Umeå Scandic Cup 2017
11.9.2017 16:00 Uutisointi / Naiset

Reissuraportti Uumajasta

Nibacos naiset päättivät jälleen tänä syksynä valmistautua tulevaan kauteen osallistumalla Uumajassa järjestettävään Umeå Scandic Cupiin. Matkaan pääsi lähtemään 12 Nibacos pelaajaa ja yksi lainapelaaja Sara Haikola Sievin Sisusta sekä valmentaja. Noin puolet joukkueesta oli Cupissa ensimmäistä kertaa. Osallistuimme naisten 1-2 divisioonaa pelaavien sarjaan, jossa oli 12 joukkuetta.

Perjantai aamuna ennen kukonlaulua kokoontui joukkue lähtöpaikalle ja autolla hurautettiin Vaasaan. Vaasasta jatkettiin laivalla kohti Uumajaa. Matkan aikana ehdittiin käydä nippu pelaajapalavereita ja kerrankin keskustella rauhassa joukkuekavereiden kanssa. Perjantain ohjelmassa oli majoittuminen Scandic Plaza hotelliin ja tankkaus illan peliä varten.

Paikallista aikaa klo 20.00 vastaan asettui Umeå Energi Arenalla Kågendalens AIK niminen joukkue. Päivä oli ollut matkustamisineen pitkä ja silti joukkueen olisi pitänyt olla täydessä terässä valmiina täysimittaiseen 3 * 20 minuutin otteluun. Normaalisti omassa sarjassamme pelaamme 3* 15 minuutin eriä juoksevalla peliajalla, joten peliaika itsessään loi omat haasteensa. Heti ottelun alkuun oli havaittavissa se, miten paljon tällainen uusi pelitilanne jännitti Nibacoslaisia. Pallo pomppi ja virheitä tehtiin - niitä muuten ehtii uusia näin pitkällä peliajalla moneen kertaan! Vastustaja teki tehokkaasti maaleja koko pelin ajan, loppulukemiksi 10-0. Vastustajan laukaukset olivat kyllä äärimmäisen kovia ja tarkkoja verrattuna siihen, mitä kotisuomen sarjoissa on totuttu. Alun paniikki saatiin kohtuullisesti hallintaan ottelun aikana, mutta vastustaja meni jo menojaan, eikä hyökkäyksiä saatu juurikaan aikaan. Naapurimaan naiset toivottivat vieraat tylysti tervetulleeksi Cupiin!


Lauantaina aamu päästiin aloittamaan rauhallisesti, sillä ensimmäinen ottelu oli vasta klo 13.00. Halli vaihtui ja vastaan tuli selvästi vastustajistamme kovimmaksi osoittautunut Skellefteå IBK. Ottelu oli vauhdikas heti alusta ja vastustajalla oli edessään ensimmäinen ottelu. NIbacos naisten taisteluilme oli kuitenkin aivan uudella tasolla. Alakerrassa ahkeroinut Oona Salin loukkaantui ja jouduimme hiemaan tiivistämään rivejä. Jaksoimme kuitenkin läpi ottelun urheasti, mutta vastustaja oli parempi. Tässä pelissä "noppavitosemme" sai enemmän kuin tarpeeksi harjoitusta. Skellefteå vei ottelun lopulta 4 maalin turvin. Lopulta kyseinen joukkue selviytyi Cupissa toiselle sijalle.

Mikä parasta näiden kahden täysimittaisen pelin jälkeen pääsimme vielä lauantai-iltana pelaamaan B-finaalin karsintaan Obbola IK nimistä joukkuetta vastaan. Ottelu alkoi 21.00, jota varten olemme toki treenailleet hyvin, sillä normaalit harjoitusvuoromme ovat melko myöhäiset. Nyt vastassa oli selvästi tasoisemme joukkue, joka näkyi mm siinä, ettei mailatekniikka ollut sitä luokkaa mitä aiemmilla vastustajilla. Ottelusta tuli tasainen vääntö, mutta ehkä hieman pienehkö nippumme alkoi selvästi väsyä, eikä paukut jaloissa riittäneet pitämään peliä omalla tasolla. Pääsimme kuitenkin avaamaan turnauksen maalitilit, kun Mirja Anttiroiko vastasi kahdesta ja Kati Kynnäs yhdestä maalista. Syöttöpisteet lunastivat Böösin siskokset ja lainapelaajamme Sara. OIK naiset tehtailivat 5 maalia, joten ottelun loppulukemat 5-3 vastustajalle.


Koko turnauksen maalissa pelannut maalivahtimme Sanna Rantala aiheutti ihmetystä välillä käsittämättömiksi yltäneillä torjunnoillaan. Joudumme todeta jo tässä, että ilman Sannaa olisi lukemat voineet olla jotain aivan muutakin. Sanna tuli myös muutamaan kertaan melko kovasti yliajetuksi, sillä maalivahdin kunnioitus ei ollut naapurissa ihan ykkösasia, eikä tuomarit tähän kovasti puuttuneet.


Kolmen tappion reissu Ruotsiin, joten kannattiko? Ehdottomasti! Naapurimaan taso on kova ja täysimittaiset pelit fyysisesti vaativia. Tämä on loistava paikka mitata missä kunnossa on ja hioa joukkuepeliä. Joka pelistä jäi mieleen asioita, jotka voi tehdä sitten sarjapeleissä "little bättre". Lisäksi aivan mahtava turnaus tutustua uuteen joukkueeseen ja nauraa kippurassa väsyneenä yhä huonontuville jutuille. Kroppa on reissun jälkeen melko puhki, mutta onneksi yhteistyökumppanimme Liikevoima tarjoaa tänäkin iltana lihashuoltotunteja, jonne suuntaamme palautumaan.


Päälimäisenä ajatuksena tämän jälkeen on kuitenkin se hurja motivaatio, joka tarttui reissusta mukaan. Haluamme olla paljon parempia!


Naiset pelaavat seuraavaksi harjoitusottelun Jeppistä vastaan Hollihaassa tiistaina 19.9.2017 ja kauden avaus tapahtuu Kälviällä 23.9.2017


   
Lisää uutisia
Naiset
«  Heinäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Kategoriat