Miesten harjoituskausi hyvässä vauhdissa
Julkaistu: 23.08.2019 00.00

Miesten harjoituskausi hyvässä vauhdissa

Elokuu lähestyy loppuaan ja miesten edustusjoukkue valmistautuu kovaa vauhtia tulevaan kauteen. Alkukesän ajan joukkue panosti pelaajien fysiikan edistämiseen ja nyt parin viime viikon ajan painopistettä on siirretty enemmän pallollisen pelin kehittämiseen.

Harjoituspelikaudelle lähdettäessä joukkueen runko koki muutoksia, kun moni kokeneempi pelimies nosti mailan hyllylle ja osa otti etäisyyttä lajista tauon merkeissä. Tilalle on noussut seuran omia juniorityön tuotoksia, joten tulevalle kaudelle jalkeilla on yksi seurahistorian nuorimmista joukkueista. Lisäksi kertaviikkoon nelosessa pelaavan Akatemia-joukkueen lupaavia pelimiehiä on ollut mukana reenaamassa edustuksen mukana.

Harjoituspelit startattiin pari viikkoa sitten Vaasassa osana Nibacosin ja SB Vaasan virittelemää Rannikon herruus -seuraottelua. Tuolloin joukkueen potentiaalista saatiin pieniä maistiaisia, kun se voitti yhden lohkon suurimmista ennakkosuosikeista lukemin 5-8 ja tuolloin vakuuttavimmat näytöt antoivat juurikin joukkueen uudet pelaajat.

Tulevan parin viikon aikana siniset pääsevät testaamaan itseään useampaan otteeseen. Huomenna joukkue lähtee Uuteenkaarlepyyhyn pelaamaan harkkamatsin Blue Foxia vastaan klo 16:00. Tulevan viikon torstaina pelataan Nurmossa Jymyä vastaan ja 5.9. torstaina joukkue pelaa toistamiseen Blue Foxia vastaan Kampushallilla.

Viidennen kauden edustuksessa aloittava Artturi Porko alkaa olla jo kokenut mies näissä karkeloissa. Viimeiset pari kautta ovat olleet rikkonaisia pienten vaivojen ja viime talvena käydyn varusmiespalveluksen seurauksena, joten herran motivaatio on tällä hetkellä kohdallaan. Alkanut harjoituskausi on lähtenyt käyntiin Artturin sanojen mukaan positiivisissa merkeissä. -Syksy on lähtenyt hyvin liikkeelle. Porukka on tiivis, mutta hyvällä meiningeillä ollaan painettu hommia treeneissä.

Vaasassa saatu hyvä startti harjoituspelikaudelle jäi Artturin mieleen isona plussana, vaikka parannettavaakin jäi vielä runsaasti omaan tekemiseen. -Vaasa-ottelun peli-ilme oli raikas ja jalka liikkui jokaisella hyvin. Kehitettävää peliin kuitenkin jäi vielä paljon ja esimerkiksi puolustuspelissä on hyvin petraamisen varaa.

Parin viikon treenipeli-rupeamaa Artturi odottaa malttamattomana. -Innolla odotan tulevia pelejä. Päästään jo ennen kauden alkua kovien pelien makuun.

Vaikka Artturi vetikin kovan kesätreenijakson, riitti hänellä aikaa myös toiselle rakkaalle vapaa-ajan vietteelle; saunomiselle. -Sauna oli tottakai kovassa käytössä läpi kesän.

Kesän aikana joukkueen peräpää sai voimakkaan vahvistuksen, kun 17-vuotias puolustajalupaus Niko Laukkonen kiinnitettiin edustuksen mukaan. Pelottavan raskaalla laukauksella varustettu nuori mies nostettiin alkukesällä joukkueen harjoitusrinkiin, mutta vakuuttavien otteiden ansiosta Niko nappasi lopulta myös paikan sinisten kokoonpanosta. Siirtyminen miesten mukaan onkin sujunut ongelmitta. -Hyvin on äijät ottaneet uudet pelaajat mukaan joukkueeseen ja kopissa on voinut olla oma itsensä.

Syksyn harjoituskausi on myös Nikon mukaan polkaistu käyntiin sujuvasti. -Syksyn treenit ovat lähteneet liikkeelle hyvällä meiningillä. Aina on ollut mukava mennä hallille pelaamaan vähän sählyä.

Ensimmäisessä harjoitusottelussa Niko pääsi mukaan pelille ottelun edetessä ja näytti myös kentällä, että taso riittää miesten peleihin. Kokemus jättikin nuoreen herraan positiivisen kuvan joukkueesta. -Puolustettiin ihan kohtalaisen hyvin, kun vastustajalle ei annettu montaa maalipaikkaa parhaille tonteille. Itsellä jäi parannettavaa ainakin maalintekoon.

Tulevat harkkapelit tasokkaita joukkueita vastaan nostattavat entisestään nuoren miehen peli-intoa. -Kyllähän se on aina kiva pelata kovia vastustajia vastaan. Päästään vertaamaan ja näkemään, missä mennään joukkueen kanssa.

Joukkueen sisällä Niko on yksi ahkerimmista kuntosalin käyttäjistä. Yksi punttitreeni onkin selkeä suosikki ylitse muiden. -Penkki on oma suosikki harjoitus.

Huomenna kannattaakin tulla pelipaikoille Uudenkaarlepyyn Tähtihalliin klo 16:00, jossa on mahdollisuus nähdä missä kohti sinisten nuorten ja vanhojen miesten peli tällä hetkellä kulkee. Myös koti-Kokkolassa pelataan salibandya, hieman isoimmista asioista, sillä seuran seuran C1-juniorit taistelevat paikasta ikäluokan sm-sarjaan Hollihaan koululla lauantaina ja sunnuntaina.


Syksyn sovitut harjoitusottelut

Vaasa Su 10.8.SB Vaasa - Nibacos Tulos: 5-8
UusikaarlepyyLa 24.8.IBF Blue Fox - NibacosKlo 16:00
NurmoTo 29.8.Nurmon Jymy - NibacosKlo 19:00
KampushalliTo 5.9.Nibacos - IBF Blue FoxKlo 19:00
KampushalliTi 17.9.Nibacos - Jeppis FBC
Seuran uusimmat

Nibacos Kokkola ry               

Torikatu 21-23, 67100 Kokkola

Puh. 050 476 9022
toimisto@nibacos.fi


Toimiston aukioloajat:

Maanantai 11.00-16.00

Tiistai 9.00-13.00

Keskiviikko 9.00-13.00

Torstai 8.00-16.00

Perjantai 9.00-15.00


-SALIBANDYÄ SUURELLA SYDÄMELLÄ-