Esittely
Ottelutilastot
Nibacos Edustus - TU Toholampi
2016-2017 - Miehet - Sarjaottelut
Klo 19:00 Kampushalli
5
Tam

Ennakkoinfo


Vuosi 2017 starttaa kiihkeällä paikallisväännöllä Toholammin urheilijoita vastaan. Lipunmyynti aloitetaan kello 18:00 ja koska otteluun odotetaan yli 500 katsojaa, kannattaa tulla ajoissa paikalle varmistamaan hyvät paikat katsomosta!

Lippujen hinnat 8/5 €

NIBACOS - TU Vuoden aloitus pelinä kotiluolassa


Vuodenvaihteen jälkeen Nibacosin miesten edustusjoukkue kuuli jälleen sorvin kutsun ja palasi viikon alusta painamaan taas hommia. Vuosi 2016 oli joukkueelle tulosten valossa varsin onnistunut, sillä Suomen Cup mukaan lukien 33 pelistä voittoja kertyi 27 kappaletta. Vuoden kohokohtana voidaan pitää Suomen Cupin peliä liigajoukkue LASB:ia vastaan, joka äärimmäisten vaiheiden jälkeen päättyi lahtelaisten 4-5 voittoon. Cup-taival päätetään 21. tammikuuta pikkufinaalissa, johon vastaan asettuu SB Naantali. Edustus kävi jo neljännesvälierässä niistämässä Naantalista 2-14 voiton, mutta siitä sitten enemmän lähempänä kyseistä ottelua.

Kun edellinen vuosi lopetettiin aina niin rakkaan paikallisvastustajan Toholammin Urheilijoiden vieraina, on myös uusi vuosi mukava polkaista pelien osalta käyntiin heitä vastaan, tällä kertaa isäntinä. Ottelu oli tarkoitus pelata alun perin 16. Joulukuuta, mutta 17. Joulukuuta pelattu Suomen Cupin puolivälierä olisi aiheuttanut edustukselle kolmen päivän ottelusavotan. Voi olla, että sunnuntain pelissä olisi kolmannessa erässä alkanut jollakin painamaan pohkeissa, joten parempi näin.

TU:n noustua 2-divisioonaan vuonna 2011, joukkueet ovat pelanneet toisiaan vastaan 13 kertaa ja joka kerta Nibacos on poistunut ottelusta voittajana. Tästä saldosta huolimatta pelit ovat olleet paria poikkeusta luukun ottamatta varsin tiukkoja vääntöjä, suorastaan trillereitä. Sinisen täytyy siis lähteä otteluun jälleen hyvällä ja nöyrällä asenteella, sillä TU ei tule antamaan mitään ilmaiseksi ja rokottaa tehokkaasti, jos isäntien miehistössä sattuu nukahduksia. Hyvä esimerkki on varmasti edellinen peli, kun viimeisessä erässä varmanoloinen 1-5 johtoasema suli reilussa 11 minuutissa ja hetken päästä TU johtikin peliä maalilla. Kaikeksi onneksi sinisten Himanka-osasto otti joukkueen reppuselkään ja kävi paiskaamassa voittoon tarvittavat maalit, vaikka isännät vielä kavensivatkin 13 sekuntia ennen ottelun päätöstä. Tarkkana täytyy siis olla tänäänkin.

Ukkojen kausi tähän mennessä on ollut mainio. Kahdeksasta sarjapelistä on tullut yhtä monta voittoa, joten monta vuotta kakkosen pohjanmaan lohkoa hallinneen Nurmon Jymyn noustua divariin, siniset ovatkin näppärästi ottaneet heidän roolinsa, vaikkakin maalinteko ei ole ollut ihan yhtä railakasta. Maaleja joukkue on värkännyt 67 kappaletta, eli 8.38/ottelu. Omissa on soinnut 32 kertaa, eli 4 kertaa /ottelu. Tehokkain osasto on ollut ennen edellistä ottelua pitkään kasassa pysynyt ykkösvitja Tilus Sr. – Tilus Jr. – Salo, pakkeina Lehtinen ja Lokasaari. Herrat ovat tehneet puolet joukkueen maaleista. Eniten maaleja on kuitenkin iskenyt Tuomas Palovaara 10:llä kihauksella. Parhaana pistemiehenä on kunnostautunut edellä mainitun ykkösen pitkillä koivilla varustettu sentteri Tommi Tilus tehoilla 9+10. Maalissa päävastuun sarjapeleissä on kantanut loistavasti Jan-Olov Backlund, joka on pelannut sarja-avausta lukuun ottamatta kaikki pelit tehoilla 83.83% ja päästänyt ainoastaan 3.86 maalia/ottelu.

TU:n kausi on ollut tähän mennessä varsinaista vuoristorataa ja joukkue on onnistunut voittamaan neljä peliä kahdeksasta. Kuvaavaa on, että TU kaatoi Kauhajoen lukemin 8-16, mutta hävisi SPV II:lle lukemin 13-11. Joukkue on painanut häkkejä 69 kappaletta, eli 8.63/ottelu ja omissa on soinnut 62 kertaa, eli 7.75/ottelu. Parhaina pistemiehinä ovat tuttuun tapaan häärineet tasapistein joukkueen sisäistä pörssiä johtavat Tuomas Määttälä tehoilla 10+10 ja Harri Keskisipilä tehoilla 9+11. Maaleja on mässäillyt eniten Niko Jämsä 11:llä kihauksella. Maalinsuulla päävastuun on kantanut nuori mies Janne Tuikka, jonka takana on pölissyt 8.40 kertaa/ottelu ja torjuntoja on kertynyt tehoilla 67.94%, mutta koska joka ottelussa torjuntoja ei mitä ilmeisemmin olla laskettu, kyseessä ei liene luotettava tilasto.

Jo viime vuoden puolella edustus sai hiukan tyhjennettyä omaa loukkaantumisosastoaan ja esimerkiksi kansansuosikki Hannu Hirvi oli jo LASB-pelissä kokoonpanossa ja harjoituskauden lopulla loukkaantunut Lari Posio pelasi edellisessä pelissä TU:ta vastaan. Lisäksi joukkueen kanttimestari Viktori Niemi on kyennyt treenaamaan täysipainoisemmin syyskuussa sattuneen loukkaantumisen jälkeen. Menopuolella on kuitenkin myös väkeä, kun nuoret miehet Santeri Hietala ja Jori Heikkilä lähtivät suorittamaan valtion tarjoamaa, vähintään vajaan puolen vuoden lomaa Kajaanin metsiin, joten pojat eivät ole käytettävissä ainakaan illan pelissä, eikä välttämättä ensi viikolla FBC Remixiä vastaan.

Odotettavissa on jälleen kuuma ja tunnelmaltaan erinomainen paikallisvääntö. Toholammilta on aina tullut Kokkolaan paljon väkeä, jotka fanaattisesti tukevat omiaan, joten pidetään huoli, ettei katsomon puolellakaan hävitä illan pelissä. Tanssit vihelletään siis käyntiin kello 19:00 Kampushallilla.

SEURAA HEITÄ

Nibacos

#33 Jan-Olov Backlund: Uusikaarlepyystä saapunut Blue Fox -kasvatti on mennyt treeni treeniltä harppoen eteenpäin ja äijä onkin ollut kuluvan kauden aikana lohkon paras maalivahti ja joukkueen selkäranka vaikeilla hetkillä. Hienosti peliä lukeva ja loistavasti liikkuva veskari kykenee tarvittaessa ryöstämään voiton vaikka yksin.

#8 Timo Salo: Lapuan ruhtinas kävi tauon aikana katsastamassa kuningaskuntaansa Etelä-Pohjanmaalla ja siinä samalla latailemassa vähän akkuja. Näin ollen virtaa löytyy varmasti siihen malliin, että fyysisesti vahva ja käsistään pehmeä pankkiiri on jälleen valmis iskemään muutaman kihauksen TU:n häkkiin.

TU

#1 Janne Tuikka: Kokenut ja Suomea kiertänyt lajiniilo pelaa toista kautta Toholammella ja ylipäätään kakkosdivisioonassa. Viimekaudella otti vakuuttavasti TU:n ykköskassarin roolin itselleen ja ei ole siitä sen jälkeen luopunut. Nibacosia vastaan otteet ovat olleet varsin hyviä, eli huonoilla vedoilla ei palloa saada Jannen ohi.

#27 Roope-Heikki Haapaniemi: Tälle kaudelle TU:n riveihin saapunut pelimies on edelliseen neljään peliin takonut muikeat 9+3 tehot, joten on sanomattakin selvää, että herran kanssa saa olla tarkkana. Haluaa varmasti jatkaa hurjasteluaan myös Kokkolassa.

Selkeä kaato vuoden ensimmäisestä.


Vuosi 2017 alkoi edustukselta hienoissa merkeissä, kun kotijoukkue otti kauden yhdeksännen voiton Toholammin Urheilijoista lukemin 8-3 (2-1, 4-1, 2-1). Ottelu oli varsin selkeä alusta lähtien, eikä TU päässyt kunnolla haastamaan Nibacosia oikein missään vaiheessa.

TU oli saapunut Kokkolaan varsin kapealla rosterilla: 14 kenttäpelaajaa ja 3 maalivahtia. Ilmeisesti sairastelu oli sielä puolella vaatinut veronsa ja esimerkiksi ennakossa mainittu Roope-Heikki Haapaniemi oli jäänyt kotopuoleen toipilaaksi. Paranemisia hänelle.

Ottelun ensimmäinen erä paljasti pitkälti pelin käsikirjoituksen: isännät myllyttää pallon kanssa ja naapuri pyrkii kurinalaisesti puolustamaan omaa aluettaan, sekä iskemään tiukasti vastaan. Hyvin onnistuivat toteuttamaan pelitapaansa varsinkin ensimmäisen 20 minuuttisen aikana, sillä sinisellä oli koko erän ajan vaikeaa päästä hyville maalipaikoille. Pallo toki liikkui pelaajalta toiselle välillä hienostikin, mutta vähän oltiin seisovilla jaloilla liikenteessä. Riistojen kautta TU pääsi muutamaan kertaan iskemään vaarallisesti vastaan ja tämä tuottikin tulosta ottelun ensimmäisen maalin muodossa, kun Kälviältä Toholammin riveihin siirtynyt Miika Vähähyyppä levittää vaparista poikkikentän syötön Valtteri Toivolalle ja tämä tällää 0-1 osuman ohi maalissa pelanneen Backlundin. Syöttö oli tarkka, mutta se olisi voitu katkoa. Tästäpä lähdettiinkin sitkeään taka-ajoon, joka tuottaa tulosta ajassa 17:21. Lehtis Joni (1+1) pistää näppärästi selän takaa pallon Miikka Honkaniemelle (0+3), jonka tutka löytää väylän Tuomas Palovaaralle (3+1) vasempaan laitaan. Tarkka syöttö Tumpille ja tämä naputtaa suoraan syötöstä 1-1 tasoituksen ohi voimattoman Janne Tuikan. Tämähän ei riittänyt, vaan puoli minuuttia ennen loppua Pauli Peltoniemen (0+2) rystynätti keskelle tavoittaa Lehtisen, jonka kaikkea muuta kuin puhdas veto ottaa osumaa TU:n peitosta ja päätyy maaliin siirtäen tilanteeksi 2-1 ajassa 19:35. Näistä lukemista lähdettiin tauolle. Veskareille töitä ei ollut kovinkaan paljoa tarjolla, sillä Backlund otti torjuntoja 6 kappaletta ja Tuikka 3. Tokihan Backlund otti myös yhden todellisen ryöstön erään, mutta muuten sai Jan-Olov olla varsin rauhassa.

Toiseen erään haluttiin alun koomailun jälkeen lisätä liikettä sinisen puolella, jotta TU:n pakkaa saataisiin rikottua. Kyllähän liikettä myös hieman saatiin ja peli alkoi näyttämään vähän tutummalta Nibacosilta. Eipä tarvinnut kovin kauaa odottaa maalia, sillä ensimmäinen syntyi jo reilun kahden minuutin pelin jälkeen. Pallonriiston jälkeen nopeasti jalalla nostaneen Peltoniemen siirto keskeltä vasempaan laitaan löytää isäntien parhaana palkitun Palovaaran ja armoitetun maalintekijän rutiinilla Tumppi laukoo pallon häkkiin ohi Tuikan. Tarkka aika 22:08 ja tilanne 3-1. Lisää oli luvassa pari minuuttia tästä, kun ajassa 24:44 Timo Salon (4+0) iskemä pomppupallo löytää tien TU:n maaliin ja tilanne muuttuukin nopeassa tahdissa lukemiin 4-1. Vajaa minuutti tästä ja nyt oli Toholammin vuoro iskeä. Entinen Nibacos-taikuri Tuomas Hägg pääsee epäonnistuneen laukauksen jälkeen uudestaan kiinni palloon, ajaa kulmasta maalille ja pienen kärkihassuttelun jälkeen pistää pallon etukulmasta sisään kaventaen tilanteeksi 4-2 ajassa 25:45. Kieltämättä hieno yksilösuoritus, mutta olihan huonoa puolustamista maalinedustalla. Tätä ei jääty murehtimaan, vaan taas lähdettiin jatkamaan oman pelin höyläämistä. Ajassa 33:09 TU:n Roope Tiala ottaa ottelun ainoan jäähyn estettyään Janne Tiilikaisen etenemisen. Sininen YV toimii vallan moitteettomasti, kun jo kolmen sekunnin jälkeen Palovaara iskee illan kolmannen suoraan Jukka Kinnusen (0+1) tarjoilusta ja tilanne näin ollen 5-2 ajassa 33:09. Kyseessä oli muuten Tumpin jo kauden kolmas hattutemppu. Erän loppuun isännät hakevat vielä 6-2 johto-osuman, kun Honkaniemen kovan maanuoliaisen Timo Salo ohjaa aivan maalin edestä reppuun ajassa 39:12. Näistä lukemista lähdettiin myös tauolle. Molemmille veskareille kirjattiin 3 torjuntaa mieheen.

Kolmanteen erään lähdettiin tavoitteena pelata ottelun paras erä. Muistissa oli hyvin edellinen peli, jossa selkeä johto suli kuin varkain. Erään tehtiin pari muutosta ketjujen osalta, kun Tuomas Tilus ja pitkän tauon jälkeen pelikentille palannut Hannu Hirvi viilettivät kolmosen laidoilla. Huonosti ei viimeistä erää pelattu. TU:n oli pakko lähteä karvaamaan enemmän ja ottamaan samalla riskejä. Tämä sopi Nibacosille vallan mainiosti ja nyt kun tilaa oli enemmän, pallo ja miehet liikkuivat jo varsin hienosti. Vedot maalille jäivät vain uupumaan. Kuitenkin tulosta tuli, kun ajassa 43:31 Palovaaran lättysyöttö takatolpille löytää tontille yksin jätetyn Salon ja Timo saa kahteenkin kertaa mahdollisuuden osua maaliin. Toisella onnistuu ja pallo ohi uuniin vaihdetun Jesse Sepän. Näin myös Timolle isketään hattu päähän. Loma toden totta teki Lapuan suurmiehelle hyvää, sillä ajassa 52:54 Lehtisen komeasta oman pään heitosta herra iskee taidokkaasti pompun kautta illan neljännen ja 8-2 johtomaalin. TU pääsi vielä ajassa 59:43 kaunistelemaan lukemia, kun vierailijoiden parhaana palkittu Tuomas Hägg iskee vastaiskusta tarkalla vedolla toisen maalinsa. Se olikin illan viimeinen ja Nibacos otti historiansa 14. voiton TU:sta lukemin 8-3. Backlund Nibacos-maalissa torjui 5 kertaa ja vieraiden Seppä 4 kertaa.

Ottelussa Nibacosilla oli nousujohteinen käyrä ja vaikean ensimmäisen erän jälkeen peli rullasi suhteellisen mallikkaasti näin tauon jälkeen. Ihan parhaaseen suoritukseen ei tänään kuitenkaan kyetty, johtuen varmasti siitä, että joukkue treenasi maanantaina ensimmäisen kerran tämän vuoden puolella, joten tatsin kanssa oli hakemista. Tämäkin suoritus riitti kuitenkin selkeään voittoon, koska TU jätti yllättävän vaisun kuvan itsestään, eikä kyennyt haastamaan isäntiä. Ottelun ehdottomasti paras osasto oli Peltoniemen ja Honkaniemen johtama kakkosviisikko, joka pystyi läpi ottelun pyörittämään peliä mallikkaasti ja pistemiehet Jukka Kinnusta lukuun ottamatta tulivat tästä kentällisestä. Myöskin Backlund maalissa pelasi jälleen ehjän pelin. Varsinkin kolmannessa erässä herra otti tärkeitä koppeja, joista näyttävin oli Eemeli Kotilan läpiajon nollaus. Viimeisen erän peittopeliäkin voisi kuvailla sanalla huikea, niin hienoa oli sinisten sykkiminen vetojen tielle. Ottelun yksi sykähdyttävimmistä hetkistä oli varmasti Hannu Hirven paluu kaukaloon pitkien vaikeuksien jälkeen ja nähtiinpä sielä jo heti kättelyyn yksi vaarallinen ilmaveivikin, jonka tällä kertaa veskari torjui. Lisää poikkeuksellisia ratkaisuja lienee luvassa lisää, kunhan Hannu pääsee vauhtiin. Yleisö oli jälleen hienosti ottelussa mukana ja piti tunnelmaa yllä. Jatkakaa samaa rataa.

Voitosta voittoon sarjapeleissä kulkeva sininen miehistö jatkaa pelien merkeissä jälleen ensi viikon perjantaina. Tuolloin Kampushallille Nibacos saa vieraakseen sarjajumbo FBC Remixin. Tervetuloa siis ensiviikolla 13.1. klo 19:00 nauttimaan vauhdikkaasta salibandyviihteestä!Maalikooste


Jukka Kinnunen


Hannu Hirvi


Kuvat: Tommy Lågland

Ei liveseurantaa   

   

   

   
Tilastot
Edustus 8 - 3
(2 - 1) (4 - 1) (2 - 1)
TU Toholampi
17' Maali Palovaara Tuomas

17' Maalisyöttö Honkaniemi Miikka

19' Maali Lehtinen Joni

19' Maalisyöttö Peltoniemi Pauli

22' Maali Palovaara Tuomas

22' Maalisyöttö Peltoniemi Pauli

24' Maali Salo Timo

24' Maalisyöttö Honkaniemi Miikka

33' Maali Palovaara Tuomas

33' Maalisyöttö Kinnunen Jukka-Pekka

39' Maali Salo Timo

39' Maalisyöttö Honkaniemi Miikka

43' Maali Salo Timo

43' Maalisyöttö Palovaara Tuomas

52' Maali Salo Timo

52' Maalisyöttö Lehtinen Joni
Lisää uutisia
Nibacos Kokkola
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Kysely
Ilmoittautuminen Jopox koulutukseen
Kategoriat