa, jonka takia häntä ei nähty tolppien välissä.

Kotipelien jälkeen Nibacos naiset ovat sarjassa toisena 14 pisteellä. Sarjaa johtaa SPV myös 14 pisteellä mutta paremmalla maalierolla. Kolmantena on Isb 13 pisteellä.

Seuraavat pelit pelataan 27.1.2018 Kristiinakaupungissa. Tuolloin vastassa on kiven kova SPV ja paikallinen SC Saragoza.