T16 valtakunnallinen sarja avataan kotiturnauksella
T16 (s.2006-2007)Julkaistu: 30.08.2021 22.54

T16 valtakunnallinen sarja avataan kotiturnauksella

Ennakotunnelmia sarjan avaavaan kotiturnaukseen

Mahdollistajat vahvasti mukana T16 matkassa, turnausisäntinä sarja-ajauksessa


T16 valtakunnallinen sarja rävähtää käyntiin Kokkolassa Hollihaan areenalla ensi lauantaina 4.9. Nibacoksen tytöt pelaavat alkusarjan C-lohkossa, jossa Nibbarit kohtaavat rakkaat Pohjanmaan paikallisvastustajat SB Vaasan ja SPV Seinäjoen. Pohjanmaan joukkueiden lisäksi lohkossa pelaavat Salba Raumalta, SBS Wirmo Mynämäeltä ja FBC Loisto Turusta. Alun perin Lohkossa piti olla mukana vielä salibandyn erikoisseura UHV Bulls Vehmaalta, mutta Bulls luopui sarjasta aivan kauden avauksen kynnyksellä.

Alkusarja pelataan kaksinkertaisena sarjana, jonka jälkeen kunkin lohkon kolme parasta etenevät SM-sarjaan ja loput joukkueet pelaavat valtakunnallista 1. divisioonaa.

Nibacoksella on pieni kotikenttäetu sarjaan lähdettäessä, sillä Nibbarit saivat lohkon ainoana joukkueena alkusarjaan kaksi kotiturnausta. Ilmeisesti Kokkolalaisten taito turnausjärjestäjänä on kiirinyt jo Etelä-Suomeen saakka.

T16 joukkue on valmistautunut alkavaan kauteen hyvin. Kesän aikana tehtiin kovasti työtä nopeus- ja fysiikkaharjoitelussa ja heinäkuun puolella painopiste siirtyi enemmän lajin pariin. Oheisharjoitteina on ollut muun muassa paini. Viimeinen painitreeni oli tällä erää viime viikolla ja on mielenkiintoista nähdä painitreenien vaikutus kauden aikana tyttöjen ketteryyteen ja kulmavääntövoimaan.

Treenien lisäksi saimme hyviä kauteen valmistavia harjoitusotteluita. Näistä kenraalina toimi Loisto Cup Turussa 21.–22.8. Ennakkoon kovassa alkulohkossa tytöt näyttivät, ettei yksikään ennakoissa kovemmaksi rankattu joukkue tule pääsemään helpolla meitä vastaan pelikentällä. Varsinkin Helsingin EräViikinkejä vastaan pelattu lohkon päätösottelu osoitti, että joukkue on valmis taistelemaan SM-sarjapaikasta ja mitaleista. EräViikingit lopulta voittivat ottelun 4-3 ja päätyivät turnauksessa aina SM-hopealle saakka.

Hollihaassa avataan kausi lauantaina pienennetyllä turnauksella, jossa mittelevät Pohjanmaan joukkueet. Klo 11 Nibacos aloittaa SPV:tä vastaan, klo 13 SPV ja SB Vaasa pelaavat keskinäisen ottelunsa ja turnauksen päätösottelussa klo 15 Nibacos kohtaa SB Vaasan.

Ennen Loisto Cup -viikonloppua SB Vaasa oli Nibacoksen vieraana Kokkolassa ja tuolloin Nibbarit ottivat henkisen yliotteen vaasalaisista 8-2 voitolla. SB Vaasa oli myös mukana Loisto Cup -turnauksessa ja sijoittuvat hienosti turnauksen neljänneksi. Onkin mielenkiintoista nähdä mitä vaasalaisilla on jäänyt viime Kokkolan vierailulta hampaankoloon ja millä rosterilla Vaasa lähtee kauden avauksessa taistelemaan. Ainakin Luikun siskokset Rosa ja Sara ovat viihtyneet menneen kesän aikana Kokkolassa paljon. Liekö tiedustelemassa Nibacoksen pelikuntoa vai pelkästään viettämässä hauskaa tuttujen pelikavereiden kanssa.

Sarja-avauksessa kohdattava SPV Seinäjoki on näin kauden alussa hieman enemmän kysymysmerkki Nibacokselle. Heitä vastaan Nibbarit ovat viimeksi mitelleet voimasuhteitaan kevätkaudella. Edelliskauden joukkueeseen on tullut ikäluokkien yhdistämisestä aiheutuneita pelaajamuutoksia.

Edellisen kauden taistot olivat tasaväkisiä, mutta ehkä ennakko-odotuksissa vaaka kääntyy hieman Nibacoksen puolelle viime kauden perusteella. Pitää kuitenkin muistaa, että Seinäjoki on vuodesta toiseen tuottanut laadukasta tyttöjuniorimateriaalia alueleireille- ja maajoukkuetielle saakka. Varmuudella voidaankin sanoa, että Seinäjoelta on tulossa iskukykyinen joukkue tähänkin kauteen.

On kuitenkin hienoa todeta, että sarjakausi pääsee nyt todella starttaamaan ja pääsemme jännittämään tyttöjen matseja ainakin kotikatsomoista.

Nibacos toivottaa muut joukkueet lämpimästi tervetulleeksi Kokkolaan.

Valitettavasti Salibandyliiton ohjeistuksen mukaan otteluihin ei vielä saa yleisöä ottaa, mutta ottelut striimataan reaaliajassa kotikatsomoihin. Ottelut löytyvät T16 tyttöjen SolidSport kanavalta:

https://solidsport.com/nibacos-juniorit-tytot

Tsemppiä kaikille joukkueille alkavaan kauteen!

Mikäli haluat olla tukemassa Nibacos T16 matkaa kohti SM-sarjaa ja SM-mitalijahtia niin otathan yhteyttä. Mahdollistajia tarvitaan!

Joukkueenjohtaja/valmentaja Jani Rentola 050 458 9064

Vastuuvalmentaja Kati Kynnäs 040 500 2447