Naiset I, 2. divisioona 2023-2024

SC Kokkola - Nibacos   1 - 5

Kampushalli Kokkola

Kampuksella mentiin Mimmien tahtiin

Kauden toisessa turnauksessa Sinisten Mimmit pääsivät kotihalliin ja Kampukselta otettiin täydet neljä pistettä!

SC Kokkola - Nibacos 1 - 5 ( 0-2, 1-1, 0-2 )

Turnauksen avausottelussa oli aistittavissa pientä jännitystä ilmassa, kun paikallisderbyssä vastassa tuttu oman kaupungin joukkue. Mimmit aloittivat tutulla kovalla prässillä eikä antanut SC:lle muuta mahdollisuutta kuin räiskiä palloa pois omalta alueelta. Hyvä paine tuotti lukuisia maalipaikkoja ja ajassa 4.54 Mette Wecksten laittaa pallon ensi kertaa SC:n maaliin, syöttäjänä Suvi Luomaranta. Seuraavaa maalia saatiin odottaa kuitenkin erän loppupuolelle, kunnes Mimmit rakentavat hyökkäyksellä paikan ja Mette pysäyttää Kampuksen digitaalit aikaan 14.45 Mira Sikalan syötöstä. Näin erätauolle tilanteesta 0-2.

Toisessa erässä peli jatkui samoilla jalanjäljillä, Mimmit vyörytti hyökkäyksiään ja SC puolusti. Ajassa 18.44 Mimmien puolustuspään tykki Iitu Riippa pommittaa melkein puolesta kentästä pallon SC:n alakulmaan, syötön tarjoili Anski Sipilä ja taululle 0-3 lukemat. Ajassa 20.01 rikkoutuu sitten Mimmien nollataika, kun harhasyötön seurauksena SC pääsee kääntämään puolittaista hyökkäystä ja pallon pomppiessa maalin edustalla Annu Uusi-Pohjola tekee SC:n maalin ja tilanne 1-3. Mutta kunnioitettavat 110.01 pysyi maali koskemattomana tämän kauden osalta sarjapelissä. Toisen erän jälkeen oltiin näissä lukemissa.

Kolmas erä ei pelin juonta muuttanut, Mimmit painoi peliä vastustajan päätyyn, vain maalit loistivat poissaolollaan. Ajassa 37.28 Ida Hägg-Mäkinen laitetaan jäähyboksiin ja SC:lle ylivoima. Pari hyvää maalipaikkaa vastustaja saa, mutta rangaistuksen loppupuolella iskee Mimmit alivoimalla ja tilanne 1-4, alivoimamaalista vastaa Mira Sikala, joka laitaa vastustajan viisikon nippuun ja pallon ylämummoon. Minuutti maalista ja nyt puolestaan Mirja Anttiroiko jäähylle. Ja kun edellinen alivoima toimi, niin samaa lääkettä tarjoiltiin SC:lle jälleen. Ajassa 42.02 Iitu Riippaa nostaa Mimmien hyökkäystä ja pelaa pallon keskustaan Suville, Suvin laukaus ja Meten ohjaus muuttaa loppunumeroiksi Mimmien 5-1 voiton.

Torjunnat ottelussa: SC Kokkola Salla-Mari Kronbäck 17 Nibacos Elli-Noora Kirsilä 7

- Kommentit ottelusta: - Hieman jännitys paistoi otteissa, mutta hyvin oli hallinnassa peli. Ei annettu juurikaan tilanteita vastustajalle, toki nollan rikkoutuminen näin jälkikäteen harmittaa, olisi voitu pitää Ellille nolla tässäkin pelissä. Mutta pääasia, että voitto tuli ja luodaan paikkoja todella paljon.

Nibacos - Blue Fox II 7 - 0 ( 0-0, 5-0, 2-0 )

Päivän päättäneessä ottelussa vastaan tuli Blue Fox II, joka oli päivän toisessa ottelussa hävinnyt Kannukselle 4-0.

Liekö pitkän päivän odotus, syysmyräkkä vai vastustajan vähäinen pelaajamäärä ( 1+8 ) vaikuttanut Mimmien viimeiseen silaukseen, mutta Foxit antoivat pelin alkuun kunnon vastuksen. Mimmit vyöryttivät hyökkäyksiään Foxien päähän ja maalipakkoja syntyi, mutta osa syyllinen erän 0-0 tulokseen löytyi myös vastustajan tolppien välistä, jossa Klara Rausk esitti tukun todellisia paraati pelastuksia. Foxit saivat myös pari pahaa vastahyökkäystä, jotka Mimmien maalia vartioinut Sanna Rantala selvitti hienosti.

Toiseen erään tuli päättäväinen Mimmiryhmä. Ajassa 19.39 Johanna Yli-Tokola löytää tarkalla syötöllä Tuija Kiurun maalin edustalta ja Mimmit 1-0 johtoon. Mimmit lisäävät johtoaan, kun ajassa 21.48 Mira Sikala vapauttaa syötöllään Jenika Ojakosken laukaisusektorille ja Jenika pistää pallon etuyläseen ja 2-0 taululle. Hetki tästä ja digitaalit pysähtyvät aikaan 23.14 ja tilanne 3-0, Mette Weckstenin yllättäessä Rauskin laukauksellaan, syöttäjänä Marjo Ilomäki. Ja vajaa minuutti ja Mimmit tuulettaa jälleen. Kiuru pelaa avopaikalle Mira Sikalalle ja Mira laittaa Rauskista tulleen riparin sisään ja tilanne 4-0. Erän loppulukemat 5-0 tekee Tuija Kiuru vapaalyönnin jälkitilanteesta ja Mimmit maali-iloittelun jälkeen turvallisessa johdossa erätauolle.

Kolmannessa erässä Mimmit hieman ottavat jalkaa kaasulta, mutta hyviä tilanteita nähdään edelleen Foxien päässä. Mimmit kaunistelevat tilannetta vielä. kun ajassa 35.11 Mira Sikala puikkelehtii laidalta keskustaan ja ylämummo raikaa ja taululla 6-0. Ottelun päätöslukemat 7-0 on myös Miran käsialaa, kun pitkän hyökkäyksen jälkeen Lotta Seppinen tarjoilee Miralle, joka laittaa pallon tuttuun paikkaan vasenmpaan yläseen. Näin ottelu Mimmeille 7-0.

Torjunnat ottelussa: Nibacos Sanna Rantala 6 Blue Fox II Klara Rausk 31

Kommentit ottelusta: - Vaikea lähtö otteluun, vaikka painotettiin hyvää valmistautumista eikä ajatuksia saa uhrata vastustajan pelaajamäärään. Hyvin se käsiteltiin ja täytyy sanoa, että parasta pallollista pelaamista tällä kaudella 1. erässä, vaikka erä päättyi 0-0. Tunnustusta täytyy antaa vastustajalle hyvästä taistelusta ja maalivahdille peukku hienoista otteista tolppien välissä. Kyllähän sitä vain odotettiin, että milloin peli ratkeaa ja maaleja alkaa tulla. Ja lopultahan niitä sitten tulikin ja toki vastustaja oletetusti väsyi meidän painostuksessa. Nolla päästettyä tähän peliin ja yksi vain koko kaudella, siihen on oltava tyytyväinen. Tehtyjä saisi olla enemmänkin, mutta saman pistemäärän saa sarjataulukkoon teetkö 7 vai 14 maalia. Huolestuneita oltaisiin, jos ei pelejä hallittaisi ja maalipakkoja luotaisi noita määriä otteluissa. Hyvä turnaus, josta taas lähdetään tekemään töitä kohti seuraavaa turnausta.

Mimmien seuraava turnaus 4.11.2023 ja paikkana Hollihaka Kokkola.

Tilastot
SC Kokkola

1 - 5

0 - 21 - 10 - 2
4'MaaliWeckstén Mette
4'MaalisyöttöLuomaranta Suvi
14'MaaliWeckstén Mette
14'MaalisyöttöSikala Mira
18'MaaliRiippa Iitu
18'MaalisyöttöSipilä Anski
37'Jäähy: 2minHägg-Mäkinen Ida
39'MaaliSikala Mira
40'Jäähy: 2minAnttiroiko Mirja
42'MaaliWeckstén Mette
42'MaalisyöttöLuomaranta Suvi