Naiset I, Naisten 2 div PM

SBS PaHa - Nibacos   2 - 4

OP-Arena, Vaasa

SBS PaHa - Nibacos 2 - 4

Turnauksen toiseen peliin saatiinkin vastaan sarjakärki SBS Paha. Uusi tuttavuus, joka oli aloittanut sarjan puhtaalla pelillä, mutta oli aamun ensimmäisessä pelissä joutunut toteamaan SB Vaasan paremmakseen. Vastaan tulisi varmasti taistelutahtoinen ja ärsytetty pandalauma.

Teesit otteluun olivat tutut ja turvalliset, työmoraali, vauhti ja rohkeus. Siniset aloittivatkin ottelun räväkästi ja löivät pandoille heti luun poikittain kurkkuun. 21 sekunttia ehti nauris kulkea etiäpäin, kun Vilja löytää keskustaan pointille nousseen Ennan ja Enna sivaltaa pallon yläkulmaan ja Siniset johtoon. Palloa ei annettu nalleperheen naapureille vielä kertaakaan. Maalin jälkeen mentiin välillä päästä päähän ja etenkin PaHan Henna Koivula oli kentän kookkaimpana välillä hankaluuksia aiheuttamassa Sinisten pelureille. Sinisten maalissa kuitenkin Elise "Haba" Viidanoja kuitenkin torjui mallikkaasti, kuten myös vastustajan Minna Seppälä torjui hyvillä otteilla. Ajassa 9.40 Pahan Saara Lamminaholle tuomitaan rangaistus ( vaikka tilastoissa kärsijä on Jenniina Hietala ) ja näin ollen Siniset ensimmäistä kertaa tässä turnauksessa ylivoimalle. Noin 10 sekuntia ( vaikka tulospalvelun statistiikat muuta väittävätkin ) niin siniset jauhavat alivoimanelikon läpi poikkisyötön, syötön tarjoilee Vilja ja Juulin tälli on kohdallaan ja pallo maaliin. Ensimmäinen erä Sinisille 2-0.

Toinen erä jatkui vauhdikkaasti, kunnes aikavälille 18.20 - 18.37 tulee turnauksen mustin hetki ja peli tasan 2 - 2. Ensin PaHan Saara Lamminaho kaventaa 1-2 ( Enni Ahon syötöstä) ja sitten Viivi Peltoniemi vain 17 sekuntia edellisestä tasoittaa ( syöttäjä Marianne Väliaho ). Siniset eivät pysty ohittamaan erässä kertaakaan PaHan Seppälää ja toiselle erätauolle 2-2 tilanteesta.

Kolmanteen erään tuli jälleen hyvin pelinsä koonnut Siniset ja pallonhallinta ja rakentelu oli saatu jengoilleen. Erän puolivälissä Siniset saavat kulmavaparin ja kun PaHalaiset vielä miettivät kartalla paikkojaan, niin Sanni Rentola ajoittaa liikkeensä keskustaan koko Pahan viisikon sisälle, jonne Rosa tarjoilee nappisyötön ja Sanni lämmää pallon vasempaan yläkulmaan ja Siniset jälleen maalin karkumatkalle. Ajassa 42.20 saadaan sinetti Sinisten voitolle, kun vastustajan omanpään kulmavaparista karvauksella riistetään pallo ja muutaman syötön jälkeen Zara löytää poikkisyötöllä maalinedustalta Rosan, joka pimentää pandalandiasta valot ja Siniset 4-2 voittoon. Vaasalaisten palkintoraati palkitsi Sinisistä #59 Minea Kynnäs!

Sinisten kommentit Paha pelistä: - Oma pelaaminen oli hyvää, sitä mustaa hetkeä lukuunottamatta. Maltti pysyi ja jaksettiin jauhaa ja luoda paikkoja, luottaen että sieltä ne tarvittavat maalit tulee. Pikkuisen sekoitti Kiiran loukkaantuminen peliä, mutta töitä tehtiin koko 45 minuuttia ja ansaittiin palkinto sitkeällä puurtamisella. Vastustaja oli uusi, hattua täytyy nostaa heidänkin sitkeälle yrittämiselle ja taistelulle, eivät meitä helpolla päästäneet, eikä tarvitse ihmetellä, että roikkuvat kärkikahinoissa mukana. Vaikka numerot eivät ihan koko totuutta pelistä kerro, niin 45 minuuttia saatiin paiskia töitä ja siitä iso kiitos joukkueelle! Pieniä asioita käytiin tähän turnaukseen lähtiessä lävitse ja vastauksia niihin saatiin, pikkusen parannettiin halutuilla osa-alueilla. Kolme lukua on tarinaa kirjoitettu, on ollut draamaa, jännitystä, komediaa ja sitä pumpulihönötystä. Peli peliltä parannetaan ja uskotaan omiin asioihin, joukkueesta löytyy taitoa, nopeutta ja rohkeutta, niitä meidän pitää hyödyntää ja nyt näytti jo aavistuksen siltä mitä halutaan. Työt jatkuu ja toivottavasti saadaan hyvä jakso ennen seuraavaa turnausta, kehitetään peliä pala palalta ja saadaan joulumarkkinoille sitten jo viihdyttävä, mukaansa tempaava ja lukijakuntaa viihdyttävä dekkari. Yhdessä asiassa ainakin ollaan päästy jo osittain tavoitteeseen, pelataan ainakin peliä jossa sattuu ja tapahtuu, vauhdikasta ja yritteliästä peliä, eikä toivonmukaan jätä yleisöä kylmäksi!

Tilastot
SBS PaHa

2 - 4

0 - 22 - 00 - 2
0'MaaliKuusisaari Enna
0'MaalisyöttöKuutniemi Vilja
11'MaaliAspback Juuli
11'MaalisyöttöKuutniemi Vilja
38'MaaliRentola Sanni
38'MaalisyöttöLuikku Rosa
42'MaaliLuikku Rosa
42'MaalisyöttöGauffin-Kauste Zara