Naiset I, Naisten 2 div PM

Nibacos - FBC Remix II  8 - 1

OP-Areena, Vaasa

Nibacos - FBC Remix II 8 - 1

Ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli FBC Remix II, joka oli aikaisempien otteluiden jälkeen vielä pisteittä sarjassa. Siniset aloittivat ottelun pirteästi ja antoivat heti alusta ottelulle suuntaviivat. Aktiivisellä prässillä ja pallon riistoilla luotiin paikkoja, mutta Remixin maalivahti Elisabeth Killinen oli hyvällä pelipäällä heti alusta lähtien. Ensimmäinen maali sai odottaa hetkisen, kunnes ensin Zara Gauffin-Kauste takakarvilla riistää pallon ja petaa itsellensä maalipaikan, Killinen kuitenkin torjuu. Seuranneen avausheiton Minea Kynnäs katkaisee ja syöttää poikittain maalinedustalla odottaneelle Zaralle, joka antaa tykkinsä laulaa vasempaan ylämummoon ja 1-0 taululle. Sinisten painostus jatkui ja tilanteita luotiin, viimeistelyyn olisi tarvittu huolellisuutta, toki Killinen jatkoi maalilla hyviä otteita. Toista maalia saatiin odottaa erän loppuun ja se kuuluisa pukukoppimaali tuli ajassa 14.58, kun Juuli Aspbäck purjehti omalta kenttäpuoliskolta pallon riiston jälkeen keskeltä aina maalille asti ja laittoi pallon vastustamattomasti yläkulmaan. Torjunnat erässä meidän Sanna Rantala 4 ja Killinen 8, mutta laukaukset meille huomattavasti selkeämmin ja sekuntikello kertoi, että pallo oli meidän hallussa 10 minuuttia 15 minuutin erästä.

Toiseen erään lähdettiin hieman terävöittämään hyökkäyspelaamista sekä edelleen vauhdilla, mutta maltilla luomaan laadukkaita maalipaikkoja. Vastustaja oli jo tyytynyt puolustamaan omaa maalia tiiviisti. Pallonhallinta jatkui ja ajassa 17.40 kolmikko Enna Kuusisaari- Juuli - Rosa Luikku rakentaa hienon sommitelman päätteeksi Rosalle maalipaikan ja Rosahan käyttää tilanteen hyväksi, oikealta laidalta tarkka laukaus vasempaan alakulmaan ja 3-0 taululle. Pari minuuttia edellisestä Mannu Paloaho katkaisee keskialueella Remixin rakentelun ja pelaa Vilja Kuutniemelle ylöspäin, Vilja vielä hyvin epäitsekkäästi siirtää pallon takatolpalle, josta Lilian Kigen saa sijoittaa pallon tyhjiin ja tilanteeksi 4-0. Peli jatkui ja Siniset rakentelivat ja liikuttivat palloa hymy huulilla. Ajassa 23.34 antaa Juuli ruoskansa laulaa vastustamattosti eikä vastustajan mokke ehdi kissaa sanoa, esityön maaliin tekee Enna, joka keskialueella pyörähtää kärkikarvaajan ihan toiselle maata kiertävälle radalle ja antaa namupassin laidalla odottaneelle Juulille. Ja kun erässä on maaleja 2-3 minuutin välein paukuteltu, niin vielä ajassa 27.01 Zara tekee jälleen työn karvauksellaan ja pelaa nyt puolestaa Sara Luikulle paikan ja pallo tyynen viileästi oikeaa yläkulmaan. Toiselle erätauolle Sinisten 6-0 johdossa ja maalivahtien torjunnat erässä Sanna 4 ja Killinen 13.

Kolmas erä oli kuin kopiot edellisistä, Siniset jauhoi ja loi paikkoja, Remix pyrki uhrautuvasti puolustamaan ja Killinen pyrki olemaan pallon edessä minkä kerkesi. Täytyy todeta, että Killinen piti lukemat noinkin siedettävinä kuin olivat. Vajaa kahdeksan minuuttia oli erää pelattu, kun Siniset huudattivat OP-Arenan fanijoukkoja. Mannu ehtii ensimmäisenä Iitulta tulleeseen irtopalloon oikeassa laidassa ja vetopaikalle päästyään laittaa pallon etuyläseen ohi Killisen. Seuraavassa vaihdossa tuleekin pelin ainut merkkausvirhe karvauksessa ja Sannan nollataika murtuu ajassa 38.36, kun Lotta Anttila pistää pallon Sinisten maaliin. Ajassa 42.58 sinetöidään 8-1 päätöslukemat, kun Kiira Purontaka laittaa ensin kulman lähellä vastustajan istuma-asentoon ja tarjoilee sitten Minealle keskustaan paikan, josta Mimmu räppää pallon maaliin. Torjunnat kolmannessa erässä Sanna 3 ja Killinen 14. Vaasalaisten palkintoraati palkitsi ottelusta Sinisten #20 Juuli Aspbäck!

Sinisten kommentit Remix pelistä: - Odotettu peli, hallittiin pallolla ja saatiin hyökkäyspelaamiseen kaivattuihin asioihin vastauksia. Tekemisen laatu ja työmoraali oli korkealla, löytyi malttia ja halua rakentaa peliä. Vaikka olikin jälleen parempaa, kehitettävää löytyy, mutta vahva ja varmasti viihdyttävä esitys. Ja täytyy antaa vastustajan molarille pisteet, oli varmasti hikinen päiväpuhde.

8 - 1

FBC Remix II
2 - 04 - 02 - 1
4'MaaliGauffin-Kauste Zara
4'MaalisyöttöKynnäs Minea
14'MaaliAspback Juuli
17'MaaliLuikku Rosa
17'MaalisyöttöAspback Juuli
19'MaaliKigen Lilian
19'MaalisyöttöKuutniemi Vilja
23'MaaliAspback Juuli
23'MaalisyöttöKuusisaari Enna
27'MaaliLuikku Sara
27'MaalisyöttöGauffin-Kauste Zara
37'MaaliPaloaho Marlena
37'MaalisyöttöRiippa Iitu
42'MaaliKynnäs Minea
42'MaalisyöttöPurontaka Kiira