Naisten kuulumisia
Julkaistu: 11.08.2016 00.00

Naisten kuulumisia

Hiljaiselo naisten uutisoinnin osalta ei ole suinkaan tarkoittanut sitä, että kesä olisi vedetty lonkkaa leirintäalueen rannoilla, vaan naiset ovat treenanneet läpi kesän ahkerasti. Keväällä kesäkauden alussa tehtiin yhteistyötä naapuriseura SC Kokkolan kanssa ja treenailtiin yhteistreeneissä. Nibacoksen tavoitteena on saada paikkakunnalle entistä kovatasoisempi naisten joukkue ja parantaa siten kaikkien alueen naisten ja tyttöjen harrastusmahdollisuuksia. Tämä tavoite tarvitsee toteutuakseen yhteistyötä alueen seurojen ja pelaajien kanssa ja yhteistreenit oli yksi kokeilu madaltaa seurojen välisiä raja-aitoja.

Kesän aikana naisten treeneissä treenaili jo paljon seuramme nuoria junioreita, kuten lupaavat nuoret Ida Kattilakoski, joka pelaa tällä hetkellä D2 04 syntyneissä pojissa sekä Thelma Björk, joka vasta lajin aloittaneena pelaa seuran D- ja C- tytöissä.

Tämän kauden naisten joukkue nuorentui entisestään ja muutama lisäpelaajakin joukkueeseen vielä kauden aikana mahtunee. Lajin parista tauolle siirtyviä ovat Ansku Björk, Terhi Skrabb, Ida-Maria Hägg ja Johanna Rantala. Carola Jumppanen siirtyi tässä vaiheessa seuran II joukkueeseen. Ida Sippolan veivät muuttolinnut pois paikkakunnalta. Maarit Järvi siirtyi 1.divariin tälle kaudelle nousseen Rovaniemeläisen Santa's Unitedin riveihin ja Emilia Pulkkinen matkasi perinteikkään Tamperelaisen salibandyseura KooVeen riveihin. Menneenä viikonloppuna Emilia pelasi joukkueensa kanssa pääsystä A-tyttöjen SM-sarjaan ja paikka sieltä lunastettiin. Ylpeinä seuran kasvateista seuraammekin Maaritin ja Empun menestystä ja kehitystä uusissa seuroissa!

Uusina pelaajina joukkueeseen siirtyy Tiia Sundback naapuriseura SC Kokkolasta sekä omasta kakkosjoukkueesta Sonja Hedström, Nelli Lågland ja Emilia Kaustinen. Kentille paluun tekee myös viime kauden ensimmäisessä turnauksessa polvensa loukannut Mirja Anttiroiko (ex Korkiakangas).

Yhteistyötä tehdään myös siltä osin, että naisten joukkueen siskokset Tua ja Ria Böös pelaa rinnakkaisedustuksella Blue Foxin B-tytöissä, koska seuraan ei tälle kautta saatu omaa B-tyttöjoukkuetta. Ria onkin lunastanut paikkansa myös ikäluokkansa All Stars -tapahtumassa ja pelaa ensi viikonloppuna Helsingissä turnauksessa, johon on valittu ikäluokasta 30 + 4 pelaajaa ja joukkueet kohtaavat kaksi ruotsalaisista pelaajista koottua joukkuetta.

Joukkueen valmennusvastuusta on koko kesän vastannut intoa puhkuen seuramme monitoimimies Risto Koljonen. Naiset ovatkin kiitelleet, että Risto on lajissa ja treeneissä mukana aina täysillä ja hymy huulilla. Joukkueen tavoitteeksi on hyvin menneen edelliskauden johdosta asetettukin pääsy lohkon 2 parhaan joukkoon.

Kahden viikon kuluttua naiset tekevät ennen kokemattoman reissun Ruotsiin ja lähtevät hakemaan pelituntumaa Umeå Scandic Cupista. Tämä on ennen kaikkea kokemus nuorille pelaajille ja mahtava tilaisuus nähdä salibandyn tasoa vastarannalla.

Naisten joukkueen kokoonpano kaudelle 2016-2017:

Sanna Rantala MV

Mirja Anttiroiko (ex Korkiakangas)

Erika Kaustinen

Emma Puskala

Ria Böös

Sonja Hedström (Nibacos N2)

Anna Koskela

Jenika Ojakoski

Keena Koskela

Tiia Sundback (SC Kokkola)

Nea Peltoniemi

Nelli Lågland (Nibacos N2)

Emilia Kaustinen (Nibacos N2)

Tua Böös

Karoliina Lintinen

Paljon siis tapahtuu myös naisten puolella ja lajia viedään tavoitteellisesti eteenpäin. Kausi alkaa 24.9 mielenkiintoisella ottelulla Hollihaassa, jossa naisilla on vastassa heti klo 10.00 rakas vastustaja SC Kokkola.

Seuran uusimmat

Nibacos Kokkola ry               

Torikatu 21-23, 67100 Kokkola

Puh. 050 476 9022
toimisto@nibacos.fi


Toimiston aukioloajat:

Maanantai 11.00-16.00

Tiistai 9.00-13.00

Keskiviikko 9.00-13.00

Torstai 8.00-16.00

Perjantai 9.00-15.00


-SALIBANDYÄ SUURELLA SYDÄMELLÄ-