05-pojat Mestareiden Cupissa 2017
Julkaistu: 04.09.2017 00.00

Mestareiden Cup Turku 2-3.9.2017

Nibacos 05 pojat pelasivat Mestareiden cupissa ensimmäistä kertaa. Cuppiin oli kutsuttu 10 kappaletta ikäluokan parhaimpiin lukeutuvia joukkueita. Luvassa oli siis todella kovia pelejä ja kovia vastuksia. Mukana olivat seuraavat joukkueet: EräViikingit pohjoinen, EräViikingit itä, SC Classic, TPS, OLS, FBT Karhut, SB Welhot, Esport Oilers, KooVee ja Nibacos.

Ensimmäisenä päivänä pelattiin lohkovaihe ja neljä ottelua, otteluiden kesto 2x15min.

Lauantai:

Peli 1: Nibacos - SC Classic (Tampere)

• Turnauksen ensimmäinen peli ja jännitystä oli havaittavissa poikien kasvoilta. Vastassa oli heti yksi turnauksen ennakkosuosikeiksi (1-4) rankattu Classic. Pelin alku mentiin Classicin hienoisessa komennossa. Pelikellon näyttäessä 4min Classic värkkäsi ensimmäisen osuman. Maalin jälkeen pojat pääsivät peliin mukaan ja loivat useita maalipaikkoja, joista Classicin maalivahti veti kuitenkin pitemmän korren. Kolme läpiajoa pari tolppalaukausta ja yksi pelastus maaliviivalta, välillä tuntui, että maalissa on joku kalvo, mikä estää pallon menemästä verkon perukoille. Poikien hakiessa tasoitusta vimmatusti vastustaja pääsi nopeaan vastahyökkäykseen, josta onnistuivat tekemään tilanteen 2-0:aan. Nibacos otti vielä pelin loppuun toisen jäähynsä ja takaa-ajo tyrehtyi ja loppulukemat vastustajalle 2-0. Pojat aloittivat turnauksen kuitenkin pirteästi ja haastoivat heti yhden turnauksen kovimmista joukkueista. Nibacoksen parhaana palkittiin hyviä torjuntoja tehnyt Jasper Kiiskilä.

Peli 2: Nibacos - TPS

• Toinen peli turnausisäntää TPS:ää vastaan. Pelin alku mentiin jälleen vastustajan mukaan ja poikien syöttöpeli oli kadoksissa lähes koko erän. TPS meni 1-0 johtoon hyvän syöttelyn päätteeksi, josta pakki pääsi ampumaan tarkan vedon yläkulmaan. Erän loppuun Nibacokselle jälleen jäähy ja loppu taisteltiin alivoimalla lukemien pysyessä kuitenkin ennallaan. Toiselle jaksolle Nibacos tiivisti hieman ketjuja ja pilkahdus syöttöpelistä myös näkyi kentällä ja antoi toivoa. Pojat saivat tukun maalipaikkoja, mutta se kuparisen rikkominen tuontui todella vaikealta. Erän puolivälissä kuitenkin kombo Markkanen - Nissilä- Saren tehtailivat jo aluesarjassa tutuksi tulleen syöttödrillin, jonka päätteeksi Lenni laukoi suoraan poikittaissyötöstä verkot tötterölle ja tilanne 1-1. Tästä alkoi myös vimmattu painostus ja muutaman yrityksen jälkeen asialla oli sama mies Lenni Saren, joka laukoi pallon yläriman kautta maaliin Nibacos johtoon 2-1. Loppu oli pojilta tiivistä puolustamista ja vastustajan yritys kavennukseen ilman maalivahtia jäi tyhjäksi. Nibacos otti turnauksen avausvoiton lukemin 2-1. Nibacoksen parhaana palkittiin jälleen Jasper Kiiskilä.

Peli 3: Nibacos - SB Welhot

• Peli alkoi tasaisissa merkeissä ja molemmat joukkueet loivat useita maalipaikkoja. Ajassa 2.39 vastustaja onnistui pelaamaan pallon Jasperin selän taakse. Hetki takaiskumaalin jälkeen Nibacos pääsi hyökkääkseen, jonka päätteeksi Lenni saren laukoi suoraan syötöstä pallon maaliin tilanteeksi 1-1. Tästä jatkettiin jälleen päästä päähän, josta Welhot onnistuivat ajassa 7.38 tilanne 1-2. Erän loppu oli molemmilta aika sekavaa ja tauolle mentiin maalin tappiolla. Toisen erän alusta muodustui mustaakin mustempi, Welhot menivät 30 sekunnin jälkeen 3-1 johtoon. Tästä hieman poikien selkäranka raksahteli ja muutaman minuutin jälkeen vastustaja oli karannut jo 5-1 johtoasemaan. Loppu olikin sitten sekavaa painia jossa molemmat joukkueet maalasivat kumpikin kerran. Loppulukemat 6-2. Tämä ottelu pojilta selkeästi heikoin esitys. Nibacoksen parhaana palkittiin ansaitusti molemmat maalit tehnyt Lenni Saren.

Peli 4: Nibacos - EräViikingit itä

• Pienten kopissa pidettyjen palopuheiden ja peli-ilon/huumorin etsimisen jälkeen lähdettiin päivän viimeiseen peliin. Pelin panoksena, voitolla lohko 3 ja tappiolla lohkon 4 sija. Heti avausvihellyksen jälkeen kentällä näkyi pilke silmäkulmassa pelaava Nibacos. Syöttäminen oli taas muistettu ja pallo liikkui hienosti pelaajalta toiselle. Ajassa 1.11 Lenni Saren maalasi turnauksen viidennen maalinsa komealla vedolla ja Nibacos 1-0 johtoon. Tästä salama startista pojat saivat hurmion päälle ja pallo liikkui iloisesti ja Waltterin syötöstä Juuso sai narutettua tilanteeksi 2-0. Hetki maalin jälkeen Nanten veto painu komeasti ylänurkkaan tilanne 3-0. Sama tahti jatkui ja Lenni maalasi toistamiseen tilanteeksi 4-0. Tässä vaiheessa peli vapautui ja Waltteri maalasi vielä hyvän yksilösuorituksen jälkeen tilanteeksi 5-0 ja tauolle mentiin myös näissä lukemissa. Toiseen erään lähdettiin ja edelleen tahtipuikkoa heilutti Nibacos. Jo minuutin pelin jälkeen vastustajan maalivahdin avauksen katkoi hienosti Nico ja sijoitti pallon verkkoon tilanne 6-0. Edellisestä maalista kului vain 20sekuntia ja Roope kanttasi pallon maaliin tilanteeksi 7-0. Ajassa 22.43 oli Lukaksen vuoro pöllytellä maaliverkkoa veto oikeaan kulmaan ja tilanne jo 8-0. Tämän jälkeen peli hieman lässähti ja vastustaja pääsi kaventamaan kahdella maalilla. Loppu lukemat 9-2 kaunisteli vielä Max. Nibacoksen parhaana palkittiin Jasper Kiiskilä. Hyvä lopetus turnauksen avauspäivälle ja lopullinen lohkosijoitus näin ollen kolmas. Huomenna puolivälierässä vastaan toisen lohkon kakkonen OLS.

Sunnuntai:

Peli 5, Puolivälierä: Nibacos - OLS

• Peli alkoi tasaisissa merkeissä, jossa molemmat saivat luotua vaarallisia maalipaikkoja veskareiden viedessä kuitenkin pitemmän korren. Yleisön kannustukset kuuluivat myös hienosti katsomosta ja ainakin katsomossa vallitsi varsin "kuuma"t tunnelmat. Ajassa 6:45 OLS onnistui rikkomaan kuparisen ja siirtyi 0-1 johtoon. Tästä muutama minuutti eteenpäin ja Nibacos onnistui saamaan pallon maaliin, mutta tuomari hylkäsi maalin korkean mailan johdosta (katsomosta käsin ja hieman sinisten lasien läpi katsottuna ei ollut korkea maila...). Erän loppua kohden OLS sai enemmän otetta pelistä ja pyöritti vaarallisesti. Ajassa 13:53 OLS:n pyöritys tuotti tuloksen ja taululla 0-2. Toinen erä käyntiin, OLS jatkoi pelin hallintaa ja neljään minuuttiin tekivät 2 hienoa osumaa tilanne 0-4. Erän puolessa välissä Nibacos sai luotua joitakin maalipaikkoja, josta yksi tuotti tuloksen. Pallo pelattiin pakki Elmerille, jonka laukaus upposi maskin takaa maalin perukoille kavennus 1-4. Tästä osumasta taas taistelu päälle ja vastustaja joutui ottamaan jäähyn. Pelin loppuun Nibacos pelasi ylivoimaa luoden maalipaikkoja, mutta maalia ei onnisttuttu tekemään. Taistelu laantui loppuvihellykseen ja vastustajan 1-4 voittoon. Pojilta hyvä taistelu, mutta tällä kertaa parempi voitti. Nibacoksen parhaana palkittiin hienon turnauksen pelanneen Lenni Saren.

Yhteenveto:

Turnauksesta jäi kaikenkaikkiaan positiivinen kuva ja poikien suoritus myös täytti ja jopa ylitti valmennuksen odotukset. Kovien pelien puute näkyy poikien pelaamisessa ja tietyt asiat vastustajat tekevät huolellisemmin/tarkemmin ja nopeammin. Tämä turnaus antoi kuitenkin hyvää oppia ja tiedämme mitä asioita tulee kehittää ja myös nähtiin missä suomen ikäluokan huiput menevät. Tästä on hyvä startata tuleva salibandy kausi Go Nibacos Go!