E-tyttöjen aluesarjan mestaruus Nibacokselle
Julkaistu: 01.04.2017 00.00

Osa seuramme -06 ja -07 syntyneistä tytöistä on aloittanut salibandyn jo useampi vuosi sitten aikana jolloin tyttösalibandy ei vielä ollut vahvassa nosteessa. Tytöt ovat tilanteen sanelemina ajautuneet pelaamaan ikäistään vanhempien (-05) seurassa ja tällä kaudella pelanneet D-ikäisten aluesarjan lisäksi myös oman ikäistensä E-tyttöjen aluesarjaa. Loppuhuipentumaan tytöt pääsivät piikkipaikalta voitettuaan runkosarjan huikein tilastoin 13-0-1 (voitot-tasapelit-tappiot) maalieron ollessa 183-27 eli +156.

Loppuhuipentuman pitopaikaksi valikoitui Vaasan kauppis SB Vaasan osallistuessa sarjaan kahdella joukkueella ja silti runkosarjavaiheessa sai vain yhden kotiturnauksen.

Ennen meidän välieräotteluamme, pelasivat SB Vaasan tytöt oman keskinäisen välieräottelunsa ja siinä kävi selväksi Vaasan taktiikka: kaikki munat yhteen koriin. Eli SB Vaasan oranssi voitti mustat luvuin 9-1 halliten ottelua miten tahtoi. Oma välierävastuksemme oli puolestaan SPV, jonka kanssa tahkosimme ensimmäisen puoliajan uuteen pelipaikkaan tutustuen 1-1. Toisella puoliajalla päästimme katsomon jännityksestä ja naulasimme viisi maalia, joten meille selkeä 6-1 voitto ja ansaittu finaalipaikka.

Pronssiottelu ennen finaalia eteni SPV:n tahdissa, olihan Vaasa panostanut kaiken yhteen joukkueeseensa. 4-0 tilanteessa Vaasa pääsi hetkittäiseen kiriin viidennen kenttäpelaajan turvin, mutta pronssiset mitalit matkasivat silti Seinäjoelle 6-4 lopputuloksella, SB Vaasan mustat sijoittui siten runkosarjan kolmospaikan sijaan neljänneksi jääden ilman mitaleita.

FINAALISSA Nibacos sai vastaansa SB Vaasan ikäluokan parhaimmistosta kootun joukkueen. Pelillisesti paine saatiin pidettyä pääosin hienosti SB Vaasan kenttäpuolella ja syöttöpelissä Nibacos on ikäluokassa selkeästi edellä alueemme muita seuroja. Ensimmäisen erän jälkeen pulssi valmennuksella, muillakin toimihenkilöillä, sekä katsomossa kohosi varmuudella toiselle sadalle, olimmehan 2-0 johdossa. Salibandyssä tämä ei silti ole vielä mitään, joten toiselle puoliajalle jatkoimme edelleen omaa pelitapaamme noudattaen aktiivista hyökkäyspelaamista, puolustusta unohtamatta. Maalissa Mella pelasi tänään uransa parhaimmat pelit, selän taakse livahti tänään ainoastaan 2 maalia yhteensä kahdessa ottelussa ja kun finaalin toisella puoliajalla pääsimme vielä kertaalleen myös maalia juhlimaan, oli joukkueen ilo huipussaan loppusummerin pärähtäessä soimaan lukemissa 3-1. Pohjanmaan aluesarjan mestaruus oli varmistunut Nibacokselle!