Onnistumisia ja pettymyksiä
Julkaistu: 19.11.2017 00.00

Pietarsaaren turnaukseta jäi käteen vain kaksi pistettä neljästä, joten tavoitteesta jäätiin. Pieniä viime hetken muutoksia kokoonpanoon tuli kun Nelli Lågland ja Oona Salin jäivät pois sairastelun vuoksi.

Päivän ensimmäinen peli oli sarjakärkeä ISB:tä vastaan joka tiukan väännön jälkeen päättyi 3-1 voitoksi. Alku oli kovin tiukkaa kun ISB nosti karvauksensa todella ylös ja eikä sinivalkoisille puolustajille jäännyt paljon pelivaraa. Näin ISB tarjoutui monta maalipaikkaa mutta maalivahti Sanna Rantala antoi jälleen huikean taidonnäytteen työstään. Lopulta thrilleri sai helpotusta kun Anna Koskela iski ajassa 13:54 Kati Kynnäksen syötöstä. Heti 8 sekuntia myöhemmin Jenika Ojakoski laukoi Ida Kattilakosken syötöstä. Toisessa erässä kumpikaan joukkue ei onnistunut maalinteossa, tiukasta väännöstä huolimatta. Kolmannessa erässä Mirja Anttiroiko nosti ittensä pakin paikalta hyökkäyspäätyyn ja kisutteli komian maalin sukulaistytön Sandra Wennströmmin avustuksesta. Peli näytti olevan jo selvä mutta ISB:n pelaaja Oona Virtanen onnistui vielä viimeisellä peliminuutilla tekemään maalin. Pelin päättyi 3-1 ja pelin parhaana pelaajan palkittiin Iida Kattilakoski joka pelasi ensimäisen pelinsä naisissa.

Peli oli kaikinpuolin onnistunut pelaajien ollessa hyvin latautuneita ja näin päästiin niin sanotusti vastustajan niskan päälle. Toinen peli oli sitten aivan eri luokkaa..

Päivän toinen peli oli SPV:tä vastaan. Ennen turnausta Seinäjoen peliveljet olivat sijoittuneet sarjassa 6.paikalle. Tosin tämä sijoitus ei kertonut koko totuutta joukkueen pelistä.

Peli oli alusta asti sinivalkoisten osalta lukossa, eikä sitä saatu avattua. Vastustajalle annettiin liika nöyrästi tilaa ja joka tilanteessa oltiin hieman myöhässä. SPV otti tilaisuutensa ja iski ensimmäisessä erässä kaksi maalia. Ajassa 13:29 kapteeni Kati Kynnäs sai kyseenalaisen kahden minuutin jäähyn mailan nostamisesta kulmatilanteessa. Alivoimasta kumminkin selvittiin. Tämä tuomio ei ollut ainut mietintää herättävää. Tosin ei se peli tuomareiden työhön kaatunut, vaan aivan omiin jalkoihin kompastuttiin.

Toisen erän alussa SPV sai jäähyn kun pelaajia oli liikaa kentällä. Nyt olisi ollut tilaisuus kiriä tasoihin, mutta tämäkin tilaisuus annettiin valua läpi sormien. Toisessä erässä onnistuttiin kumminkin pitämään omaa pää puhtaana, mikä oli positiivista.

Kolmannessa erässä mopo karkasikin sitten käsistä. SPV iski 3 maalia 5 minuutin sisään ja Risto Koljonen päätti ottaa aikalisän. Viimeisiin pelastustehtäviin ruvettiin ja kolme pelaajaa päätettiin nostaa korkeammalle hyökkäyspäätyyn. Tällä ei kuitenkaan onnistuttu pyörittämään peliä vastustajan päässä. SPV:n Leena Sippola onnistui vielä tekemään toisen maalinsa tässä pelissä. Turhautumisen ilmeet oli nähtävissä jokaisen sinivalkoisen pelaajan kasvoilta, erityisesti maalivahti Johanna Jylhän kasvoilta. Maalit tehtiin hyvin pienestä kulmasta ja poikittais syötöstä ylämummoon laukoen, niin että Jylhällä oli mitättömät mahdollisuudet keretä torjumaan. Lopuksi yritettiin saada edes yhtä maalia aikaiseksi kuudella kenttäpelaajalla, mutta sekään ei tuottanut tulosta. Peli päättyi lopulta 0-6 SPV:lle.

Tämän turnauksen jälkeen naiset ovat sijalla neljä ja viimeiser pelit ennen joululomaa pelataan lauantaina 16.12.2017 Nurmossa. Tuolloin vastaan asettuu SCS (Kristiinankaupunki) ja arkkivihollinen SC Kokkola.