Välitilinpäätös C1 divari
Julkaistu: 16.12.2019 00.00

Välitilinpäätös C1 divari

Välitilinpäätös C1 pojat

Kauden 1 SM karsinnat pelattiin Kokkolassa, jossa ei onnistuttu saavuttamaan suoraan paikkaa. Ratkaiseva peli hävittiin Classicille. Tämä tiesi sitä että viikon päästä lähdettin Turkuun pelamaan 2-vaiheen SM karsintoja.

Turussa kahden lohkon joukkueista (6 joukkuetta) yksi pääsi SM sarjaan. Meidän ratkaiseva peli oli Pirkkalan Pirkkoja vastaan lauantai-iltana. Pirkkojen joukkueessa pelasi Suvi Hämäläinen (MM pronssia) ja hän teki kantilta maalin ja loppujen lopuksi rankkareiden kautta hävittiin peli ja I-divariin lähdettiin pelaamaan.

I-divari
Joukkueet; Blackbirds, Classic RED, Happee, Karhut, M-Team, Nibacos, Nokian KrP, O2-JKL/MuurY, SalBa, SPV, Sudet SB, TuSBy/Panthers

Liitto lähetti otteluohjelma esityksen, josta päästiin hienosäätämään ohjelmaa. Liitto kuunteli hienosti toiveita ja saatiin muokattua mieleinen ohjelma kaudelle.
Tupla pelejä toivottiin varsinkin vieraspeleihin ja ainoastaan SPV kohdataan yhden pelin viikonloppuna.

Kauden avaus
Kokkola Hollihaka muodostui meidän kotiareenaksi. Ja kotipelit kuvataan youtube kanavalle ilmaiseen jakeluun.
Kauden avaus peli pelattiin 5.10 Porin Karhuja vastaan.
Jännitystä oli ilmassa kuin edelliseltä kaudelta SM sarjasta tuttu joukkue asettui vastaan. Olihan voitot tasan 1-1 C2 poikien SM sarjassa. Karhut aloitti pelin räväkästi menemällä johtoon 0-2, mutta Nibacoksen kauden avausmaalin teki Vili Ylikorpi ja sen jälkeen vapautui peli. Ei enää tarvinnu miettiä puristetaanko mailaa liikaa, kun taululle nakuteltiin voitti 12-5.
Tässä pelissä päästiin ensimmäistä kertaa näyttämään maalit valkokankaalla uusintana katsojille.

6.10 vastaan tuli SalBa Raumalta. Heidän Salibandyvalmentaja (youtube) saapui joukkueen kanssa ensimmäistä kertaa Hollihaan hornankattilaan. Peli oli alusta alkaen kotijoukkueen hallintaa ja loppulukemat 11-2.

Ensimmäiset vieraspelit
Turnee aloitettiin pe 18.10 menemällä Tampereelle yöksi.
Lauantaina 19.10 lähdettiin Helsinkiin M-Teamin vieraaksi. Pienten koukkausten jälkeen päästiin Ruskeasuon AC:lle.
AC:llä oli useita kenttiä, joista meidän peli oli kentällä 4. Peli oli tasainen loppuun saakka ja meille voitto 4-6.
Peli oli meidän peleistä ensimmäinen, jonka kotijoukkue kuvasi Solidsport nimisen alustan kautta maksullisena eetteriin.
20.10 Classic RED
Peli pelattiin Classicin kotiareenalla, Tampere Areenalla. Tässä pelissä kotijoukkue aloitti maalin teon, mutta sen jälkeen rupesi Kokkolaiset viemään pelin hallintaan ja loppulukemat 5-14 Nibacokselle.
Areenan valaistus tuntui tummalta Hollihakaan verrattuna.

2.11. O2-JKL/MuurY
Hollihaassa yhdistelmäjoukkueelle ei annettu mitään mahdollisuuksia vaan loppulukemat 16-3 kertoi pelin kulusta kaiken.

9.11. Happee
Hollihakaan saapui isokoisia pelaajia Jyväskylästä, mutta vauhdikas kotijoukkue iski taululle 14-6 voittolukemat

Toinen vieraspeli matka aloitettiin la aamuna 16.11. ja matka kohti Keravaa alkoi klo 7:30. Peli pelattiin Kurkelan koululla, jossa ennen peliä päästiin ihailemaan lennokkien lennätystä kentällä.
Peli oli tasainen ja lopuksi rankkareilla hävittiin peli 11-10 Blackbirdsille. Näin kauden ensimmäinen pistemenetys oli koettu, 2 pistettä.
17.11. TusBy/Panthers Tuusula
Toisen kerran päästiin pelaamaan heitä vastaa ja tällä kertaa Tuusulan Salibandyhallissa. Hallissa oli kaksi kenttää, vähän QMax areena tyyppisesti. Peli vietiin 5-12, joten iloisin mielin lähdettiin kohti Kokkolaa.

23.11. Hollihaka ja SPV vieraana
Tässä olikin vuoden odotetuin peli käsillä. Sillä SPV oli kohdattu edellisen kerran 2.4.2017 QMax areenalla aluesarjan finaalissa.
Molemmissa joukkueissa pelasi tuoreita U16 maajoukkue pelaajia. Muutenkin pelaajat ovat hyviä kavereita keskenään.
Peli oli kaksijakoinen. Nibacos vei peliä kaksi ensimmäistä erää, mutta kolmannessa SPV aloitti kirin ja pääsivätkin kahden maalin päähän. Loppulukemat 9-7 Nibacokselle. Tässä pelissä hattutempun tekijälle heitettiin hattu ja sen sai Eero Mäenpää SPV:stä. Hän teki kolmessa minuutissa kolme maalia viimeisessä erässä.

30.11. Nokian KrP ja Kampushalli
Poikkeuksellisesti peli pelattiin Kampushallilla, kun Tiikerit on vallannu Hollihaan.
Vieraaksi saapui Nokian Krp ja nyt iloiteltiin kauden suurimmalla voitolla 22-3. Pelin oheistoiminnassa päästiin käyttämään valoja ja savuja pelin aikana. Tässä pelissä myös maalien uusinnat näkyivät valkokankaalla hyvin kun valot saatiin pois toiston ajaksi.

1.12.2019 Sudet SB Kouvola ja Hollihaka
Odotettavissa oli tasainen peli, sillä Sudet ei ollu hävinny vielä yhtään peli. Ja heillä oli pari U16 maajoukkue pelaajaa kentällä. Näistä lähtökohdista huolimatta Nibacos vei peliä vakuuttavalla tavalla ja lukemat 11-2 puhuvat puolestaan.
Näin oli saatu pelattua runkosarjan ensimmäinen kierros Nibacoksen osalta valmiiksi. 11 peliä ja vain menetettiin 2 pistettä.

Runkosarjan toinen kierros alkaa
Vieraspelit jatkuu Porissa ja vastaan tulee 14.12. Karhut Itätuuli Areenalla. Areena oli uusi ja täysillä mitoilla olevalla kentällä oli voittava joukkue Nibacos lukemin 2-12.

15.12. Luvialla SalBa vastassa.
SalBan kotipeli jouduttiin pelaamaan Luvialla koska Raumalla ei halleja ollu käytössä kyseiselle ajankohdalle. Pelin hallinta oli Kokkolalaisten hallussa alusta alkaen ja tasaisesti maalailtiin lukemiksi 7-14 ennen kotia lähtöä. Peli alkoi vasta 17:30, joten Kokkolaan saavuttiin klo 1:15 vasta ma aamuna.

Alkukauden yhteenveto
Pelit on ollu runsas maalisia. Kahdessa pelissä on tehty alle 10 maalia, M-Team ja SPV vastaan, mutta muissa enempi. Suurin voitto oli Nokiaa vastaa 22-3.
Ainut tappiollinen peli koettiin Blackbirdsille 11-10 rankkareilla.
Maaleja on tehty yhteensä 163, joten keskiarvoksi tulee 13/peli ja toiseksi eniten on tehnyt Blackbirds 119 (ka.10/peli). Päästettyjä maaleja on 62 kpl, 5 maalia/peli
Nibacoksen pistepörssin kärki:
Vili 26+26=52
Eemeli 26+20=46
Luukas 24+20=44
Miska 15+19=34
Joona 6+16=22

I-divaria johdetaan käytännössä kahdella pisteellä ennen Blackbirdsiä. Kolmantena on Sudet SB Kouvolasta.
Kotikentän yleisö keskiarvo on 139 katsojaa/peli. Varsin kunnioitettava luku. Vieraspeleissä ei vastaavia lukemia ole nähty. Kokkolalainen salibandy pärjää valtakunnallisesti todella hyvin näillä lukemilla juniorisalibandyssä
Livestriimien katsomamäärät ovat vaihdelleet 30-70 /peli.

Youtube kanavalla on seuraajia 153. Kaikki kotipelit tulee suorana kanavan kautta.
Instagramissa seuraajia 659 ja Facebookissa 139
Lisäksi joukkue uutisoi Twitterissä ja Jopoxin kautta.

Kentällisen verran on pelaajia puolikuntoisena, joten joulutauon aikana parannellaan vaivat kuntoon ja tammikuussa jatketaan sarjaa 11.1. Hollihaassa.



Seuran uusimmat

Nibacos Kokkola ry               

Torikatu 21-23, 67100 Kokkola

Puh. 050 476 9022
toimisto@nibacos.fi


Toimiston aukioloajat:

Maanantai 11.00-16.00

Tiistai 9.00-13.00

Keskiviikko 9.00-13.00

Torstai 8.00-16.00

Perjantai 9.00-15.00


-SALIBANDYÄ SUURELLA SYDÄMELLÄ-