D- tytöt 05-06, Aluesarja

Nibacos D-tytöt - ISB  9 - 3

Botniahalli Mustasaari

4 pisteen reissu Vaasaan

D-tytöt pelasivat sunnuntaina Mustasaaressa Botniahallissa aluesarjan kuudennen turnauksen. Kolmen puolustajan sairastuminen aiheutti hiukan mietintää valmennukselle, onneksi rotaatiota on harrastettu ja tilanteen edellyttämät ratkaisut saatiin sujuvasti myös käytännössä toteutettua.

Aamun pelissä vastustajaksemme asettui Nurmon Jymyn tytöt, jotka ovat kauden aikana kehittyneet hyvää vauhtia, vaikkei sarjataulukon perusteella näin voisikaan tulkita. Edellisessä kohtaamisessamme NJ johti meitä vielä 22 min kohdalla 3-4 tilanteessa, jonka jälkeen tosin teimme seuraavat 13 maalia. Tällä kertaa emme antaneet sarjataulukon hämätä ja peli etenikin koko ajan Nibacoksen hallinnassa. Pelin 4 ensimmäistä maalia tehtaili eräs numeromme 66… kokonaistehojen näyttäessä ottelusta 9+1, huikea ottelu Thelmalta ketjukavereiden tukiessa hyvin sentteriään tekopaikoille. Näissä laukauksissa oli hyvin nähtävissä omatoimisen laukaisuharjoittelun vaikutus käytännön tilanteisiin! (vink vink myös muille tytöille…) Lopputulos meille ansaitusti 13-3. Mainittakoon vielä että Nurmon tytöt ottivat toisessa pelissään ensimmäiset sarjapisteensä voittamalla Jeppis FBC:n maalein 8-5, joten kyllä heiltäkin maalinteko onnistuu.

Päivän toiseen otteluun lähdettiin tunnin tauolta ISB Ilmajokea vastaan, joka saapui tuorein jaloin päivän ensimmäiseen otteluunsa. Myös ISB:n tytöt ovat ottaneet isoja harppauksia eteenpäin kauden edetessä ja peli pysyikin selvästä Nibacos hallinnasta huolimatta numerollisesti tasaväkisenä, ollen vielä 35 minuutin kohdalla kutkuttavassa 4-3 tilanteessa meille. Voittamisen kulttuurin oppiminen astui tässä ottelussa merkittävään rooliin ja on meidän puolellamme, joten viimeisellä ”pelinaisten kympillä” paukutimme vielä kuusi maalia ja useamman tolpankin lisäksi, joten loppunumeroiksi kirjattiin meidän 9-3 voitto.

Oma suorituksemme oli pitkälti ennakko-odotusten mukainen, vaikkakin pientä nihkeyttä pelaamisessa oli havaittavissa. Ahkerasti harjoituksissa käyneillä tytöillä näkyi selvästi viimeisten viikkojen opit jälleen kerran myös tosipeleissä ja saikin valmennuksen haikeilemaan ”kunpa kaikki harjoittelisivat näin aktiivisesti” jolloin koko joukkueen kehitys olisi yhtä vauhdikasta. Toki elämme pahinta aikaa ”talvipöpöjen” osalta emmekä sairaina missään nimessä harjoittele, joten maltetaan käyttää hiukan normaalia pidempi jakso nyt käytäviin asioihin jotta jokainen ne ennättää sairasteluista huolimatta omaksumaan ennen seuraavaa kotiturnaustamme.

Muissa turnauksen otteluissa pelailtiin hiukan ristiin ja meidän kannaltamme jopa yllättäviäkin tuloksia, joten siirryimme yksin sarjan kärkipaikalle kun runkosarjaa on jäljellä enää 2 turnausta, eli 4 ottelua.

Sarja jatkuu seuraavan kerran Kokkolassa 10.3. Hollihaassa meidän kotiturnauksellamme. Tuolloin vastustajiksemme asettuvat klo 10:00 Blue Fox sekä klo 17:00 Jeppis FBC.