JymyNibacosilla nousujuhlat Nurmossa
Julkaistu: 08.03.2017 00.00

Miesten farmijoukkue JymyNibacos päätti viimelauantaina kautensa Nurmon Qmax-hallilla. Vastaan asettuivat kello 11:00 Himangan Pallo ja kello 14:00 Jalasjärven Jalas.

Ensimmäisessä pelissä HiPaa vastaan, vastustaja sai paremmin kiinni pelin juonesta erän alussa ja oli enemmän Jymyä pallollisena. Maalinteosta vastasivat kuitenkin valkopaitojen nuoret miehet, kun ensin 7:32 joukkueen kuopus Arttu Harju esittää komean pyörähdyskantin, josta pallo päätyy aivan oikeaan yläseen, eikä jätä himankalaisten maalia vartioineelle Matti Perkkilälle mitään palaa. Toisen maalin iskee Reemi Myllymäki, joka Joonas Perälän esityön päätteeksi sijoittaa myös tarkasti ylös ajassa 13:20.

Toisessa erässä Jymy saa paremmin omaa peliä toimimaan, mutta maaliin asti palloa ei nyt kuitenkaan saada toimitettua. Jymy pääsee pelaamaan myös kahteen otteeseen ylivoimaa, mutta HiPan nelikot ja maalissa Perkkilä hoitavat kuitenkin osuutensa ilman takaiskuja.

Viimeisessä erässä HiPa yrittää kovasti kaventaa tilannetta, mutta sarjan paras veskari Jari Koski-Vähälä poimii vedot varmasti. Lopulta HiPa kuitenkin saa iskettyä tärkeän 1-2 kavennusmaalin, kun jymyläiset nukkuvat kulmavaparin aikana ja Roope Mäntykorven poikkari suoraan kulmasta menee aina Lassi Lokasaarelle asti ja tämä laukoo pallon maaliin. Jymyläisille on hetken päästä luvassa lisää vaikeuksia, kun Joonas Perälä lähtee istunnolle, mutta HiPa ei saa iskettyä tasoitusta ylivoiman aikana ja otteluakin oli jäljellä enää pari minuuttia. 15 sekuntia ennen loppua, HiPan valmentaja ottaa aikalisän ja tämän jälkeen he yrittävät tasoittaa pelin kuudella kenttäpelaajalla, köyhin tuloksin ja lopulta Jymyn taiturimainen pelinrakentaja Henrik Huhtala pistää vielä pallon tyhjään maaliin sekunti ennen loppua. 1-3 tuloksella Jymy varmistaa vähintään lohkon toisen sijan ja myös suoran sarjanousun.

Toisessa pelissä Jalasta vastaan Jymyllä ei ollut enää panosta, mikä varmasti näkyi myös peliesityksessä. Jalasjärveläisillä oli vielä mahdollisuus välttää putoamiskarsinnat, joten yritystä oli selvästi kokkolalaisia enemmän. Jalas menee myös johtoon ylivoimalla yhdeksän minuutin kohdilla, kun Santeri Hietala istuu jäähyllä. 13:21 Santeri päättää kuitata edellisen jäähyn ja tasoittaa pelin 1-1:een Jymy-kapteeni Lari Posion syötöstä.

Toista erää keretään pelata ainoastaan puoliminuuttia, kun Eemil Sorola painaa 1-2 johto-osuman Huhtalan syötöstä. Jymy ei pääse nautiskelemaan johtoasemasta pitkää tovia, kun puoli minuuttia myöhemmin Jalaksen Niko Kituniemi iskee pelin tasoihin. Sama mies on asialla hetken päästä, kun herra vie jalasjärveläiset 3-2 johtoon ajassa 24:01.

Viimeisessä erässä maaleja ei pahemmin synny. Lopussa Jymy yrittää tulla vielä tasoihin ilman maalivahtia, mutta tämä ei tuota tulosta ja Jalas vie kauden viimeisestä pelistä pisteet mukanaan 3-2 luvuilla.

Jymy onnistui viemään kauden läpi niin kuin pitikin ja saavutti kakkosdivisioonapaikan ensikaudelle. Jymy operoi koko kauden varsin kapealla rosterilla ja kun helmikuun alussa farmisopimuksessa olevien pelaajien siirtely miesten edustusjoukkueen kanssa päättyi, oli Jymyllä käytettävissään enää 12 pelaajaa, joten tämäkin tuo lisäarvoa suoritukselle.

Nyt tarvii enää jännittää, onnistuuko myös edustus päättämään oman kautensa nousujuhliin, jolloin seuralla olisi ensikaudelle käytössä erinomainen pelaajapolku divarin ja kakkosen välillä, mikä veisi kokkolalaista salibandya askeleen pari eteenpäin.