Miehet, Sarjaottelut

Nibacos Edustus - FBC Remix  11 - 5

Kampushalli

Edustus jatkaa voittokulkuaan - Hannu Hirveltä maaginen suoritus

Nibacos jatkoi tappiotonta matkaansa 2.divisioonan Pohjanmaan lohkossa nitistämällä FBC Remixin lukemin 11-5 (5-1, 4-1, 2-3). Edustus esitti lähes loppuun saakka kypsää pelaamista ja tämä oli lopulta avain voittoon.

Nibacos otti alusta lähtien ohjat pelistä ja jo reilun puolentoista minuutin jälkeen helähtää hurjana esiintyneen kolmosvitjan toimesta. Palovaaran (2+5) lyhyt passi tavoittaa Honkaniemen (2+2) lavan ja Miikan tarkka veto uppoaa lähelle vasenta ylästä. Tilanne 1-0 ja aikaa kulunnut 1:39. Tämän jälkeen alkaakin ensimmäisen kokonaisen ottelun kaudella pelanneen Hannu Hirven (5+0) neulontakoulu. Kulmavaparin jälkitilanteesta Palovaara sitoo kaksi vastustajaa itseensä, syöttö vapaaseen tilaan Hannulle kulmaan, jolla on vapaa kaista maalille. Hannu nappaa pallon näppärästi lavan kärkikuppiin ja veivailee pallon näyttävästi ohi voimattoman, maalissa pelanneen Miika Kurun siirtäen tilanteeksi 2-0 ajassa 4:05. Seuraavaa ei tarvitse odottaa kauaa, kun 5:43 Hirven taikasauva heiluu jälleen. Miikka laittaa oikean puolen kulmavaparista maalin taakse Hannulle, veivi ja pallo on jälleen häkissä pakin estelyistä huolimatta. Vajaa kuusi minuuttia ja tilanne jo 3-0. Remix ei kuitenkaan tästä lannistunut ja ajassa 10:29 oli heidän vuoro iskeä palloa nuottaan. Pakin pitkä roikkupallo maalin eteen tavoittaa Markus Kurun, joka vääntää itsensä vetopaikkaan ja laukoo 3-1 maalin tarkasti etukulmaan. Seuraavaa maalia saatiin odottaa viisi minuuttia, kun pallon riistänyt Timo Salo (1+1) ajaa oikeaa laitaa maalille, heittää näppärät backhand forehand –kisut ja lopuksi sijoittaa pallon läheltä ylös kellon lyödessä 15:56. Maalimäärää kerkeää täydentää vielä Hirvi, jonka tulinen veto uppoaa vastustamattomasti maalin kattoon. Palovaaralle tästä syöttäri ja Hannulle lyödään hattua päähän. Heittääpä joku innokas fani päähineensä kentälle tämän kunniaksi. 5-1 lukemista lähdettiin viettämään erätaukoa. Nibacosin maalissa Backlundille kirjataan 4 torjuntaa ja Remixin Kurulle 6.

Toisessa erässä isännät ottavat vielä lisää pallollista peliä haltuunsa ja Remix joutuu enemmän puolustuskannalle. Maalitalkoot aloitetaan 22:03, kun Palovaaran syöttö isokyröläisten pakan läpi tavoittaa Hirven. Suoraan syötöstä lähtenyt veto löytää tiensä oikeaan ylänurkkaan ja lukemat muuttuvat 6-1:een. Hannulle jo illan neljäs, kun toista erää ollaan pelattu vasta kaksi minuuttia. Lisää oli luvassa jälleen parin minuutin jälkeen, kun varsin hyvän ottelun puolustuksessa luutinut Artturi Porko katkoo keskialueella ja Vertti Hyyppä pääsee käynnistämään vastahyökkäyksen. Pieni siirto pankkiiri Salolle, joka onnistuu hieman onnekkaastikin jakamaan vasemmalla laidalla edenneelle Jaani Nissilälle (1+0). Maalintekijän vaistolla Jaani löytää etukulmassa tilaa ja rystynäpäytys päätyy ohi Kurun ajassa 24:43. Seuraavien muutaman minuutin ajan Remix onnistuu vaarallisesti kääntämään pelin useaan otteeseen. Tänä aikana molemmat joukkueet onnistuvat samaan pallon maaliin, mutta rikkeiden johdosta näitä ei hyväksytä. 29:15 Remix lopulta onnistuu tekemään myös pöytäkirjaan kelpaavan osuman, kun nopeasta vastahyökkäyksen ja hienojen syöttökombinaatioiden päätteeksi Juho Kallio iskee maalin edestä 7-2 kavennuksen. Kuitenkin jo seuraavassa vaihdossa sininen painaa jälleen palloa pussiin, kun 29:39 Lehtisen Joni (0+2) syöttää vaparista Palovaaralle viereen ja Tumppi tällää pallon keskelle maalia. Samassa ajassa Remix-valmennus ottaa aikalisän.

Seuraavasta aloituksesta lähtien Nibacos ottaa lähes täysin pallonhallinan itselleen ja tätä kestää miltei erän loppuun asti. Ajassa 37:02 pyöritys palkitaan ylivoimalla, kun Niko Leminen lähtee istunnolle estämisestä. Tätä tilaisuutta ei jätetä käyttämättä, kun Lehtisen millintarkasta syötöstä Palovaara tekee illan toisensa ja 9-2 maalin, joka jäi erän viimeiseksi. Ihan erän loppuun Joonas Poutanen ottaa vielä jäähyn, joten sininen joutuu aloittamaan viimeisen erän alivoimalla. Torjuntoja erän aikana kertyi Backlundille 3 kappaletta ja Kurulle 7.

Heti viimeisen erän alkuun ylivoimalla pelannut Remix kaventaa tilanteeksi 9-3, kun 40:38 yksin maalille unohtunut Ville Keko iskee pallon pussiin. Minuutti tästä oli luvassa jälleen sinisten jäähy, kun kentälle oli eksynyt ylimääräinen mies. Tätä ei Remix pystynyt hyödyntämään, mutta ajassa 45:02 oli Backlundin vartioiman maalin eteen päässyt jälleen kutsumaton vieras yksin ilman vartijaa. Timo-Jukka Koski pelaa pallon Niko Lemiselle, joka toisella yrittämällä saa iskettyä 9-4 kavennuksen. Maalin jälkeen ehtii kulua ainoastaan puolisen minuuttia, kun pallo on tällä kertaa Remixin maalissa. 45:36 Honkaniemi pelaa pallon Hirvelle, joka tuttuun tapaan lähtee veivaamaan ja pallo löytyykin taas verkosta. Hannun illan viides osuma ja kolmas veivaamalla. Maali ei jää sinisen viimeiseksi, vaan 51:41 Honkaniemi-Palovaara –akseli aukoo Remixin pakan auki, jonka päätteeksi Miikka laittaa pehmeillä käsillään pallon jalkojen välistä reppuun. Ajassa 55:50 Remix pääsee vielä kaventamaan luvut 11-5:een, kun Ilkka Salosen veto yllättää pahasti maskissa olleen Backlundin. Nämä jäävät loppulukemiksi, joten Nibacos pitää pisteet Kokkolassa ja jatkaa edelleen tappiotonta kulkuaan sarjapeleissä. Viimeisessä erässä Backlund ottaa 3 torjuntaa ja Kuru 7.

Sininen pelasi pääosin ehjän pelin ja pallonhallinta oli parhaimmillaan todella hyvällä tasolla. Miinusta tulee kuitenkin viimeisen erän heikohkosta puolustamisesta, joka osaltaan taisi johtua selvästä johdosta. Toivottavasti tulevaisuudessa ei sama toistu. Kolmosvitjalla oli todellinen lentokeli ja kyseinen viisikko napsi yhteensä hienot 18 pistettä. Maininnan arvoisesti esiintyi myös vasta 17-vuotias Artturi Porko, joka otti monta hyvää katkoa ja pelasi varsin ehjän ottelun puolustuspäässä.

FBC Remix pyrki puolustamalla ja vaarallisten vastaiskujen avulla horjuttamaan isäntiä, mutta se ei tuottanut toivottua tulosta. Viimeisessä erässä vierailija pääsi isäntien heikentyneen puolustusasenteen ansiosta luomaan parhaat paikkansa ja he voittivatkin viimeisen erän. Joukkueesta palkittu veskari Kuru otti monta hienoa koppia ja tämän lisäksi avasi peliä hyvin. Sinisen parhaana palkittiin upean pelin pelannut, viisi maalia iskenyt Hannu Hirvi.

Edustus ei pääse paljoa lepäilemään, vaan jo viikon päästä on luvassa tuplapeliviikonloppu. Ensin matka vie lauantaina Tampereelle, kun Suomen Cupin pikkufinaalissa SB Naantali lähtee hakemaan revanssia ja siitä heti sunnuntaina retki jatkuu Seinäjoelle sarjapelin merkeissä. Seinäjoella meidät ottaa vastaan SPV II. Tampereelle on luvassa myös fanimatkaa, joten ehdottomasti mukaan kannustamaan Nibacos voittoon!

Kuvat: Tommy Lågland (IG: @tommylagland)

11 - 5

FBC Remix
5 - 14 - 12 - 3
1'MaaliHonkaniemi Miikka
1'MaalisyöttöPalovaara Tuomas
4'MaaliHirvi Hannu
4'MaalisyöttöPalovaara Tuomas
5'MaaliHirvi Hannu
5'MaalisyöttöHonkaniemi Miikka
15'MaaliSalo Timo
17'MaaliHirvi Hannu
17'MaalisyöttöPalovaara Tuomas
22'MaaliHirvi Hannu
22'MaalisyöttöPalovaara Tuomas
24'MaaliNissilä Jaani
24'MaalisyöttöSalo Timo
29'MaaliPalovaara Tuomas
29'MaalisyöttöLehtinen Joni
38'MaaliPalovaara Tuomas
38'MaalisyöttöLehtinen Joni
40'Jäähy: 2minPoutanen Joonas
41'Jäähy: 2minSalo Timo
45'MaaliHirvi Hannu
45'MaalisyöttöHonkaniemi Miikka
51'MaaliHonkaniemi Miikka
51'MaalisyöttöPalovaara Tuomas