Miehet, Miesten II-divisioona

Hipa - Nibacos Miehet edustus   8 - 4

Lohtajan Maininki

Miehille nolla pistettä paikallispelikierrokselta

Edustus ei onnistunut kääntämään kurssiaan Himangan Pallon vieraana ja kärsi toisen peräkkäisen tappion 8-4 lukemin. Ottelun käännekohdaksi osoittautui toinen erä, jossa isännät siirtyivät kolmen maalin karkumatkalle.

Siniset pääsevät johtoon ajassa 4:23, kun Toni Paloaho syöttää hienon soolon päätteeksi Oskari Kauppilalle takikselle, joka iskee pallon ohi Tony Jumppasen. Minuutti tästä ja HiPa kuittaa Hannu Hirven viimeistellessä Pauli Peltoniemen tarjoilusta ja 7:51 Juha Sundbergin kääntölaukaus uppoaa tolppien väliin, vieden isännät johtoon. Hetken päästä Eemu Juvonen lähtee jäähylle kädellä pelaamisesta, mutta siniset eivät saa tästä ratkaisua aikaan. 12:21 siniset tasoittavat vielä pelin 2-2:een, mutta HiPa siirtyy jälleen johtoon vajaa kolme minuuttia ennen loppua, kun maalin edustalla pomppinut pallo osuu Peltoniemen holleille, joka painaa pelivälineen ilmasta maaliin. Erän loppuun Jaakko Huopana ottaa vielä jäähyn vaarallisesta pelistä ja HiPa pääsee aloittamaan toisen erän ylivoimalla.

Toinen erä alkaa sinisten kannalta huonosti, sillä ainoastaan 16 sekunnin pelin jälkeen Hirvi siirtää HiPan 4-2 johtoon Jani Korkiakankaan syötöstä. Ennen erän puoltaväliä Sundberg kasvattaa vielä johtoa 5-2:een ajassa 27:56, ajaen siniset yhä tukalampaan tilaan. Tässä vaiheessa maalia vartioinut Jan-Olov Backlund otetaan vaihtoon ja tilalle astelee Matias Kentala. Loppuerä painellaan ilman maaleja, vaikka siniset pääsevät kahteen otteeseen jauhamaan ylivoimaa, mutta HiPan hyvä peittopeli ja erinomaisesti torjunut Jumppanen pitävät maalin puhtaana.

Toisen erän alkuun siniset ottavat peliä haltuunsa ja painavat reiluun neljään ja puoleen minuuttiin kaksi maalia Tuomas Tiluksen ja Kauppilan toimesta, kaventaen pelin 5-4:ään. Hyvältä näyttänyt kiri lannistuu kuitenkin nopeasti, sillä ajassa 45:53 Janne Tiilikaisen veto painuu ohi peiton ja Kentalan, kasvattaen HiPan johdon 6-4:ään. Siniset jatkavat tämän jälkeen omaa kiriään, mutta Jumppanen on ohittamaton ja kotijoukkue pitää sinisten miehet aisoissa. Viimeiset kolme ja puoliminuuttia siniset hakevat tasoittavia maaleja kuudella kenttäpelaajalla, mutta HiPa kasvattaa kuitenkin johtoaan kahdella maalilla tyhjiin ja vie ottelusta voiton lukemin 8-4.

HiPa rankoi varsin hyvällä prosentilla palloa nuottaan ja lisäksi puolustuspäässä joukkue ei antanut paljoa tilaa sinisten hyökkääjille, vaan olivat heti iholla, kun pallo oli heidän kenttäpuoliskolla. Pistemiesten lisäksi joukkueen tärkeimpänä herrana esiintyi parhaana palkittu Tony Jumppanen, joka on näyttänyt, ettei välivuosi ole vienyt terää torjuntatyöskentelystä. Sinisten onnistujana voidaan pitää toisessa erässä mukaan tullutta Matias Kentalaa, joka esiintyi toistamiseen mallikkaasti tällä kaudella ja torjuntojen lisäksi avasi hienosti peliä pitkillä heitoilla.

Sinisten saalis paikallispeleistä jäi laihaksi ja kahteen otteluun joukkue teki ainoastaan viisi maalia, päästäen omiin 15 osumaa, mikä on tietenkin aivan liikaa. Miehillä on ennen joulutaukoa jäljellä kolme peliä, joten vielä on aikaa kääntää kurssi, jotta kevätkaudelle päästäisiin lähtemään hyvistä asetelmista. Nibacosin perässä HiPa ja Mailattomat hengittävät niskaan ainoastaan yhden pisteen päässä, joten siltä osin tilanne on tiukka.

Pelit jatkuvat jälleen tulevana perjantaina. Syyskauden viimeisessä kotiottelussa Kampushallille saadaan tanssipariksi SPV II, joka on onnistunut voittamaan muun muassa sarjakärki SB Paapat 9-3, joten iskukykyinen joukkue saapuu Kokkolaan, varsinkin jos spevellä on juniorit pelillä. Ottelu alkaa tuttuun tapaan klo 19:00