Miehet, Sarjaottelut

Nibacos Edustus - SB Vaasa 2  7 - 9

Kampushalli

Edustukselle runkosarjan ensimmäinen tappio

Nibacos ja SB Vaasa II järjestivät perjantaina Kokkolassa viihdyttävän näytöksen, jonka päätteeksi siniset joutuivat kokemaan runkosarjan ensimmäisen tappion lukemin 7-9. Joukkueet kulkivat rintarinnan läpi ottelun ja vaasalaiset ratkaisivat pelin edukseen vasta viimeisen kahden minuutin aikana.

Vieraat aloittivat maalinteon ajassa 4:13, kun Kimmo Lintalan vapaalyönnistä antama syöttö löytää tiensä huonosti vartioidulle Teppo Haakanalle takikselle ja tällä on helppo työ laittaa pallo pussiin. Siniset tasoittavat pelin 9:52, kun Oskari Kauppilan (0+2) maalille ajon jälkeen pallo pelataan Tuomas Palovaaralle (2+1), joka runnoo 1-1 maalin. Vajaa minuutti tästä ja isännät menevät 2-1 johtoon. Miikka Honkaniemi (0+1) ja Jaani Nissilä (1+0) pallottelevat Vaasan puolustajat sekaisin ja tämän päätteeksi Nissilän tarkka veto päätyy tarkasti aivan vasempaan yläseen, ohi voimattoman Hannu Isomäen. Vaasa II päättää kuitenkin kuitata maalin jo seuraavassa vaihdossa. SB Vaasan edustusjoukkueen päävalmentajana toimiva Jani Lipsanen toimittaa pallon keskustaan Tommi Talvitielle, jonka suora veto menee myös aivan yläkulmaan ohi maalivahti Backlundin. Hetken päästä vieraiden Iisakki Vallin lähtee istunnolle vaarallisesta pelistä ajassa 12:04, joten Nibacosille tarjoillaan ylivoimaa. Kauaa ei maalia tarvitse odottaa, vaan ajassa 12:34 Pauli Peltoniemi (1+2) tarjoilee Aapo Lokasaarelle (1+0) oikeaan laitaan ja Aapo pääse lataamaan änäristara Steven Stamkosin tavoin polvelta sinisten 3-2 johtomaalin. Johto ei kuitenkaan kanna aivan erän loppuun saakka, vaan vaasalaiset tasoittavat pelin 3-3:een ajassa 18:16. Maalin takaa syöttöpaikkaan edenneen Mikael Furun passi päätyy maalinedustalle kuin varkain rynnänneen Talvitien haltuun, jonka veto menee toistamiseen verkkoihin. 3-3 lukemista lähdettiin myös erätauolle. Backlund ottaa erän aikana 4 torjuntaa ja SB Vaasa II:n Isomäki 7 torjuntaa.

Toinen erä käynnistyy isäntien pallonhallinnalla. Pappojen puolustus on kuitenkin hyvin tilkitty ja maalipaikkoja ei paljoa synny. Helpotusta tulee kuitenkin ajassa 24:01, kun Palovaara ja Kauppila pääsevät vastahyökkäykseen. Isomäen tullessa pitkälle peittämään Kauppilan vetolinjan, Oskari syöttääkin vasempaan laitaan ja Tuomas laittaa pallon tyhjään rysään ja vie siniset 4-3 johtoon. 26:11 siniset pääsevät kahden maalin karkumatkalle, kun puolittaiseen läpiajoon päässyt Tommi Tilus (1+1) sujauttaa pallon Isomäen puikoista läpi ja tilanne 5-3. Vaasalaiset kuitenkin kaventavat 5-4:ään jälleen seuraavassa vaihdossa Teppo Haakanan toimesta. Erän puolenvälin jälkeen ajassa 32:32, Joonas Poutanen ottaa jäähyn kiinnipitämisestä, mutta Vaasa II ei onnistu ylivoimaansa hyödyntämään. Tasaviisikoin tasoitus lopulta syntyy ajassa 36:27, kun Heikki Varsanpää heittää pallon Furulle, joka jättää Jani Lipsaselle ja Lipsasen tarkka ranneveto päätyy aivan riman alle. 38:29 vaasalaiset siirtyvät 5-6 johtoon, jälleen Furu-Lipsanen -parin toimesta, mutta siniset saavat tasoitettua erän päätöslukemiksi 6-6 kymmenen sekuntia ennen erätaukoa, kun Toni Paloaho (1+0) tällää pallon maaliin Peltoniemen syötöstä. Toisen 20-minuuttisen aikana molemmille veskareille 4 torjuntaa mieheen.

Viimeiseen erään lähdettiin kutkuttavassa tasatilanteessa ja myös lämpö alkoi nousta molempien joukkueiden kohdalla. Erän aikana tuomarit puhalsivat yhteensä kahdeksan kaksiminuuttista. Nibacos ottaa kuskin paikan ajassa 43:17, kun Peltoniemi ohjaa 7-6 johtomaalin Tilus Jr:n tehdessä esityön. 49:31 Toni Hirvonen lähtee estämisestä istunnolle, mitä vieraiden Lintala ei sulata ja puhuu itselleen kaksi minuuttia protestoinnista. Sinisille tarjotaan siis kahden miehen ylivoimaa kahden minuutin ajan, joten nyt olisi paikka naulata peli. Isäntien vedot päätyvät kuitenkin seinille ja hienon kolmannen erän pelannut Isomäki hoitaa loput, joten ylivoima ei tuota tulosta. 51:50 tuomari passittaa isäntien Palovaaran ja vieraiden Vallinin jäähypenkille miettimään tekosiaan vaarallisen pelin seurauksena, joten peliä jatkettaisiin neljällä neljää vastaan. Ajassa 53:00 Vaasalle tarjotaan ylivoimaa, kun nyt Timo Salo lähtee istumaan vaarallisesta pelistä. Ylivoima kerkeää pyöriä minuutin ja 16 sekuntia, kunnes Teppo Haakana laukoo 7-7 tasoituksen ja itselleen hatun päähän. Reilun minuutin päästä Iisakki Vallin rikkoo maalintekotilanteessa, josta tuomari viheltää rangaistuslaukauksen, jonka Palovaara tulee suorittamaan. Isomäki maalissa on kuitenkin tilanteen herra ja ottaa Tuomaksen yrityksen kiinni, joten tilanne jatkuu sinisten ylivoimalla. YV ei kuitenkaan tuota taaskaan tulosta ja ennen sen päättymistä Palovaara lähtee istunnolle mailaan lyönnistä. Vaasan YV sen sijaan toimii, kun jäähyltä päässyt Vallin tulee jatkamaan ylivoimakentälliseen ja iskee vielä Mikko Kuusiston syötöstä vaasalaisten 7-8 johtomaalin ajassa 57:44. Lisää lunta tupaan tulee 58:28, kun Thomas Backman lähettää pallon maalinedustalle ja jälleen ovelasti tontille kiitänyt Tommi Talvitie ohjaa illan kolmannen maalinsa taidokkaasti yhdellä kädellä. Vaasa II lyhyessä ajassa 7-9 johtoon ja aikaa enää alle kaksi minuuttia. 58:46 valmentaja Kinnunen ottaa aikalisän ja Nibacos jatkaa peliä kuudella viittä vastaan, mutta huippupaikkoja kavennukseen ei synny. Vaasa II saa kaiken lisäksi rangaistuslaukauksen, kun Honkaniemi pysäyttää pallon omalla maalivahdinalueella ajassa 59:12. Mikael Furu käy suorittamassa rankkarin, jonka Backlund nollaa ja loppuaika mennään tasakentällisin, kun maalivahti otetaan vielä pois maalista. Enempää maaleja ei ottelussa synny ja SB Vaasa II ottaa voiton lukemin 7-9. Viimeisessä erässä Backlundille 3 torjuntaa ja Isomäelle 7.

Nibacosin ylivoima oli jälleen takkuavaa, sillä YV:llä onnistuttiin ainoastaan yhden kerran. Kolmannen erän 5-3 ylivoiman aikana olisi ehdottomasti pitänyt ainakin yksi kihaus saada aikaan. Myös maalien jälkeiset hetket olivat isännille paikoin vaikeita, kun Vaasa II pääsi muutamaan kertaan kuittaamaan sinisten maalit nopealla tahdilla. Useampi vaasalaisten maali tuli myös sen seurauksena, kun vastustajan pelaajia ei oltu vartioitu kunnolla, joten tähänkin jäi petrattavaa tulevia pelejä ajatellen. Toisaalta tammikuussa ketjukoostumuksia on sekoiteltu joka peliin, joten tällä oli varmasti vaikutusta peliin nyt, kuten edellisissä peleissäkin.

Sinisten miehistössä positiivisimman kuvan itsestään antoi 0+2 tehot kirjauttanut Oskari Kauppila, joka pelasi ehdottomasti kauden parhaan ottelunsa kakkosdivisioonassa. Peli peliltä paranevilla otteilla Oskari tulee ehdottomasti kilpailemaan oikean laiturin paikoista kevään tärkeissä peleissä ja eiköhän niitä maalejakin ala vielä syntyä.

Vaasa II osoittautui yhtä vaikeaksi ja laadukkaaksi joukkueeksi, kuin oli odotettukin. Ilmaista tilaa ei annettu yhtään, omat maalipaikat joukkue käytti hyvällä prosentilla hyödykseen ja viimeisessä erässä maalivahti Isomäki laittoi luukut lähes täysin kiinni. Vaasalaisten ykkösen hyökkääjät Lipsanen, Talvitie ja Furu kirjauttivat itselleen tehot 2+1, 3+0 ja 0+3 ja heitä komppasivat hyvin kakkosen Haakana, sekä Lintala tehoilla 3+0 ja 0+3.

Sinisten vaikea tammikuun loppu päättyi siis kahteen voitottomaan otteluun runkosarjan osalta. Panokset loppua kohden kovenivat vielä entisestään, kun Mailattomat ottivat SB Kauhajoesta 12-7 voiton ja kavensivat eron edustukseen kahteen pisteeseen. Mailattomat kohdataankin Kokkolassa 23. helmikuuta, jolloin todennäköisesti ratkotaan runkosarjan voittaja. Sitä ennen Nibacos pääsee taas taistelemaan Keski-Pohjanmaan herruudesta 11.2. Toholammin Urheilijoiden vieraana ja 19.2. käväistään SB Kauhajoen vieraana pelaamassa sarjapisteistä.

Kuvat: Tommy Lågland

7 - 9

SB Vaasa 2
3 - 33 - 31 - 3
9'MaaliPalovaara Tuomas
9'MaaliKauppila Oskari
10'MaaliNissilä Jaani
10'MaalisyöttöHonkaniemi Miikka
12'MaaliLokasaari Aapo
12'MaalisyöttöPeltoniemi Pauli
24'MaaliPalovaara Tuomas
24'MaalisyöttöKauppila Oskari
26'MaaliTilus Tommi
26'MaalisyöttöPalovaara Tuomas
32'Jäähy: 2minPoutanen Joonas
39'MaaliPaloaho Toni
39'MaalisyöttöPeltoniemi Pauli
43'MaaliPeltoniemi Pauli
43'MaalisyöttöTilus Tommi
51'Jäähy: 2minPalovaara Tuomas
53'Jäähy: 2minSalo Timo
57'Jäähy: 2minPalovaara Tuomas
59'Jäähy: 2minHonkaniemi Miikka