14.00
Naiset I, Naisten 2 div PM

Nibacos - Blue Fox II  4 - 2

Hollihaka

Toisessa ottelussa vastaan tuli vanha tuttavuus Nyykaapista ja luvassa vauhdikas 45 minuuttinen.

Nibacos jatkaa siitä mihin Vaasa pelissä jäi, hallitsee pallolla ja liike on hyvää, Foxit keskittyy vastaiskuihin. Ajassa 7.45 raikaa Hollihaassa, kun Kiira Purontaka avaa maalihanat Helga Koljosen syötöstä. Maalia edelsi koko ketjun rohkea karvaus ja pallon riisto. Ja kun vauhtiin päästiin niin 10.57 Rosa Luikku murtautuu keskialueelta ja käyttää Foxien antaman tilan hyväkseen ja sijoittaa pallon maalin etukulmaan ohi Angnes Sloten ja Siniset 2-0 johtoon. Vain reilu minuutti edellisestä ja maalilaulu raikaa taas. Kiko pistää pelin toisen maalin maalin edustalta ja paikan tarjoilee Iitu Riippa. Ja jotta tyrmäys avauserään olisi kohtuullisen kova, niin 14.07 Sara Luikku tarjoilee kulmasta pakin tontilta maalin edustalle nousseelle Jenna Honkaniemelle, josta Honsku laittaa 4-0 lukemat erätauolle.

Toisessa erässä ainoa tilastomerkintä tulee Foxien Emelie Kulelle rangaistuksen merkeissä, mutta Siniset eivät pysty tilaisuutta käyttämään hyväkseen.

Kolmanteen erään lähdetään turvallisessa johdossa ja tilanteita luodaan edelleen. Foxit pääsee peliin mukaan paremmin, kun Sinisten huolimattomuus ja virheet avaa vastaiskupaikkoja. Ensimmäinen kavennus mahdollisuus tulee ajassa 32.14 rangaistuslaukauksella, mutta Haba ( Elise Viidanoja ) nollaa Jenna Kankaan rankkarin. Ajassa 33.07 Foxit kaventaa maalinedustalta pomppupallosta Julia Storskrubbin toimesta. Vajaa viisi minuuttia ennen loppua Iitu Riippa saa varomattomasta mailalla pelaamisesta jäähyn ja kaksiminuuttisen loppupuolella Emelie Kule tekee vielä 4-2 kavennuksen myös maalinedustan pomputtelun jälkimainingeista. Lopun Siniset hoitavat kunnialla ja sarjan avauspisteet Sinisille.

Valmennuksen kommentit pelistä ja ensimmäisestä turnauspäivästä: - Jatkettiin hyvällä jalalla ja rohkeudella. Nyt saatiin jo vähän maalihanoja auki, mutta enempäänkin olisi ollut mahdollisuus. Annettiin vähän peliä vastustajalle omien huolimattomuuksien ja virheiden kautta, mutta Elise piti meitä pystyssä vaikeina hetkinä. Kokonaisuuteen tyytyväisiä, vaikka Vaasa peli harmittaa pelaajien puolesta. Tehtiin kovasti töitä ja oltiin rohkeita, paljon näkyi peleissä asioita, joista puhuttu. Tällä joukkueella on matka vasta alussa, tästä on hyvä jatkaa tarinan kehittämistä ja katsotaan myöhemmin millainen satu tai jännitysromaani tästä saadaan muodostettua.

4 - 2

Blue Fox II
4 - 00 - 00 - 2
7'MaaliPurontaka Kiira
7'MaalisyöttöKoljonen Helga
10'MaaliLuikku Rosa
10'MaalisyöttöMuhonen Hanna
12'MaaliPurontaka Kiira
12'MaalisyöttöRiippa Iitu
14'MaaliHonkaniemi Jenna
14'MaalisyöttöLuikku Sara
40'Jäähy: 2minRiippa Iitu