Miehet, Tehosport Suomen cup

Nibacos Miehet edustus - MLT   3 - 11

Kampushalli

Mailattomat kaatoivat edustuksen selkein lukemin

Miesten matka Suomen Cupissa katkesi Mailattomien käsittelyssä lukemin 3-11. Seinäjokiset olivat perjantaina selkeästi vahvempia, eikä tulos jättänyt selittelemisen varaa.

Ottelun alku oli vielä tunnusteleva. Sinisillä oli omat paikkansa räpätä maali, mutta ruudin ollessa märkää, palloa ei tolppien väliin saatu. 9:14 Joni Lehtinen lähtee istunnolle estämisestä ja MLT:n ylivoima rokottaa tästä, kun Teemu Turigin vetää pallon tolpan kautta sisään. 17:34 Mailattomat siirtyvät vielä 0-2 erätauko johtoon, kun Miko Mettälä ohjaa Teemu Niemistön vedon sisään.

Toisen erän ensimmäinen viisiminuuttinen alkaa sinisten kannalta synkästi, kun ensin Jaakko Huopana komennetaan istunnolle ajassa 21:37. MLT kiittää ja siirtyy 0-3 johtoon Turiginin toisella maalilla 21:41. Mailattomat painavat vielä kaksi maalia Jussi Lähteenmäen ja Mettälän toimesta, ennen kuin erää ollaan pelattu edes viisi minuuttia ja siniset joutuvat käyttämään aikalisänsä. Aikalisä ei tuota toivottua tulosta, sillä 29:13 Tommi Tilus ottaa jäähyn ja 30:54 Turigin viimeistelee hattutempun. 35:24 Lehtinen ottaa illan toisen jäähynsä ja tehokkaan illan viettänyt Turigin iskee vielä illan neljännen ylivoimalla, vieden vieraat jo 0-7 johtoon.

Viimeisen erän alkuun Artturi Porko lähtee istunnolle ja jälleen Mailattomat iskevät ylivoimalla, kun vuorostaan Niemistö iskee pallon nuottaan ja ennen erän puoltaväliä Mettälä ja Rahko vievät Mailattomat 0-10 johtoon. 51:24 siniselle tarjotaan ylivoimaa Jouni Lampisen estämisestä, mutta harmittavasti Tomi Ania iskee alivoimalla vieraiden 0-11 johto-osuman ajassa 52:55. Saman Lampisen jäähyn aikana kotijoukkue onnistuu kuitenkin rikkomaan kuparisensa, kun Tuomas Tilus iskee sinisten ensimmäisen osuman Toni Paloahon syötöstä. Hetken päästä vanhempi Tilus on uudestaan asialla ja sijoittaa illan toisensa, tällä kertaa Lehtisen syötöstä. Vajaa kaksi minuuttia ennen loppua, Artturi Porko ampuu loppulukemat 3-11 Oskari Kauppilan tarjoilusta.

Vielä on paljon töitä edessä. Mailattomat olivat valmiina alusta alkaen ja käyttivät paikkansa tehokkaasti. Siniset hävisivät järjestään kaksinkamppailut ja jos viiden alivoiman aikana päästetään viisi maalia omiin, on silloin vielä vaikeampaa voittaa. Seuraavan kerran MLT kohdataan jo parin viikon päästä uudestaan, kun 14.10. pelataan sarjapisteistä Seinäjoen Urheilutalolla.

Nyt kun Cup-seikkailu sai päätöksensä, voidaan keskittyminen siirtää täysin sarjapeleihin, jotka alkavat tulevan viikon perjantaina 29.10. Paikkana tuttu ja turvallinen Kampushalli.

Kuvat: Tommy Lågland IG: @tommylagland

3 - 11

MLT
0 - 20 - 53 - 4
53'MaaliTilus Tuomas
53'MaalisyöttöPaloaho Toni
54'MaaliTilus Tuomas
54'MaalisyöttöLehtinen Joni
58'MaaliPorko Artturi
58'MaalisyöttöKauppila Oskari