Esittely
Ottelutilastot
Nibacos Miehet edustus - Sb Vaasa YB
2017-2018 - Miehet - Miesten II-divisioona
Klo 19:00 Kampushalli
20
Lok

Young Boys edustuksen vieraaksi


Runkosarja jatkuu huomenna Kampushallilla SB Vaasa Young Boysia vastaan. Siniset lähtevät tavoittelemaan voittoputken jatkumista, kun taas vaasalaiset tulevat Kokkolaan hakemaan ensimmäistä voittoaan tälle kaudelle.

Sarjataulukossa joukkueet löytyvät sijoilta 3 ja 10. Molemmilla joukkueilla on ollut tekemistä tehokkuuden kanssa, kun siniset ovat onnistuneet pölläyttämään verkkoja 10 kertaa, 5/ottelu ja Young Boys 8 kertaa, 4/ottelu. Omiin siniset ovat päästäneet 8 maalia, 4/ottelu ja Young Boysin maaliin ollaan isketty 20 osumaa, 10/ottelu. MLT-pelin otteiden ansiosta Timo Salo johtaa sinisten pörssiä tehoin 4+1. Samassa pistemäärässä on myös Vaasan paras pistemies Markus Rintamäki, 2+3 tehoilla.

Valmentaja Jukka Kinnunen on levollisin mielin ennen perjantaita. ”Hyvä startti ollaan saatu sarjaan, ehkä parempi mitä odotettiin. Toivottavasti saadaan sama meininki jatkumaan ja päästäisiin myös pelaamaan ehjällä kokoonpanolla, kun vastaan asettuu nuori joukkue”

Toista kauttaan edustusjoukkueessa pelaava Oskari Kauppila uskoo, että edellisen ottelun vire saadaan jatkumaan myös vaasalaisia vastaan. ”Treeniviikko on mennyt hyvin ja MLT voitosta saatiin lisävirtaa, sekä itseluottamusta omaan tekemiseen. Tällä hetkellä joukkueessa on hyvä meininki, joten hyvillä mielin ja innokkaana lähdetään pelaamaan Young Boysia vastaan”.

Vaikka Young Boys onkin hävinnyt kaksi ensimmäistä otteluaan, ei varaa aliarvioinnille ole, sillä vuosien varrella vaasalaisjoukkueet ovat pistäneet moneen otteeseen Nibacosin ahtaalle. Joukkue toimii myös seuran lippulaivan farmijoukkueena, joten myös sieltä on mahdollisesti tarjolla apuja. Tanssit alkavat tuttuun tapaan kello 19:00, eli tervetuloa paikalle huutamaan siniset voittoon.

Kolmas maalin voitto putkeen - Young Boys nurin jatkoajalla


Siniset onnistuivat kasvattamaan voittoputkensa kolmeen otteluun SB Vaasa Young Boysin kustannuksella, joka kaatui jatkoajalla 6-5, tiukan taiston päätteeksi.

Miehet saivat hyvän alun ottelulle, Tuomas Tiluksen laukoessa tarkasti oikeaan alakulmaan 1-0 maalin ajassa 4:51. Young Boys kuitenkin kaventaa erän puolessa välissä, kun Nico Hagelberg katkoo keskialueen tuntumassa ja sivaltaa 1-1 tasoituksen. Parin minuutin päästä vaasalaisille tarjotaan ylivoimaa Jukka Kinnusen jäähyillessä, jonka aikana Hagelberg sivaltaa toistamiseen, tällä kertaa Nico Karlströmin oivallisesta tarjoilusta ja vie YB:n nopeaan tahtiin 1-2 johtoon. Hagelberg-merkkinen erä saa jatkoa 16:24, nyt jäähyn muodossa, mutta siniset eivät ylivoimaa onnistu hyödyntämään ja lopulta myös erätauolle mennään 1-2 tilanteesta.

Siniset saavat jälleen kerran toisen erän alkuun huonon startin, kun jo ajassa 21:10 Pekka Seppäsen passi tavoittaa Leo Ahtilinnan keskustasta, joka napauttaa vieraat 1-3 johtoon. 29:29 siniselle tarjotaan illan toinen yv, mutta tälläkään kertaa ei maistu ja lukemat säilyvät. 34:01 YB:lle tarjotaan oiva paikka kasvattaa johtoaan, kun Jaakko Huopanan rikkeestä vihelletään rangaistuslaukaus. Tomi Luhta käy koittamassa onneaan, kehnoin tuloksin, sillä maalia vartioinut Jan-Olof Backlund peittää vedon varmasti. Myöskään tätä seurannutta ylivoimaa vaasalaiset eivät onnistu käyttämään hyödykseen, sillä 35:53 Nico Karlström lähtee istunnolle ja peliä jatketaan tasavajaalla. 38:21 sinisten tuska helpottuu viimein, kun Toni Paloaho ja Timo Salo pääsevät 2vs1 -hyökkäykseen. Ensin Toni antaa nätin syötön Timolle, jonka Timo onnistuu sijoittamaan ainoastaan ylärimaan. Pallo kimpoaa kuitenkin suoraan Tonille, joka pääsee neppaamaan tyhjiin 2-3 kavennuksen. Näistä lukemista mentiin tauolle.

Viimeisen erän vieraat aloittavat myös vahvasti. Tomi Vuorinen sivaltaa oikealta laidalta annetun vaparin jälkeen 2-4 maalin ajassa 43:02. Sinisten kuitti seuraa parin minuutin päästä, kun Tuomas Kinnunen levittää pallon keskustasta Artturi Porkolle, joka laukoo pallon etukulmasta sisään ja 3-4 kavennuksen. Tämän jälkeen siniset hakevat vimmatusti tasoitusta, joka saadaankin erän loppupuolella. Ville Mattilan jäähystä tullutta ylivoimaa päästään pelaamaan reilun minuutin verran, kunnes Timo naulaa vasempaan yläseen ajassa 56:53 4-4 tasoituksen, vanhemman Tiluksen tarjoillessa. Enempää maaleja ei synny, joten peli menee jatkoajalle.

Jatkoaikaa keretään pelata puoliminuuttia, kunnes YB ottaa kaksi jäähyä, joista toinen on rangaistuslaukauksen arvoinen. Ratkaisua lähtee yrittämään Tilus Sr, mutta Mikko Lybeck vaasalaisten maalissa on tilanteen herra ja nappaa pallon kiinni. Tästä seurannutta 5-3 ylivoimaa siniset pääsevät jauhamaan lähes kahden minuutin ajan ja näyttääkin jo siltä, että tästäkään ei ratkaisua saada, kunnes Jukka Kinnunen jakaa pallon Tommi Tilukselle, jonka hieno veto painuu ohi YB:n puolustuksen ja Lybeckin aina maaliin saakka ja tuo siniselle täydet kaksi pistettä.

Vaikeimman kautta –teemalla pelatut kotipelit saivat jälleen jatkoa, eikä sinisten kone ottanut toimiakseen, kuin vasta kolmannessa erässä, jonka isännät pelasivat kahdella kentällisellä. Kaikesta huolimatta joukkue onnistui jälleen kerran nappaamaan voiton ja jatkaa sarjan kärkipaikalla yhdessä SB Paappojen kanssa. Young Boys onnistui omassa pelissään hyvin ja pitivät sinisiä jälleen tiukoilla, eikä vähiten maalia vartioineen Mikko Lybeckin ansiosta, joka napsi 40 torjuntaa pelin aikana. Myös sinisten päädyssä palloja napsinut Backlund onnistui estämään vieraiden pahimmat lähentelyt, napaten 27 torjuntaa.

Miesten kausi saa jatkoa jo tulevana perjantaina, kun vastaan asettuu MLT:n lauantaina yllättänyt SB Kauhajoki. Ottelu alkaa tutusti kello 19:00 ja paikkana Kampushalli.

Kuvat: Tommy Lågland

Ei liveseurantaa   

   

   

   
Tilastot
Miehet edustus 5 - 4 JA
(1 - 2) (1 - 1) (2 - 1) (1 - 0)
Sb Vaasa YB
Lisää uutisia
Miehet
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Kategoriat