Nibacos kiinnitti runkopelaajat
Julkaistu: 05.04.2018 00.00

Nibacos kiinnitti runkopelaajat

Nibacos kiinnitti runkopelaajat

Pohjanmaan kakkosdivarin lohkofinaalissa Mailattomille tippunut Nibacos on avannut sopimusten tekemisen uuden valmentajan Toni Paloahon johdolla. Paloahon ensimmäiset kiinnitykset ovat heti kovimmasta päästä, kun monivuotinen luottopelaaja Joni Lehtinen, viime kaudella läpimurron tehnyt maalivahti Jari Koski-Vähälä sekä pitkän loukkaantumistauon jälkeen kentille palaava Riku Anttila raapustivat nimet papereihin. Näistä Koski-Vähälä raapusti nimensä jopa kahden vuoden pahviin.

- Todella tärkeiden pelaajien nimet saimme heti alkuun papereihin. Lehtisen voi heittää paikalle kuin paikalle. Koski-Vähälä näytti loppukaudesta, että mies kuuluu kakkosen parhaisiin maalivahteihin ja Anttilalla on varmasti pelinälkää kertynyt vaikka muille jakaakseen, myhäili ensimmäisistä sopimuksista Paloaho.

Lehtinen ja Anttila ovat Nibacoksen ensimmäisen varsinaisen juniorijoukkueen hedelmiä. Vaikka miehillä on takanaan jo reilut kymmenen vuotta edustusjoukkueesta, ei 27-vuotiasta kaksikkoa ole vielä iällä pilattu. Lehtinen on ehtinyt yhdeksän Nibacoksessa pelatun kauden aikana keräämään 102+79=181-tehot. Lisäksi yhden Blue Foxissa vietetyn Divari-kauden aikana kasaan tuli tehot 5+5=10. Kun pisteiden lisäksi miehellä on myös tärkeä rooli alivoimapelaamisessakin, on Lehtisen jatkaminen enemmän kuin mieluisa asia.

- Nibacos oli oikeastaan ainoa potentiaalinen vaihtoehto uran jatkolle varsinkin sen jälkeen, kun ensi kauden valmennuskuviot tuli selväksi. Ja olen erittäin tyytyväinen seuran valintaa, että ihan innolla odotan tulevaa kautta ja mitä Paloaho tuo valmennukseen, toteaa Lehtinen.

Anttila on puolestaan yhdeksän pelaamansa kauden aikana kerännyt tehot 59+77=135. Tosin viimeinen kausi 2015-2016 jäi vain kahden pelin mittaiseksi, kunnes ristiside katkesi ja nivelkierukka repesi. Kovan kuntoutuksen jälkeen Anttila sai itsensä peli kuntoon vuoden kulutta, mutta operoitu ristiside petti uudestaan. Ymmärrettävää onkin, että Anttilan tavoitteet eivät täysin ainoastaan liity menestykseen.

- Oma tavoite on pysyä ehjänä ja tätä kautta nauttia pelaamisesta. On ollut todella vaikeaa katsoa pelejä, kun palo pelata ja auttaa joukkuetta on ollut niin kova, taustoittaa Anttila, joka tuo joukkueeseen pelisilmää, rauhallisuutta ja ennen kaikkea juonikkuutta.

- Lisäksi on ollut mukava nähdä, kuinka peli on kehittynyt nopeammaksi ja pallollisemmaksi, mitä se ennen oli. Lisäksi taitavien nuorten mukaan tulemista on ollut mukava katsoa.

Jos Lehtisellä ja Anttilalla on jo pitkä ura takana Nibacoksessa, samaa ei voi vielä sanoa Koski-Vähälästä. Nuoruuden keihäänheittouran salibandyyn vaihtanut Koski-Vähälä nousi menneellä kaudella Nibacoksen edustusjoukkueeseen.

- Siitä asti, kun ennen armeijaa salibandyyn vaihdoin, on unelmana ollut pelata Nibacoksessa. Kesän ja syksyn tein kovasti töitä, mutta sitten ensimmäisessä sarjapelissä polvi vääntyi ja edessä oli kahden kuukauden tauko, kertoilee Koski-Vähälä alusta Nibacos-paidassa.

- Onneksi polvi ei sen enempää mennyt rikki ja sain helmikuun alussa jo pelata seuraavan pelin. Parannettavaa ja nälkää jäi paljon ensi kaudelle, koska tuntui etten ihan ehtinyt päästä parhaaseen kuntoon, kun jo kausi loppui, intoa puhkuva Koski-Vähälä toteaa.

Koski-Vähälä on kulkenut jo pitkän matkan kaveriporukan Team Perämetsästä ja Kokkolan kaupunkisarjasta. Väliin vuosien varrella on mahtunut ensimmäiset sarjapelit Kannuksen Urassa, Sb Jymyssä vietetyt vuodet, kuin myös pari vuotta SC Kokkolassa. Toissa vuonna Koski-Vähälä sai vastuuta JymyNibacoksesta ollen voittamassa 3. divisioonaa. Loppukauden aikana Nibacoksessa ykkösmaalivahdin paikan napannut Koski-Vähälä ehti pelata runkosarjassa vain 6 peliä 80,47 torjuntaprosentilla. Playoffseissa mies pelasi täydet minuutit jokaisessa viidessä pelissä nostaen torjuntaprosentin 84,48. Nyt Koski-Vähälä solmi Nibacoksen kanssa

Nyt kun sopimusrintamalla on pää saatu auki, voidaan jäädä odottamaan seuraavia sopimuksia.

Seuran uusimmat

Nibacos Kokkola ry               

Torikatu 21-23, 67100 Kokkola

Puh. 050 476 9022
toimisto@nibacos.fi


Toimiston aukioloajat:

Maanantai 11.00-16.00

Tiistai 9.00-13.00

Keskiviikko 9.00-13.00

Torstai 8.00-16.00

Perjantai 9.00-15.00


-SALIBANDYÄ SUURELLA SYDÄMELLÄ-