Miehet, Sarjaottelut

TU Toholampi - Nibacos Edustus   1 - 9

Toholammin UT

Edustus takaisin voittojen tielle

Toholammilla pelattiin kuuma, jäähyrikas paikallisderby, jonka päätteeksi Nibacos otti voiton lukemin 1-9, sekä kaksi tärkeää sarjapistettä mukaansa.

Ottelu lähti liikkeelle tasaisissa merkeissä, mutta kummankin joukkueen vedot päätyivät alkuun enemmän laitoihin ja seinille, kuin maalille. Viiden minuutin kohdilla kotijoukkue TU:lle tarjotaan ottelun ensimmäinen ylivoima, kun Jukka Kinnunen lähtee istunnolle vaarallisesta pelistä. Toholampilaiset pystyvät hyvin liikuttamaan palloa ympäri Nibacosin nelikon, mutta tulos jää uupumaan, joten ylivoiman jälkeen peli jatkui edelleen tasalukemissa. Erän edetessä edustus saa paremmin peliä haltuunsa ja ajassa 13:17 tulee myös palkinto johtomaalin muodossa, kun Tommi Tilus pääsee ajamaan oikeasta laidasta kohti maalia ja laukoo vielä komeasti yläriman kautta pelivälineen verkkoihin. Enempää tilastomerkintöjä erään ei synny ja 0-1 lukemista lähdettiin erätauolle. Mika Pirttimäki ja TU:n Tomi Alakarjula ottavat molemmat 6 torjuntaa.

Toiseen erään edustus saa salama-alun, kun joukkue onnistuu maalinteossa kahden ensimmäisen minuutin aikana. Ensin Oskari Kauppila ottaa riiston ja pääsee nokikkain TU-veskari Alakarjulan kanssa, jonka Oskari hassuttelee maihin ja lopuksi pistää pallon maaliin. Seuraavaksi Jukka Kinnunen avaa omalta kenttäpuolelta maalille edenneelle Timo Salolle, jonka näppärä ohjaus päätyy myös kehikon sisään. Tilanne jo 0-3 ja TU:n koutsi Petteri Toivola ottaa aikalisän. Aikalisän jälkeen kotijoukkue pääsee vähän paremmin peliin mukaan, joskin Nibacosilla on homma edelleen hyvin hallussa. Ajassa 28:47 Nibacos joutuu toisen kerran pelaamaan vajaalla miehityksellä, kun Miikka Honkaniemi lähtee istunnolle vaarallisesta pelistä. Tätä mahdollisuutta TU ei jätä enää käyttämättä, vaan aivan YV:n loppuun Harri Keskisipilä kaventaa pelin 1-3:een Tuomas Määttälän syötöstä. Hetken päästä TU:lle tulee jälleen yv-aikaa, kun nyt Tuomas Palovaara komennetaan istunnolle, jälleen vaarallisesta pelistä, mutta tämän edustus kuitenkin kestää. 35 minuutin kohdalla on Nibacosin ensimmäisen ylivoiman paikka, kotijoukkueen Ville Känsälän joutuessa jäähylle vaarallisesta pelistä. Pakkopeli tuottaa tulosta reilussa puolessatoista minuutissa, kun pallo pelataan komean kuvion päätteeksi keskustaan Tuomas Palovaaralle, joka saa pistää pelivälineen tyhjään maaliin. Erän loppuun kotijoukkue ottaa peräkkäin kolme kaksiminuuttista, joten edustuksella on loistava tilaisuus kasvattaa johtoa. TU:n peittopeli ja maalissa Alakarjula pysäyttävät yritykset ansiokkaasti, mutta edustus saa kuin saakin tehtyä vielä 1-5 osuman puoli minuuttia ennen loppua Toni Paloahon toimesta. Erä päättyy myös näihin lukemiin. Toisessa erässä Pira napsii pallon 6 kertaa ja kotijoukkueen Alakarjula 9 kertaa.

Viimeinen erä alkaa edustuksen osalta jälleen hyvissä merkeissä, kun Jukka Kinnunen ampuu 1-6 maalin lähelle vasenta yläkulmaa 18 sekunnin kohdalla. Parin minuutin päästä kotijoukkueen Sampo Uusitalo ajelee typerästi oman maalin takana miestä selästä, josta palkkiona viisiminuuttinen. Tämän aikana edustus onnistuu venyttämään maaliverkkoa kahteen kertaan Timo Salon ja Jaani Nissilän laukauksilla, joten tilanne muuttuu nopeaan tahtiin 1-8:aan. Erän puolenvälin jälkeen heiluu ottelussa myös punainen kortti. Edustuksen pelatessa jälleen ylivoimalla, TU:n Harri Keskisipilä ottaa vastaan kovan kontaktin, jonka seurauksena hän loukkaa hieman itseään ja jää kentälle makaamaan, mutta tuomari antaa pelin jatkua. Hetken päästä peli lopulta pysäytetään, mutta tilanteesta ei tule jäähyä, tai vaparia. Tätä ei kotijoukkueen valmentaja Petteri Toivola sulata ja antaa kovasanaisesti palautetta ottelun tuomariparille siihen malliin, että seurauksena on 5+20 epäurheilijamaisesta käytöksestä ja loppupeli katsomon puolella. Edustus ei kuitenkaan tällä kertaa pysty ylivoimaansa hyödyntämään ja lopulta Jaani Nissilä lähtee istumaan kakkosta. Vajaa puolitoista minuuttia ennen loppua Aapo Lokasaari onnistuu vielä lisäämään Nibacosin johdon 1-9:ään, jotka jäävät myös ottelun loppulukemiksi. Viimeisessä erässä torjuntoja ei laskettu, mutta ainakin Alakarjulalla oli jälleen työteliäs erä ja Nibacosin Pira hoitelee oman osuutensa vailla ongelmia.

Nibacosin erikoistilanne pelaaminen oli varsin hyvällä tasolla, mistä kertoo viisi tehtyä yv-maalia TU:n yhtä vastaan. 5 vs. 5 –pelissäkin kotijoukkue voitettiin lukemin 0-4, joten sekin meni hyvin putkeen. Pelaaminen oli yleensäkin rennomman oloista verrattuna pariin edelliseen peliin, joten tästä on mukava jatkaa seuraaviin koitoksiin. Edustukselta tehokkaimmin esiintyivät kaksikko Timo Salo (2+2) ja Jukka Kinnunen (1+2). Maalissa Pira pelasi varmasti, mistä kertoo osaltaan ainoastaan yksi päästetty maali, josta voi antaa sulan hattuun myös muulle joukkueelle.

TU lähti otteluun hyvällä liikkeellä, mutta pelin edetessä jäähyily alkoi sotkemaan joukkueen peliä, eikä kotijoukkue pystynyt enää haastamaan edustusta parhaalla tavalla. Kotijoukkueen ehdoton hahmo löytyi maalinsuulta, kun Tomi Alakarjula otti ottelussa useamman huipputorjunnan ja palkittiin myös toholampilaisten parhaana.

Edustuksen hommat jatkuvat sunnuntaina runkosarjan viimeisessä vierasottelussa Kauhajoen parketilla SB Kauhajokea vastaan. Molemmilla joukkueilla riittää vielä panosta pelissä, joten kentällä tullaan jälleen käymään kiivas taistelu pisteistä.

TU Toholampi

1 - 9

0 - 11 - 40 - 4
5'Jäähy: 2minKinnunen Jukka-Pekka
13'MaaliTilus Tommi
13'MaalisyöttöSalo Timo
20'MaaliKauppila Oskari
21'MaaliSalo Timo
21'MaalisyöttöKinnunen Jukka-Pekka
28'Jäähy: 2minHonkaniemi Miikka
31'Jäähy: 2minPalovaara Tuomas
36'MaaliPalovaara Tuomas
36'MaalisyöttöPaloaho Toni
39'MaaliPaloaho Toni
39'MaalisyöttöSalo Timo
40'MaaliKinnunen Jukka-Pekka
40'MaalisyöttöHonkaniemi Miikka
43'MaaliSalo Timo
43'MaalisyöttöKinnunen Jukka-Pekka
46'MaaliNissilä Jaani
46'MaalisyöttöLehtinen Joni
54'Jäähy: 2minNissilä Jaani
58'MaaliLokasaari Aapo
58'MaalisyöttöPoutanen Joonas