25
SYY
14.30
T18 (s.2004-2005), T18 valtakunnallinen alkusarja

Nibacos - Pelicans SB  

Spiral-Halli, Tampere

T18 alkusarja jatkuu Tampereella

T18 sarja jatkuu tiiviiseen tahtiin, kun lauantaina 25.9. Nibacos T18 suuntaa kohti Tampereen Spiral-hallia pelaamaan valtakunnallisen alkusarjan C-lohkon kolmatta turnausta. Tampereella vastaan asettuvat lohkon sarjataulukon kärkeä pitävät Tampereen Classic sekä Lahden Pelicans. Pelicans ja Classic kohtasivat jo sarjan avausottelussaan toisensa, jolloin Classic oli vahvempi numeroin 7-1.

Kahden pelatun turnauksen jälkeen C-lohkon sarjataulukko näyttää hyvinkin tasaiselta neljän joukkueen olleen pisteen sisällä toisistaan. Ainoastaan Classic on hieman karkumatkalla, mutta lohkon sijoista 2 ja 3 käydään kovaa taistelua. Tasainen sarja tarkoittaa tasaisia ja erittäin kehittäviä otteluita, jossa jokaisen pelaajan on jokaisessa vaihdossa annettava parastaan.

Katsojat ovat tervetulleita hallille, mutta mikäli et paikan päälle pääse meitä kannustamaan, voit suunnata Classic Tytöt YouTube -kanavalle, johon kaikki päivän ottelut striimataan suorana (https://www.youtube.com/channel/UCQ7aMe6s7ql91Cq9EVn6UHg).

Pelicans SB – Nibacos

Lahdesta kotoisin oleva Pelicans SB on vuonna 2017 perustettu salibandyseura, kun vuonna 2012 perustettu Päijät-Hämeen salibandyseura PHSB siirtyi kokonaisuudessaan edustamaan turkoosipaitaista Pelicansia. Neljästä C-lohkon pelatusta ottelusta Pelicans on kerännyt 5 pistettä voittaen KooVeen 5–1 ja Steelersin 8–4 sekä pelaten tasan 3–3 SSRA:n kanssa.

Viime kaudella Pelicans pelasi C-tyttöjen SM-sarjaa, jossa kuudesta pelatusta ottelusta heillä oli kasassa 4 pistettä (1 voitto, 2 tasapeliä, 3 tappiota). Nibacos ja Pelicans eivät ehtineet viime kaudella kohdata C-tyttöjen SM-sarjassa ennen sen keskeytymistä. Pelicans T18 on rakentunut viime kauden C-tyttöjen SM-sarja joukkueesta sekä B-tyttöjen aluesarjajoukkueesta. T18 -sarjan pelejä on tällä kaudella pelannut 16 tyttöä, joista 4 on vielä T16 -ikäisiä.

Juoksuvoimainen Pelicans pelaa nopeaa ja laadukasta salibandya, joten luvassa on tapatumarikas ottelu. Pelicansilta seurantaan kannattaa ottaa sarjan pistepörssiä tehoin 6+3=9 johtava #20 Bea Taipale, sekä viime kauden B-tyttöjen aluesarjassa tehot 6+6 8 peliin takonut Pelicans-kapteeni #16 Oona Saarinen.

Nibacos – Classic

Suomen yksi menestyneimmistä salibandyseuroista Salibandy Club Classic on perustettu vuonna 1990. Tampereen seudulla kovaa kilpailua KooVeen kanssa pelaajista käyvä Classic on kestomenestyjä niin junioreiden valtakunnallisissa sarjoissa tytöissä ja pojissa, kuin myös Suomen korkeimmalla sarjatasolla F-liigassa sekä miehissä, että naisissa.

C-lohkon ennakkoon kovin joukkue Classic ei ole ennakkosuosikin asemastaan hämmentynyt vaan on neljän pelatun ottelun jälkeen odotetusti lohkon kärkipaikalla neljän voiton ansiosta. Classic on voittanut Pelicansin 7–1, Steelersin ja SC Kokkolan lukemin 6–1 sekä SSRA:n 5–0. Neljän voitokkaan ottelun jälkeen Classicin maaliero onkin mykistävä 24–3, lisäksi he ovat päästäneet enintään yhden maalin ottelua kohden.

Vuosi sitten C-tyttöjen SM-sarjan avausturnauksessa Nibacos T18 ja Classic pelasivat vastakkain, jolloin Nibacos sai harjoitella puolustamista maan kenties kovinta tyttösalibandyjoukkuetta vastaan, edes 5vs3 ylivoima ei auttanut Classicia maalinteossa. Ottelu päättyi tuolloin kuitenkin Classicin 10–0 voittoon.

Classic T18 koostuu vahvoista ja taitavista yksilöistä. Classicin laadukas juniorityö on houkutellut riveihinsä myös muutamien seurojen huippupelaajia, kuten esim. Ida Kattilakoski Nibacoksesta, joka pelasi jo kaudella 2019–2020 Classicissa. F-liigan B-lohkon Blue Foxia edustava SPV:n kasvatti Sofia Lahti liittyi Classicin vahvuuteen viime kaudelle ja tälle kaudelle mukaan on liittynyt myös Mea Tulla Häme Starsista. Classicista kannattaa erityisesti etsiä kuitenkin Nibacos-kasvattia #31 Ida Kattilakoskea.