Tulevaisuuden lupaukset haastoivat edustuksen
Julkaistu: 21.12.2016 00.00

Nibacosin miesten edustusjoukkue sai kuluvan vuoden viimeisiin harjoituksiin vieraita, kun viime kaudella järjestetyn junioreiden kannustuskisan voittanut, Aapo Lokasaaren ja Vertti Hyypän kummijoukkue 04-pojat kävi haastamassa äijät pieneen kaksieräiseen näytösotteluun.

Ennen peliä joukkueiden välillä tehtiin pikavauhdilla ottelun kestänyt lainasiirto, kun joukkueiden maalivahdit Jan-Olov Backlund ja Johan Tissarinen vaihtoivat päikseen vastustajan riveihin. Lisäksi 04-pojat saivat vielä hankittua riveihinsä yllättävän nimen, kun joukkue nappasi äkillisen comebackin pelikentille tehneen Matias Kentalan toiseksi maalivahdikseen.

Ottelu oli alusta lähtien edustuksen pelaajien lievässä hallinnassa, joskin 04-pojat onnistuivat iskemään ajoittain vaarallisesti vastaiskuista. Junnut pyrkivät horjuttamaan edustuksen pelaamista myös fyysisyydellä. Tästä hyvänä esimerkkinä ensimmäisen erän puolenvälin tienoilla tapahtunut kova, mutta puhdas kontakti Tuomas Kinnuseen, joka tämän seurauksena keräilikin tovin varusteitaan ja itseluottamustaan laidan toisella puolella, jonka aikana juniorit kävivätkin tekaisemassa komean maalin.

Erätauolla joukkueet suorittivat rangaistuslaukauskilpailun, jossa maalilla pääsi jatkoon ja epäonnistumisesta oltiin ulkona. Kisa tuotti tukun silmiä hiveleviä maaleja, välillä jopa leikiteltiin veskareiden kustannuksella. Pitänee hallin vaksilta kysyä viimeistään ennen jouluaattoa, onko Matias jo löytänyt hallilta ulos...

Toiseen erään siirryttiin edustuksen johtoasemassa. Junnut vaihtoivat myös veskaria, kun alkukauden ajan II-divisioonan maalivahtitilastoja dominoinut Ruotsin vahvistus Backlund teki tilaa Kentalalle.

Peli jatkui edelleen samalla kaavalla, kuin ensimmäisessä erässä: edustus pyrki lähinnä yksilötaidolla luomaan paikkoja ja maaleja, kun taas junnut käänsivät peliä pallonriistoista. Tilanteita syntyi solkenaan, mutta veskarit ottivat hyviä koppeja. Varsinkin edustuksen maalissa pelannut Tissarinen napsi muutaman todellisen gamesaverin. Silti erän ja ehkä koko ottelun sykähdyttävin hetki oli edustuksen nuoren puolustajalupauksen Aapo Lokasaaren yksilösuoritus. Aapolle oltiin viimeinkin löydetty oikean mittainen maila, jonka seurauksena Lohtajan lahja salibandylle päätti käynnistää sellaisen karusellin, että vastaavaa ei olla nähty Kokkolassa todennäköisesti koskaan. Kenttäpelaajat, myös omat, kynäiltyään Aapo höynäytti vielä veskaria ja pisti pallon kylmän viileästi reppuun. Kaupanpäälle Aapo päätti esittää Alexander Ovechkinin tunnetuksi tuoman ”hot stick” –tuuletuksen.

Ottelu päättyi lopulta edustuksen voittoon 9-5. Junnut saivatkin hyvän oppitunnin salibandysta ja ilmeistä näki, että pojat nauttivat pelaamisesta. Junnujen kohdalla täytyy myös sanoa, että sieltä on kasvamassa hyviä pelimiehiä, joten seura tekee myös junioripuolella todella hyvää työtä. Tapahtuman päätteeksi otettiin vielä yhteiskuvat, jonka jälkeen edustuksella alkoikin joululoma. Edustus kiittää 04-poikia hyvästä pelistä ja toivottaa pojille hyvää joulua!