Naisten edustus kausi 2023-2024
Julkaistu: 21.08.2023 07.54

Naisten edustus kausi 2023-2024

Nibacoksen naisten edustusjoukkue lähtee kauteen 2023-2024 pelaajiston uudistuessa lähes täydellisesti. Tyttöpuolen menestyminen ja laajuus valtakunnansarjoissa loi mielenkiintoa myös naisten joukkuetta kohtaa. Joukkueeseen siirtyikin uusia pelaajia muista joukkueista seuraavasti: Suvi Luomaranta (Blue Fox), Keena Koskela ( Blue Fox), Enni Salmi ( Blue Fox) , Mette Wecksten ( Blue Fox), Ida-Maria Hägg (KäTa), Tuija Kiuru (KäTa), Jenika Ojakoski (KäTa) , Mira Sikala ( SC Kokkola), Marjo Ilomäki ( SC Kokkola), Lotta Seppinen (SC Kokkola), Johanna Yli-Tokola (HiPa) ja Elli-Noora Kirsilä (Torrent). Uusien pelaajien mukana tuotiin joukkueeseen liiga kokemusta roppakaupalla. Edellisen kauden pelaajista joukkueessa jatkavat Anski Sipilä, Sanna Rantala ja Mirja Anttiroiko. Juniorisopimuksella pelaavat Minea Kynnäs T18, Sanni Rentola T18, Emilia Kynnäs T18 ja Iitu Riippa T21.

Joukkueen kapteeniksi valittiin pelaajien toimesta Suvi Luomaranta. Seuraavassa Suvin mietteitä tulevasta.

Minkälainen tunne ja ajatus sinulla on joukkueen tulevasta kaudesta?

  • Odottavainen, hyvä ja mikä parasta niin jännittävä! Uskon, että tulemme yllättämään jopa itsemme sillä, kuinka hyvin tulemme yhdessä pärjäämään.

Omat tavoitteesi tulevalle kaudelle?

  • Sain aika tärkeän roolin ja luottamuksen joukkueelta, sen kun pystyn hoitamaan kunnialla ja tehdä asiat hyvin.
  • Uskallus pelata
  • Nostaa joukkueen pykälää ylemmäs

Olet joukkueen kapteeni tulevalla kaudelle ja joukkueen muut pelaajat valitsivat sinut siihen. Kuinka näet kapteenin ominaisuudessa joukkueessa vallitsevan hengen, vaikka joukkue on lähes kokonaan uusiutunut?

  • Hyvänä, vahvana ja taisteluntahtoisena. Joukkueessa on monta upeaa henkilöä, vahvaa persoonaa ja kaikki pystyvät hyvin kommunikoida kaikkien kanssa.

Mikä tulee olemaan joukkueen vahvuus tulevalla kaudella?

  • Periksiantamattomuus ja vahva pallollinen peli.

Joukkueen valmennuksessa jatkaa kaksikko Ari Teerikangas ja Jarkko Kynnäs. Seuraavassa valmennuksen mietteitä tulevasta kaudesta.

Millä mielin ja odotuksin valmennus lähtee tulevaan kauteen?

  • Hyvillä mielin lähdetään kauteen. Kesä on treenattu hyvin. Joukkue on hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Kyllähän odotukset ovat korkealla, mutta pelithän sen sitten näyttävät, kuinka omat tavoitteet saadaan täytettyä. Tarkoitus löytää hyvä ja tehokas tekeminen koko kauden ajaksi, kehitetään peliä ja pelaajia, jotta olisimme keväällä parhaimmillamme.

Miten valmistautuminen on onnistunut?

  • Valmistautuminen kauteen on mennyt suurin piirtein käsikirjoituksen mukaan. Pelaajarinki on hivenen kapea, mutta joukkue on kyllä hitsautunut upeasti yhteen. Treeneissä on ollut tosi hyvä tekemisen meininki ja joukkueesta huokuu halu päästä jo tosipelien kimppuun.

Joukkueen kausi avataan 26.8 Isokyrö Areenalla Suomen Cup 1. vaiheen ottelulla RePiä vastaan. Varsinainen sarjakauden avaus on 24.9 Reisjärvellä, jossa alkaa pistejahti RePin ja Kannuksen Uran kustannuksella.

Nibacos Kokkola ry               

Torikatu 21-23, 67100 Kokkola

Puh. 050 476 9022
toimisto@nibacos.fi


Toimiston aukioloajat:

Maanantai 11.00-16.00

Tiistai 9.00-13.00

Keskiviikko 9.00-13.00

Torstai 8.00-16.00

Perjantai 9.00-15.00


-SALIBANDYÄ SUURELLA SYDÄMELLÄ-