Miehet, Playoff Finaali

Nibacos Miehet edustus - MLT   6 - 7

Kampushalli

Mailattomat voittoon Kampushallilla

Edustus kärsi kirvelevän tappion Mailattomille keskiviikkona 6-7 lukemin. Joukkueet etenivät läpi ottelun rinta rinnan ja ratkaisu nähtiin vasta viimeisen erän loppuminuuteilla.

MLT avaa maalinteon ensimmäisen erän kolmannella minuutilla Pekka Laitilan toimesta ja 6:00 KonstaJokiranta iskee vieraat 0-2 johtoon. Kahden minuutin päästä Tuomas Palovaara kaventaa pelin 1-2:een ja 12:48 Pauli Peltoniemi tuo siniset tasoihin ylivoimalla, kun Laitila on kärsimässä jäähyä mailaan lyönnistä. 14:35 Iiro Junnikkala ottaa vielä kakkosen vaarallisesta pelistä, mutta siniset eivät saa iskettyä palloa verkkoon, hyvistä paikoista huolimatta ja lopulta myös erätauolle mennään 2-2 tasalukemista. Pira nappaa veräjän suulla 3 koppia ja MLT:n veskari Jukka Rahko 5 koppia.

Myös toiseen erään vieraat saavat hyvän alun, kun 24:43 Laitila vie MLT:n jälleen johtoon, mutta vajaan kolmen minuutin päästä Miikka Honkaniemi tuo siniset jälleen tasoihin. 34:02 saadaan otteluun ikävä sivujuonne, kun MLT:n Aki Vainio-Hynnilä loukkaa pahannäköisesti itseään Hannu Hirven kontaktin seurauksena ja jää makaamaan tuskaisena kentän pintaan. Lopulta paikalle joudutaan kutsumaan myös ambulanssikyyditys ja Vainio-Hynnilä viedään sairaalaan tutkittavaksi. Toivottavasti Aki selviää epäonnekkaasta tilanteesta säikähdyksellä. Tässä vaiheessa pelikatko venyi sen verran, että tuomarit näkivät parhaaksi pitää erätauon tässä vaiheessa ja toisen erän päätyttyä, kolmas erä aloitettaisiin ripeällä tahdilla.

Tauon päätyttyä peliä jatketaan neljällä neljää vastaan, kun Hirvelle vihelletään edellisestä tilanteesta kaksiminuuttinen vaarallisesta pelistä ja MLT:n puolelta Junnikkala hankkii itselleen 2+10 minuuttisen käytösrangaistuksen. Kumpikaan ei tasavajaalla onnistu palloa pussittamaan, mutta ajassa 37:39 Tatu Hietikko vie MLT:n 3-4 johtoasemaan, johon myös erä päättyy. Toisella kaksikymppisellä Piralle 5 torjuntaa ja Rahkolle 4 torjuntaa.

Kolmas erä aloitetaan käytännössä heti, kun joukkueet ovat vaihtaneet kenttäpuoliskoja.Siniset ovat vuorostaan nyt sähäkämpiä erän alussa, sillä vain 23 sekunnin jälkeen Tuomas Palovaara tuo kotijoukkueen tasoihin. 44:23 Jokiranta lähtee istunnolle estämisestä ja tästä isännät myös rokottavat, kun Jukka Kinnusen tulinen kuti löytää tiensä maalin oikeaan yläseen ja vie siniset ensimmäistä kertaa johtoon ottelussa, ajassa 45:32. MLT ei kuitenkaan kauaa aikaile, sillä 46:19 Ville Kakkori tasoittaa lukemat 5-5:een ja 53:48 seinäjokiset siirtyvät jälleen johtoon Ville Kakkorin iskiessä riparin sisään. 58:01 Junnikkala vie MLT:n jo ratkaisevan tuntuiseen 5-7 johtoasemaan, mutta siniset tulevat vielä maalin päähän ajassa 59:25 Hirven toimesta. Aivan ottelun viime sekunneilla edustus saa vaarallisen tilanteen MLT:n maalin edessä, mutta Rahko onnistuu selvittämään tämän ja summerin soidessa taululla ovat lukemat 6-7 ja näin MLT menee otteluvoitoissa 1-0 johtoon.

Kampushallilla pelattu ensimmäinen osa oli todella tiukkaa vääntöä puolin ja toisin. Sinisellä oli usea paikka lisämaaleihin, mutta MLT:n puolustus hienon ottelun pelanneen Rahkon johdolla pysäytti vetoja hyvällä prosentilla ja seinäjokiset käyttivät myös omat tilanteensa kotijoukkuetta paremmin. Suurin osa vieraiden osumista iskettiin aivan sinisten maalin lähistöltä, joten viimeistely ja oman maalinedustan pelaaminen ovat kaksi tärkeintä kehityskohdetta lauantaille, jolloin edustuksella on pakkovoiton paikka, kun joukkueet kohtaavat Seinäjoen Urheilutalolla kello 13:00 alkavassa ottelussa. Toivottavasti mahdollisimman moni kokkolalainen saapuu hallin lehtereille, sillä omien kannustusjoukkojen tukea tarvitaan jälleen.

Kuvat: Tommy Lågland
Instagram: @tommylagland

6 - 7

MLT
2 - 21 - 23 - 3
8'MaaliPalovaara Tuomas
8'MaalisyöttöKinnunen Jukka-Pekka
12'MaaliPeltoniemi Pauli
12'MaalisyöttöPalovaara Tuomas
27'MaaliHonkaniemi Miikka
27'MaalisyöttöKinnunen Jukka-Pekka
34'Jäähy: 2minHirvi Hannu
40'MaaliPalovaara Tuomas
40'MaalisyöttöHirvi Hannu
45'MaaliKinnunen Jukka-Pekka
45'MaalisyöttöTilus Tuomas
59'MaaliHirvi Hannu
59'MaalisyöttöPeltoniemi Pauli