Täyspotti Ilmajoella!
Julkaistu: 22.10.2017 00.00

Naiset onnistuivat sunnuntaipäivänä paremmin kuin hyvin voittamalla molemmat pelit ja täten keräten 4 pistettä pussiin.

Jeppis FBC kaatui lukemin 7-1! Siniset ottivat heti alussa kuskin paikan kun Sonja Hedström iski ajassa 0:48 maaliin Mira Kopsalan syötöstä. Meno jatkui ja maalipaikkoja sateli. Seuraavaksi kolmen minuutin sisällä iskivät Nea Peltoniemi ja Keena Koskela (Mirja Anttiroiko), jonka jälkeen Jeppis otti aikalisän. Erän loppuun Ria Böös iski Nea Peltoniemen syötöstä.

Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli 4-0. Toisessa erässä Kati Kynnäs laukoi Sandra Wennströmin syötöstä tolppien väliin. Pietarsaarelaiset Cecilia Kiisk-Backman (Riina Lapinkorpi) saivat sitten pienestä kulmasta munkkimaalin.

Kolmannessa erässä sinisiä onnisti vielä kaksi kertaa kun Keena Koskela ja Nea Peltoniemi (Ria Böös) laittoivat pallon pussiin. Siniset pääsivät pyörittämään omaa peliään ja tempo pysyi hyvänä kolmella kentällä. Tolppien välissä pelasi kehäkettu Sanna Rantala.

Pelin parhaana pelaajana palkittiin Keena Koskela.

Seuraavaksi lähdettiin haastamaan SB Vaasa Mummoja. Vastus oli haastavempi mitä oli odotettu, mutta Nibacos naiset ratkaisivat pelin 2-4.

Vaasalaiset tekivät ensimmäisen maalinsa kun peliä oli pelattu 4 minuuttia ja tekijänä oli Katja Kukko. Hätäilystä huolimatta Sandra Wennström taituroi sinisten ensimmäisen maalin ajassa 7:16 Kati Kynnäksen syötöstä. Anna Koskela iski vielä erän loppuun puolustaja Erika Kaustisen syötöstä. Toisessa erässä Keena Koskela helpotti sinisten tuskaa viemällä tilanteen 1-3 Kati Kynnäksen avustuksella.

Kolmannessa erässä tunnelma tiivistyi ja rikkeitä tuli joka toisessa tilanteessa sekä vastustajalla että omilla. Pian vaasalaiset rankaisvat puolustusvirheestä ja Salla Sohlo (Katja Kukko) näppäsivät 2-3.

Jenika Ojakoski sai ajassa 39:01 kahden minuutin rangaistuksen mailaan lyömisestä mutta sinisten alivoima hoiti tehtävänsä eikä vaasalaiset päässeet hyödyntämään tilannetta.

Peli oli loppuun asti yhtä trilleriä ja sai valmennusjohdonkin varpailleen. Keena Koskela iski kolmannen erän loppuun lukemat 2-4 tyhjään maaliin. Näin voitto varmistettiin. Ilman maalivahti Johanna Jylhän kovaa työtä tolppien välissä tilanne olisi varmasti ollut toinen. Pelin parhaana palkittiin jälleen Keena Koskela.