D- tytöt 05-06, Aluesarja

Nibacos D-tytöt - SB Vaasa  4 - 4

Pietarsaaren urheilutalo

Kelpo avaus, 3 pistettä

D-tyttöjen aluesarja käynnistyi tasaisissa merkeissä koko sarjan osalta. Peräti 5 joukkuetta jakavat ensimmäisten sarjapelien jälkeen johtopaikan 3:lla pisteellä, eli yhdellä voitolla sekä tasapelillä.

Nibacoksen ensimmäiseen otteluun vastaan asettui vakuuttavan 12-0 voiton ISB:stä ottanut Kälviän Tarmo. Tarmon hyvä vire kantoi myöskin tähän otteluun, Nibacoksen käynnistellessä vielä ensimmäisen erän konettaan. Pientä jännitystäkin taisi Nibbari-tytöillä olla sarja-avauksessa, joten ensimmäinen erä Tarmolle (0-1). Nea piti meidät hyvillä torjunnoillaan pelissä mukana ja todelliset maalipaikat taisivat mennä kyllä vastustajalle tässä erässä. Toisessa erässä oma pelimmekin alkoi lähestymään jo sitä tuttua osaamistamme ja siirryimme kuskin paikalle Thelman nakuttaessa 4 maalia erään. Vielä mentiin hiukan kuskaamalla, mutta ainakin laukausten määrää saatiin jo kasvatettua. Kolmannessa erässä myös syöttöpeliin saatiin paremmin ajatusta mutta varsinaisille maalintekopaikoille oli siltikin vielä hankala päästä. Erä pelailtiin tasaisissa merkeissä, molempien onnistuessa rakentamaan muutaman vaarallisen maalintekopaikan. Loppunumerot meille 5-2 joten sarja kunniakkaasti voitolla käyntiin.

Päivän toinen ottelumme pelattiin aina niin mukavaa ystäväämme SB Vaasaa vastaan. Historiassa ei montaa kohtaamista ole maalia suurempaan eroon päättynyt kumpaankaan suuntaan. Selvästikin ensimmäisessä ottelussa opitut asiat olivat edelleen tuoreessa muistissa ja peli Vaasaa vastaan näytti heti alusta saakka ihan oikealta PELILTÄ. Pallo liikkui ajoittain todella mukavasti ja uusittu pelitapamme näytti toimivan myös käytännössä. Olimme pelillisesti läpi ottelun kuskin paikalla, valitettavasti vain monet näyttävät syöttöketjut päättyivät luokattomiin laukauksiin metritolkulla ohi vastustajan maalin. Omassa päässämme saimme toteutettua kopissa sovittuja asioita selvästi ensimmäistä ottelua paremmin, muutamaa uinahdusta lukuunottamatta joista Vaasa rokottikin armotta. Vaarallisimmat laukaukset saatiin peitettyä ja loput Mella torjui vakuuttavasti. Koko joukkueelta hienoa joukkuepelaamista, te osaatte tytöt syötellä ja sillähän se peli näyttää aukeavan! Nyt nousee jo katse ennen syöttöä eikä palloa irroiteta lavasta ellei tiedetä kenelle sitä ollaan jakamassa. Lopputulos ratkaisee ja meidän hyvästä pallonhallinnasta ja selkeästi hanakammasta laukomisesta huolimatta pisteet tasattiin tuloksella 4-4. Olkaamme silti tähän tyytyväisiä, etenkin kun peliesityksemme lupaa erittäin valoisaa sarjakautta meille.

Parasta antia päivältä oli se kehitys jota näinkin lyhyessä ajassa voi tapahtua. Verratessa päivän ensimmäistä ja viimeistä pelattua erää, oli muutos aivan huikea! Päivän päätteeksi ne tutut poikkarit, läpisyötöt ja onetimerit olivat taas löytyneet, sekä lisäksi myös hitaat hyökkäyksiin lähdöt alkaneet sujumaan ja pallovaihtojakin päästiin jo tekemään. Puolustussuuntaankin pystyttiin koko joukkueena toimimaan ja karvatessa noudatimme kohtuullisen hyvin laatimaamme pelitapaa, joten isot välit keskialueella saatiin pidettyä kurissa ja pääsimme hidastamaan vastustajiemme hyökkäyksiä riittävästi, myös useampia vaarallisia pallonriistoja saatiin aikaan. Olette tytöt lyhyessä ajassa oppineet erittäin vaativia pelillisiä asioita positiivisen hyvin. Tällä kehitysvauhdilla taitaa taas jouluun mennessä tyhjentyä kausisuunnitelma ja koko kauden ajalle mietityt asiat olla hallussa. Sehän on vain positiivinen ongelma valmennukselle ja voimme keskittyä henkilökohtaisen osaamisen kehittämiseen vieläkin tiiviimmin.

Seuraavat sarjapelit pelataan Ilmajoella 3 viikon kuluttua, jolloin vastaamme asettuvat FBC Remix sekä Jeppis FBC. Ennen sitä tulemme kehittämään ainakin erikoistilannepelaamistamme, sekä laukausten laatua. Itsestään ei kehitys tapahdu, joten toivottavasti tytöt nähdään ahkerasti harjoituksissamme!