Miehet Suomisarja, SARJAPELI

Nibacos - Pirkat

Kampushalli

Nibacos hukkasi johtoasemansa - Pirkat juhli lopussa

50 minuuttia erittäin hyvää pelaamista, mutta viimeiset 10 minuuttia kaiken muutti. Nibacoksen 6-3 johto suli 6-10 tappioksi. Kotiyleisö, 508 (!), ei uskonut silmiään. Lauantai-ilta päättyi pettymykseen. Vierasjoukkue Pirkkalan Pirkat puolestaan juhli voittoa ja kotimatka lyheni.

Vähän myös omat koirat purivat. Vierasjoukkueen parhaana palkittu Juuso Kortetmaa on alkujaan Nibacos-kasvatti ja valmentaja Jukka Myllymäki aloitti salibandyn pelaamisen 90-luvulla Kokkolassa.

Avauserä Nibacokselle 1-0. Erässä nähtiin vauhtia ja kovaa taistelua. Yleisöönmenevää peliä. Kotijoukkueen maalissa Pekka Peltola teki pari huipputorjuntaa. Erän ainoa maalin teki Jonatan Tynkkynen, joka hienon yksilösuorituksen päätteeksi taiteili pallon maaliin. Maalin syötti Arttu Harju.

Pirkat tasoitti kahdesti, 1-1 ja 2-2. Nibacoksen toisen maalin teki Miikka Honkaniemi (syötti Joona Kallio). Maali syntyi todella hienon hyökkäyksen päätteeksi.

Nibacos karkasi 4-2 johtoon. Ensin osui Harju (Tynkkynen) komealla vedolla ja Kallion (Honkaniemi) laukaus muutti sopivasti suuntaa vastustajan mailasta.

Nibacoksen pelatessa vajaalla, roikkui vastustajan kolmas maali ilmassa. Kerran pallo osui ylärimaan ja kahdesti Peltola venyi huippupelastukseen. Erän loppuhetkillä Pirkat kavensivat nopean vastaiskun päätteeksi.

Päätöserän alku lupaili kotijoukkueelle hyvää. Eemeli Seppänen piti palloa maalin takana, tarjoili nappisyötön ja Jaani Nissilä laukoi tilanteeksi 5-3. Ajassa 50.24 osui Nibacos ylivoimalla, 6-3, maalintekijä Luukas Salin (Honkaniemi).

Sitten kaikki muuttui. Pelikellossa enää seitsemän minuuttia, kun vieraat kavensivat tilanteeksi 4-6. Siitä eteenpäin vain 3.13 ja vieraat johtivat 8-6. Pirkat iski vielä kaksi maalia, joista jälkimmäinen tyhjiin.

Pirkat on pelannut neljä ottelua, voittanut ne kaikki.

Yleisölle iso KIITOS kannustuksesta! Tervetuloa perjantaina 27 lokakuuta, kun vieraaksi saapuu Dynamo.

Palkitut: Arttu Harju ja Juuso Kortetmaa.

Juuso Kortetmaa, Pirkat:

-Oli mukava tulla tänne pelaamaan. Kokkolassa on paljon yleisöä. Tätä peliä olin odottanut. Viimeisessä erässä saatiin maalihanat auki. Tavoitteena on olla lohkoykkönen.

Arttu Harju, Nibacos:

-50 minuuttia pelattiin kauden parasta. Viimeisen kymmenen oli surkeaa, mutta myös hyvää oppia. En osaa sanoa, mitä tapahtui. Kaveri sai flow-tilan päälle ja me aloimme jännittään. Ei huonolle hävitty.

Jukka Myllymäki, Pirkat:

-Vaikeassa tilanteessa oltiin, mutta meillä on kokenut joukkue. Tiedetään, että kaikkea voi tapahtua. 5-6 tappiotilanteessa meidän veskari teki huipputorjunnan. Pienten marginaalien peli. Nibacos on hyvä joukkue ja tekevät hienoa työtä. Hieno yleisömäärä, kateellisena tätä katsotaan.

Jan Salin, Nibacos:

-Ei osata pelata johtoasemassa. 6-3 tilanteessa olisi pitänyt uskaltaa pelata. Kontrolli karkasi. 53 minuuttia oli hyvää peliä. Ja meidän maalivahtimme antoi kaikki mahdollisuudet voittoon. Tosi harmi, että näin kävi. Tästä pitää oppia.

Pirkat: Mikko Kelkka 3+1, Mika Salo 2+2, Kalle Koivunen 1+3, Oskari Västilä 1+2, Eero Rötsä 2+0, Juuso Kortetmaa 0+2, Miska Pöysäri 1+0, Sami Ärlig 0+1.