B-Juniorit historiallisesti valtakunnalliseen sarjaan!
Julkaistu: 29.08.2017 00.00

Kaksi edellistä viikonloppua olivat Nibacosin B-junioreilla hektistä aikaa, kun joukkue oli mukana taistelemassa paikoista valtakunnallisiin sarjoihin. Sunnuntaina 27.8. kova työnteko palkittiin, kun joukkue nappasi paikan B-junioreiden Divarista.

Karsintojen ensimmäinen osa pelattiin 19.-20.8. Nibacosin matka suuntasi Jyväskylään, jossa samassa lohkossa pelasivat isäntäjoukkue Happee, sekä GrIFK Kauniaisista. Ensimmäisessä ottelussa Happeeta vastaan pojat pystyivät pistämään hyvin kampoihin kotijoukkueelle, mutta valitettavasti tämä ei riittänyt, sillä Happee otti tästä parista 8-5 voiton. Toisessa ottelussa Nibacos otti selkeän 7-3 voiton GrIFK:sta, mikä varmisti paikan jatkokarsintaan.

Jatkokarsinnat pelattiin heti seuraavana viikonloppuna 26.-27.8., tällä kertaa Helsingissä. Nibacosin kohdalla arpa heitti samaan lohkoon Forssan Suupparit, Loviisan Torin ja PoNoVon Lappeenrannasta. Lauantain ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Tor, joka tiukan taistelun päätteeksi kaatui 4-3. Toinen ottelu pelattiin Suuppareita vastaan, jossa Nibacos kärsi selkeän 3-11 tappion. Tappio tarkoitti sm-paikan karkaamista, mutta paikka divariin oli edelleen saavutettavissa. Tämä panoksena Kokkolan pojat kohtasivat karsintojen viimeisessä ottelussa PoNoVon, jolla oli myös mahdollisuus napata paikka divarista. Ensimmäisessä erässä lappeenrantalaiset painelivat 2-0 johtoon, mutta jo toisen erän alkuun Niko Laukkonen ja Juuso Kortetmaa tasoittivat ottelun maaleillaan. PoNoVo otti kuitenkin vielä kuskin paikan erän aikana ja siirtyi tauolle 3-2 johdossa. Nibacos tasoitti ottelun heti viimeisen erän alkuun ja joukkueet menivät seuraavat 10 minuuttia tasalukemissa, molempien iskiessä yhdet maalit, mutta heti viimeisen viitosen alkuun kokkolalaiset ratkovat pelin, kun Arttu Harju ja Juuso Kortetmaa iskevät minuutin sisään kaksi maalia ja vievät Nibacosin 4-6 johtoon. PoNoVo onnistuu vielä kaventamaan 20 sekuntia Kortetmaan maalista, mutta enempää ei sinisten puolustus päästä läpi ja Nibacos voittaa ottelun 5-6. Tällä tuloksella Kokkolaan matkaa kauan tavoiteltu paikka valtakunnallisissa peleissä.

Joukkueen pitkäaikainen valmentajakaksikko Jani Ollikainen ja Joonas Järvelä olivat tyytyväisiä viikonlopun annista. ”Loistavat fiilikset. B-juniorit ovat useana vuotena päässeet lähelle valtakunnallisia sarjoja ja nyt viimeinkin paikka ansaittiin. Viidestä kohtaamastamme joukkueesta kolme otti paikan sm-sarjasta, tai divarista meidän lisäksi, joten meidän lohkot molemmilta viikonlopuilta olivat todella tasokkaita", kommentoi kaksikosta Ollikainen ”Tiukkoja matseja pelattiin viikonloppuna, ottelut Loviisaa ja PoNoVoa vastaan olisivat voineet kääntyä kummin päin tahansa. Oltiin tehokkaita maalipaikoissa ja myös maalivahti –sekä puolustuspeli olivat pääosin kuosissa, varsinkin viimeisessä ottelussa. Vastustajan karvauspelaaminen tuotti hieman ongelmia, joten sen purkamisen kanssa pitää tehdä töitä”, jatkaa Järvelä, tiivistäen pääosin viikonlopun käsikirjoituksen. Molemmat odottavat tulevia pelejä mielenkiinnolla. ”Pojat pääsevät nyt pelaamaan yksittäisiä otteluita täydellä peliajalla, mikä on iso muutos aluesarjan turnauksiin ja juoksevaan peliaikaan. Joukkueista SB Vaasaa ja GrIFK:ta vastaan ollaan jo pelattu tällä kaudella, mutta muuten sarja tuo mukanaan yhdeksän uutta vastustajaa, joten vesikielellä odotetaan tulevia pelejä. Ja nythän se työnteko vasta alkaakin”.

Luonnollisesti myös pelaajat nauttivat saavutuksesta. ”Divaripaikalla on iso merkitys joukkueelle ja myös itselle, koska isolle osalle pelaajista tämä on viimeinen mahdollisuus päästä pelaamaan kovia pelejä juniori-ikäisenä. Valmistautuminen näihin karsintoihin aloitettiin jo kauan sitten, joten tämä oli se palkinto, mitä lähdettiin kauden alulle hakemaan. Tulevia pelejä odotellaan jo innolla ja henkilökohtaisesti odotan, että pystyttäisiin tavoittelemaan paikkaa kevään tärkeisiin peleihin.” kommentoi joukkueen runkopuolustajiin kuuluva Antti Laakkonen. Myös pääosin vastuun maalin suulla kantanut Juuso Nadasi yhtyi tähän näkemykseen. ”Voitettiin ne pelit, mitkä pitikin. Meillä on todella vahva joukkuehenki, mistä kertoo se, että vaikka välillä oltiin häviöllä, pystyttiin silti vielä painimaan itsemme tasoihin ja lopulta ohi. Tulevalle divarikaudelle on isot odotukset, sillä nyt päästään pelaamaan kovia pelejä, jotka varmasti kehittävät meitä paljon. Kotiotteluihin saadaan rakennettua varmasti hyvä ottelutapahtuma ja päästään näyttämään kotiyleisön eteen, sekä vastustajille, että täälläkin osataan lajia pelata”. Karsinnoissa sinisten sisäisen pistepörssin voiton Lauri Palonevan kanssa jakanut Juuso Kortetmaa jatkoi tästä vielä samoilla linjoilla ja hehkutti tilanteen ainutlaatuisuutta. ”Hyvät fiilikset jäi viikonlopusta. Kaikkemme annettiin ja varsinkin viimeinen ottelu oli hyvä osoitus meidän tahdonvoimasta ja joukkuehengestä. Divaripaikka oli se vähimmäistavoite tälle kaudelle ja meidän lisäksi tämä on varmasti tärkeä saavutus myös seuralle, kun ensimmäisenä joukkueena pitkään aikaan tätä vastaavaan yllettiin. Tulevia pelejä odotellaan suurella mielenkiinnolla, varsinkin kotipelejä, kun pääsee kotiyleisön eteen näyttämään vähän ”kärkimiinaa”. Tästä eteenpäin uutena tavoitteena on varmasti pärjääminen sarjassa ja toivottavasti sitä myötä myös tavoitellaan kevään playoffs-paikkoja”.

Pojat pääsevät vielä kuluvan viikon ajan nauttimaan saavutuksesta, mutta tämän jälkeen aletaan keskittymään tuleviin haasteisiin. Ensimmäiseksi runkopelipäiväksi on merkitty sunnuntai 24.9., joka saattaa vielä muuttua, kunhan otteluohjelma julkaistaan. Kotiotteluihin toivotaan tietenkin sankkoja kannustusjoukkoja, junioreiden osalta näin kovia pelejä ei Kokkolassa usein ole tarjolla.