Miehet Suomisarja, SARJAPELI

Nibacos - Santas United  4 - 1

Kokkola, Kampushalli Kokkola

Kannattajille joululahja – Nibacos voitolla sarjakärkeen

Nibacos venytti voittoputkeaan, kukistamalla syyskauden viimeisessä ottelussa vierailija Santas Unitedin. Pisteet jäivät Kokkolaan lukemin 4-1 (2-0, 1-0, 1-1) ja voitolla Nibacos nousi sarjan piikkipaikalle.

Kotijoukkue hallitsi tapahtumia ja voitto oli täysin ansaittu. Santas United taisteli päätöserässä hyvin, kavensi tilanteeksi 1-3, mutta sen lähemmäksi vierasjoukkue ei päässyt. Joonas Poutanen osui tyhjiin ja homma oli sillä selvä.

Avauserässä Nibacos piti enemmän palloa. Avausmaali nähtiin ajassa 4.34. Tuomas Mustonen tarjoili nappisyötön ja Luukas Salin vei kotijoukkueen johtoon. Arttu Kukko osui kerran tolppaan ja Timo Salo ylärimaan. Kukko teki 2-0 maalin, syötti Miikka Honkaniemi.

Muutaman maalipaikan Santas onnistui luomaan, mutta kokonaisuutena erä oli kotijoukkueen.

Erässä, kuten koko ottelussa, kotijoukkueelta nähtiin ajoittain tosi hienoja sommitelmia. Pari maalia syntyi loistavan yhteistyön tuloksena. Olisi pariin maaliin voinut merkata jopa neljä syöttäjää…..

Toisen erän ainokaisesta vastasi Salin, joka komeasti ohjasi maaliin Jonatan Tynkkysen tarkan syötön takatolpalle.

Jännitys nousi päätöserässä, kun Eetu Rautio (Lenni Jokinen) kavensi ajassa 49.42. Maalin jälkeen Nibacos pelasi viisaasti ja erittäin kypsästi. Joukkue piti paljon palloa. Ajassa 56.49 Santas otti aikalisän ja maalivahdin pois. Nibacos puolusti hyvin ja maalissa Matias Pokela teki yhden huippupelastuksen.

Poutasen maali oli lopullinen ratkaisu.

Yleisöä paikalla oli 307. Luultavasti tuohon lukemaan sisältyy myös hyväntuulinen joulupukki, joka lapsille ja lapsenmielisille tarjosi karamelleja.

Nibacoksen kausi jatkuu vuodenvaihteen jälkeen. Joukkueen puolesta kaikille faneille: HYVÄÄ JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA!

Palkitut: Miska Honkaniemi Nibacos, maalivahti Santeri Piirainen Santas United.

Santeri Piirainen:

-Aika vaikea peli. Ei oikein ollut mahdollisuuksia nollapeliin. Sairastelujen vuoksi muutama pelaaja jäi pois.

-Kausi alkoi meiltä hyvin, nyt menee huonommin. Vaaditaan ryhtiliike, jotta noustaan neljän joukkoon.

-Nyt vedetään henkeä ja syödään kinkkua.

Petri Hyötylä, Santas United:

-Vaikeaa oli. Muutama kaveri tippui pois ennen matkan alkua.

-Oli meillä paikkamme, mutta Nibacoksen maali oli kuin noiduttu.

-Pelin alku olisi pitänyt olla samaa tasoa, kuin mitä kolmoserässä esitettiin.

Miska Honkaniemi:

-Vähämaalinen ottelu ja oli hyvin kontrollissa.

-Hyvin puolustettiin ja tehtiin tarvittava määrä maaleja.

-Mukava piikkipaikalta lähteä joulutauolle.

Jan Salin, Nibacos:

-Rovaniemellä saatiin tuta niiden vastaiskuista, mutta tänään ei. Hyvin oltiin valmistauduttu.

-Puolustettiin hyvin, nöyrästi ja kypsästi.

-Kyllä joukkueesta kuitenkin väsymys näkyy. Joku on sanonut, että jatkuva voittaminen on raskasta. Nyt on hyvä pitää taukoa.

Maalivahdit:

Matias Pokela Nibacos 2+6+5= 13.

Santeri Piirainen Santas United 9+9+4= 22

Jäähyt:

Nibacos 1 x 2 minuttia, Santas United 1 x 2 minuuttia.

Yleisöä:

307

4 - 1

Santas United
2 - 01 - 01 - 1
4'MaaliSalin Luukas
9'MaaliKukko Arttu
24'MaaliSalin Luukas
49'MaaliVastustaja
58'MaaliPoutanen Joonas