D- tytöt 05-06, Aluesarja

Blue Fox - Nibacos D-tytöt   1 - 0

Qmax Arena Nurmo

D-tytöt QMaxilla

Jo ennakkoon oli tiedossa että turnauksesta on tulossa osaltamme koko runkosarjan haastavin, vastaan kun asettuvat kaksi kenties vahvinta vastustajaamme ja parin poissaolon lisäksi myös useamman pelikunto oli iso arvoitus lievien vammojen ja loukkaantumisten seurauksena. Pelipaikalle pääsimme bussilla hyvissä ajoin, joten valmistautumiseen jäi ruhtinaallisesti aikaa.

Ensimmäinen ottelu ja vastaamme asettuivat SB Vaasan tytöt, jotka kohtaamme jo toiseen kertaan tälle kaudelle. Edellisellä kerralla tasaisen taistelun jälkeen päädyimme 4-4 tasapeliin, joten keskinäinen paremmuutemme oli vielä tälle kaudelle ratkaisematta. Myös tällä kertaa etenimme erittäin tasaisissa merkeissä, ensimmäinen erä 1-1 meidän lievästä hallinnasta ja reilun 13 minuutin johtoasemassa pelaamisesta, sekä paremmista maalipaikoista huolimatta. Toinen erä myös 1-1, tällä kertaa Vaasan ollessa hivenen niskan päällä erän aikana ja käydessä 2,5 minuutin ajan johdossa. Kolmatta erää ehdittiin pelata vajaat 5 minuuttia kun Vaasa siirtyi jälleen kuskin paikalle. Tästä eivät Nibacoksen tytöt kuitenkaan lannistuneet ja vain 2 minuuttia ennättivät Vaasalaiset iloita johtoasemasta, kunnes olimme jälleen tasatilanteessa. Reipas minuutti edellisestä ja tällä kertaa puolestaan Nibacos 4 - 3 johtoon, melkoista tunteiden vuoristorataa kuten niin usein ennenkin Vaasaa vastaan ottelut! Loppuerä tarkkaa pelaamista ja pääosin hyökkäyspäässä palloa puolustaen, joten loppunumerot meidän iloksemme 4-3. Jälleen yksi peli joka olisi voinut kääntyä kummalle hyvänsä. Tällä kertaa meidän vahva usko, Emman jäätävä viimeistely (4 maalia), sekä Mellan tärkeät torjunnat kuitenkin toivat 2 pistettä ja keskinäisten otteluiden paremmuus meille! Näillä saattaa olla yllättävä merkitys runkosarjan päätteeksi kun tarkastellaan ketkä tasaiseksi muodostuvan runkosarjan perusteella pääsevät neljän joukkueen loppuhuipentumaan ja missä järjestyksessä!

Toinen ottelumme Blue Foxia vastaan tuntui jännittävän useampaakin tyttöä, ymmärrettävästi, olihan luvassa sarjan kärkiottelu molempien ollessa sarjataulukon kärjessä 9 pisteessä. Historian saatossa Blue Fox on ollut meille hyvinkin haastava vastustaja emmekä ole pistettäkään vielä heiltä missään vaiheessa saaneet riistettyä. Ensimmäinen erä tarkkaa pelaamista molemmilta ja kumpikin joukkue joutui turvautumaan kauempaa lähteviin laukauksiin, joista niistäkin iso osa saatiin blokattua ja Nea hoiteli meidän päässämme loput, erä 0-0. Toista erää vajaat 3 minuuttia pelattuna ja vastustaja täysin vapaana meidän keskustassa jonne pallo meidän maalin takaa sattui kuin sattuikin löytämään tiensä, eikä näin avopaikasta voi enää näin tärkeissä peleissä erehtyä joten Foxit 1-0 johtoon. Vahva tekemisen meininki jatkui silti ja hetken päästä meille läpiajo, josta pallo kuitenkin vain niukasti vasemmalta ohi maalin. Kolmanteen erään lahdetään maalin takaa-ajosta ja useampikin hyvä tekopaikka rakennetaan, sen tärkeimmän kuitenkin jäädessä puuttumaan. Viimeiset 2 minuuttiakin painetaan vielä täysillä ilman maalivahtia 6:lla kenttäpelaajalla mutta niin vain jäävät maalit tuohon yhteen vastustajan tekemään ja niukka mutta rehellisyyden nimissä ihan oikeutettu voitto tällä(kin) kertaa Uusikaarlepyyn tytöille. Nea piti meitä loistavasti pelissä mukana ja iso hatunnosto kaikille tytöille siitä kuuliaisuudesta joka penkillä tällä kertaa vallitsi. Kenttäkoostumukset elivät läpi ottelun lukuisten polvi, nilkka ja rannevammojen, sekä vastaanotettujen pallottoman pelaajan taklausten(!), kasvoihin osuneen mailan(!) ja parin kamppaamisen(!) seurauksena. Vuosi taaksepäin ja tällaisten ketjumuutosten seurauksena istuimme useinkin jäähypenkillä vääristä vaihdoista, tällä kertaa ei sellaisesta ollut kuitenkaan mitään vaaraa joten hyvin otitte tytöt kaikki muutokset vastaan! Harmittava tappio etenkin kun pelissä jäivät erikoistilanteet tosi vähiin emmekä päässeet hyödyntämään viimeaikaisia oppejamme. No jäivät vaparikuviot vielä piiloon tämänkertaisilta vastustajiltamme joten ehkäpä sitten mahdollisessa loppuhuipentumassa pääsemme yllättämään… Muutama jäähy olisi kuitenkin päivän mittaan voinut (ja myös pitänyt) tulla, jotta ylivoimapeliä oltaisiin päästy ihan oikeassa pelissä kokeilemaan, ehkäpä sitten kahden viikon kuluttua Kälviän turnauksessa?

2 pistettä oli joka tapauksessa hyvä saavutus kaikista poissaoloista ja loukkaantumisista kärsineeltä joukkueelta sarjan päävastustajiamme vastaan. Hienosti jälleen kerran olivat harjoitellut asiat siirtyneet suoraan pelikentälle joten puolustuspelaamisestamme oli nähtävissä kuinka yhä useampi vastustajien laukauksista jäikin peittoon. Tästä mainiona osoituksena vain 1 päästetty maali toisessa pelissä vastustajalle joka on keskimäärin tehnyt alkukauden aikana 7 maalia / ottelu!

Sarja jatkuu jo 2 viikon kuluttua Kälviän Vapaa-ajan talolla, jolloin vastaamme asettuvat FBC Remix ja Nurmon Jymy, joten on vain hetki aikaa parannella loukkaantumisia kunnes taas mennään.