Miehet, Playoff 1-kierros

Nibacos Miehet edustus - SB Kauhajoki  12 - 3

Kampushalli

Edustus hienoon voittoon SB Kauhajoesta

Nibacos hoiti ottelusarjan ensimmäisen voiton itselleen perjantaina lukemin 12-3. Sinisten oma peli toimi erinomaisesti, eikä voittajasta ollut missään vaiheessa epäselvyyttä.

Edustus aloitti maalinteon viiden minuutin kohdalla Timo Salon (3+1) toimesta, jonka kanttaus painuu vastustamattomasti ohi Kauhajoen maalivahdin, Mika Ollonqvistin selän taakse. Jatkoa seuraa vajaan minuutin päästä, kun Tuomas Palovaara (3+0) laukoo tutuilta jalansijoilta, Jukka Kinnusen (0+2) tarjoilusta 2-0 osuman. Ja kun vauhtiin päästiin, taiteilee Miikka Honkaniemi (1+1) vielä 3-0 maalin ajassa 7:33, jonka jälkeen SB Kauhajoen pääkäskijä Marko Ollonqvist turvautuu aikalisään. 11:10 Kauhajoki pääsee kaventamaan pelin 3-1:een, kun Mikko Keski-Korhosen veto ottaa Aapo Lokasaaren pohkeesta kimmokkeen ja pallo vierii ohi Mika Pirttimäen aina maaliin saakka. Seuraavasta maalista vastaa jälleen kotijoukkue, maestrona Oskari Kauppila, joka tekee oikea-aikaisen liikkeen keskustaan ja iskee pallon suoraan syötöstä Kauhajoen nuottaan, ajassa 12:44. Vajaan 17 minuutin kohdilla Kauhajoki kaventaa uudestaan eron kahteen maaliin, mutta tämän jälkeen on taas sinisten vuoro pistää palloa verkkoon, seppänä Palovaara ja tarjoilijana Honkaniemi. Aivan erän loppupuolella Tuomas Kinnunen (1+0) panee vielä 6-2 osuman oikeaan yläetukulmaan maalille ajon päätteeksi, Vertti Hyypän (0+1) tarjoilusta ja erätauolle painutaan isäntien hienossa johdossa. Erän aikana Pira nappaa 4 torjuntaa ja vieraiden Ollonqvist 8 torjuntaa.

Toisessa erän alkuun valmentaja Ollonqvist marssittaa maalille Olli Syrjälän, tavoitteena varmasti herätellä omia joukkojaan. Ensimmäisen erän alkupuoliskon ajan siniset pyrkivät ahnaasti kasvattamaan maalitiliään, mutta mikäli vedot eivät mene ohi, kilpistyvät ne entisestään syvemmällä pelanneen vierailijan miehitykseen ja Syrjälään. Kuitenkin heti erän toisen kymmenminuuttisen alkuun, Tommi Tilus(1+0) pääsee hiipimään keskustaan ja napauttaa 7-2 maalin Salon syötöstä. 31:22 on vuorossa Joonas Poutanen, joka ensin kahvittaa Kauhajoen miehistön ja lopuksi nakkaa pallon lähelle vasenta ylästä. Parin minuutin päästä Salo pääsee esittelemään Syrjälälle patenttiharhautustaan ja kaiken päätteeksi lyö pelivälineen vielä verkkoon. Siniset kerkeävät vielä ajassa 36:15 iskemään 10-2 osuman, kun Aapo Lokasaaren tarkka laukaus painuu oikeaan alakulmaan. Nämä jäivät myös erän päätöslukemiksi. Piralle 2 torjuntaa jaSyrjälälle 5 torjuntaa.

Viimeiseen erään ei enää jäänyt paljoa panosta, mutta räväkästi siniset sen aloittavat, kun 41:47 Salo painaa itselleen hattua päähän ja ampuu tarkasti etukulmaan ohi voimattoman Syrjälän. Seuraavaa maalia saadaankin odottaa vartin verran ja jälleen kotijoukkueen toimesta. Tällä kertaa vuorossa Tuomas Palovaara, jonka kanttaus uppoaa aivan vasempaan yläseen ja näin saadaan illalle toisellekin ukolle hatullinen täyteen. Seuraavassa vaihdossa Kauhajoki saa vielä lohtua maalin muodossa, kun Juhani Lehtonen tekee ensin komean puikotuksen sinisten vaihtopenkin edessä ja tarjoilee vielä Keski-Korhoselle, joka painaa 12-3 maalin suoraan syötöstä. Näillä lukemilla Nibacos ottaa hienon voiton. Piralle myös viimeiseen erään 3 koppia ja Syrjälälle 6 koppia.

Siniset olivat ensimmäisessä ottelussa vieraita parempia joka osa-alueella. Jokainen kentällinen suoriutui omassa pelissään hyvin, mistä kertoo myös osaltaan pistemerkkinät. Tämä lupaa hyvää myös tulevaisuutta ajatellen, kun onnistujia löytyi laajalta rintamalta. Tehokkaimpina äijinä esiintyivät Palovaara ja Salo, joilta sopii toivoa vastaavaa myös myöhemmissä koitoksissa. Kotijoukkueen parhaana palkittiin myöskin erinomaisesti esiintynyt ykkösen seremoniamestari Honkaniemi, joka jatkoi siitä mihin runkosarjassa jäätiin ja rakenteli kotijoukkueen peliä ansiokkaasti.

Kevään pelit on nyt saatu käyntiin ja Nibacosin kannalta hienoissa merkeissä. Tulevana lauantain Nibacosilla on ”ottelupallo” käsissään ja mahdollisuus edetä lohkofinaaliin. Toivottavasti paikalle saadaan paljon kokkolalaisia haastamaan isännät myös katsomon puolella. Ottelu alkaa kello 19:30 Kauhajoen Yhteiskoulun salissa.

Kuvat: Tommy Lågland

12 - 3

SB Kauhajoki
6 - 24 - 02 - 1
5'MaaliSalo Timo
5'MaalisyöttöLokasaari Aapo
5'MaaliPalovaara Tuomas
5'MaalisyöttöKinnunen Jukka-Pekka
7'MaaliHonkaniemi Miikka
12'MaaliKauppila Oskari
12'MaalisyöttöKinnunen Jukka-Pekka
17'MaaliPalovaara Tuomas
17'MaalisyöttöHonkaniemi Miikka
19'MaaliKinnunen Tuomas
19'MaalisyöttöHyyppä Vertti
30'MaaliTilus Tommi
30'MaalisyöttöSalo Timo
31'MaaliPoutanen Joonas
31'MaalisyöttöKauppila Oskari
33'MaaliSalo Timo
33'MaalisyöttöLehtinen Joni
36'MaaliLokasaari Aapo
36'MaalisyöttöLehtinen Joni
41'MaaliSalo Timo
55'MaaliPalovaara Tuomas