Nibacos D01-pojat kävi Helsinki Floorball Cupissa
Julkaistu: 06.01.2015 00.00

Nibacos D01-pojat kävivät Helsinki Floorball Cupissa 2.-4.1.

Nibacoksen vuonna 2001 syntyneet pojat kävivät heti vuodenvaihteen jälkeen Suomen suurimmassa salibandyturnauksessa Helsinki Floorball Cupissa. Nibacos D01 osallistui D1-poikien kilpasarjaan tavoitteenaan haastaa eteläisemmän Suomen kilpasarjajoukkueita. Nibacoksen lohkoon oli arvottu SB Vantaa Stars, PSS, FBC Turku sekä Technik DUSSH Navashino Venäjältä.

Matkaan lähdettiin perjantaina 2.1. klo 07:30, joten herätys oli erittäin aikainen. Nibacos D01-pojilla oli ohjelmassa yksi ottelu perjantaille jo klo 17:00, joten matka-aikataulu oli varsin tiukka. Ensimmäinen ottelu pelattiin Myllypuron Areena-Centerissä ja vastassa oli paikallisjoukkue SB Vantaa Stars. SB Vantaa Stars oli ennakolta arvioitu kovimmaksi vastustajaksi lohkossa. Otteluvalmistautuminen tiukan aikataulun ja Myllypuro Areena-Centerin olosuhteista johtuen ollut läheskään paras mahdollinen, mutta peliasenne joukkueella oli kohdillaan. SB Vantaa Stars aloitti ottelussa neljän minuutin kohdalla maalinteon. Nibacos ei maalista lannistunut vaan kaksi minuuttia avausmaalista Lauri Paloneva toi Nibacoksen kovalla asenteella tasoihin. Yhdentoista minuutin kohdalla runsaslukuinen Nibacoksen kannustusryhmä palkittiin Arttu Annalan tekemällä hienolla maalilla, syötön maaliin tarjoili Urho Koljonen. Ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla SB Vantaa Stars onnistui kuitenkin tasoittamaan ottelun 2-2:een. Toisessa erässä vantaalaiset hallitsivat hienokseltaan pelitapatumia, mutta Nibacoksen Aleksi Koskela nollasi vastustajan vaarallisimmat yritykset. Toisen erän lopulla Nibacoksen parhaana ottelussa palkittu Lauri Paloneva onnistuu viemään vieraat 3-2 johtoon Emil Ahon syötöstä. Kun Nibacos vielä kesti vantaalaisten loppurynnistyksen oli kokkolalaisilla syytä riemuun, avausvoitto turnauksessa ennakolta kovimmasta vastustajasta!

Lauantaina herätyskellot oli asetettu soimaan klo 06:15. Edessä oli kova urakka, kolme alkusarjan ottelua tiuhalla tahdilla ja lisäksi mahdollinen jatko-ottelu. Pelipaikkana lauantaina oli Ratiopharm Areena Espoossa, joka oli jättimäinen kompleksi. Tällainen areena pitäisi saada Kokkolaankin! Lauantain ensimmäinen vastustaja oli PSS Porvoosta. Nibacos aloitti pirteästi, mutta ottelun avausmaalin teki PSS. Nibacos hallitsi peliä ja painostuksen seurauksena PSS joutui ottamaan jäähyn. Ylivoimalla Nibacoksen puolustaja Niko Ahola tasoitti pelin hienolla laukauksella Emil Ahon syötöstä. Hieman tasoitusmaalin jälkeen porvoolaispelaaja passitetaan jälleen jäähylle. Nibacoksen ylivoima toimii jälleen kun Jonathan Alitalon syöttö löytää tiensä maalin takaa koko PSS-nopan läpi Niko Aholalle, joka ei erehdy. Erätauolle siirryttiin Nibacoksen ansaitussa 2-1 johtoasemassa. Toisen erän puolivälissä PSS-hyökkääjä kaataa Nibacos-maalivahti Aleksi Koskelan. Nibacos-puolustaja Santeri Herronen tuomitaan 2 minuutin jäähylle, suojeltuaan maalivahtiaan luvattomin keinoin. PSS tarjotaan mahdollisuutta tasoittaa peli ylivoimalla, mutta toisin käy. Alivoimalla Lauri Paloneva karkaa läpiajoon ja siirtää Nibacoksen 3-1 johtoon! 3-1 maalin jälkeen PSS pääsee vielä kaukolaukauksella mukaan peliin, mutta loppunumerot 4-2 viimeistelee Niko Ahola Jonathan Alitalon syötöstä. Niko Ahola teki siten hattutempun ottelussa!

Puolitoista tuntia PSS ottelusta Nibacosta vastaan asteli FBC Turku. Ottelu oli turkulaisten ensimmäinen lauantaille. Nibacos aloitti jälleen räväkästi, kun Alec Biskop laukoo sinipaidat 1-0 johtoon Jonathan Alitalon syötöstä. Vain vähän myöhemmin Arttu Annala tekee tilanteeksi 2-0 Nibacokselle. Nibacoksen lievästä hallinnasta huolimatta turkulaiset onnistuvat toisessa erässä kuromaan Nibacoksen kahden maalin etumatkan umpeen. Pian tasoitusmaalin jälkeen Nibacoksen Alec Biskop tekee ottelussa jo toisen maalinsa ja siirtää Nibacoksen 3-2 johtoon, syöttäjänä Lauri Paloneva. Ottelun lopussa FBC Turku onnistuu kuitenkin vielä tasoittamaan ottelun.

Alkusarjan viimeisessä ottelussa vastassa oli venäläinen Technik DUSSH Navashino, joka oli aiemmista otteluistaan saavuttanut yhden pisteen tasapelillä PSS:aa vastaan. Hyvin menneet ottelut tiesivät Nibacokselle jo varmuudella jatko-ottelua vain parintunnin päähän. Otteluun lähdettiinkin hieman varovaisemmalla taktiikalla, tavoitteena säästää energiaa tärkeään jatko-otteluun. Voittoa toki ottelussa lähdettiin venäläisistä hakemaan. Technik DUSSH pelasi erittäin varovaisella taktiikalla, lähes koko viisikko oli pysäköity omalle pelialueelle Nibacoksen rakentaessa rauhallisesti peliä. Nibacos onnistui kuitenkin varsin helposti puhkomaan venäläisten tiiviin puolustusviisikon ja jo muutaman minuutin pelin jälkeen Nibacoksen Santeri Särkioja laukoo sinipaidat johtoon Urho Koljosen syötöstä. Vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen Jonathan Alitalo tekee tilantteksi 2-0 Lauri Palonevan syötöstä. Avauserän lopussa Urho Koljonen tekee Nibacokselle hienon kuljetuksen jälkeen taukotilanteeksi 3-0, syöttäjänä Arttu Annala. Toisessa erässä Nibacos ei enää malta pitää yllä syöttöpeliä, vaan sortuu hieman liikaa yksinyrittämiseen. Venäläiset onnistuvat toisessa ja viimeisessä erässä kaunistelemaan ottelun loppunumeroiksi 3-2. Maalissa venäläisiä vastaan pelasi Topias Huhtala. Nibacos voittaa näin lohkonsa puhtaalla pelillä ja kohtaa puolivälieräottelussa tutun joukkueen Pohjanmaalta, nimittäin NJ Sparksin.

Puolivälieräottelu NJ Sparksia vastaan oli joukkueen neljäs ottelu kuuteen ja puoleen tuntiin. Panoksena ottelussa oli paikka neljän joukossa turnauksessa, tappio ottelussa tarkoittaisi turnauksen päättymistä. Nibacos avasi vahvasti NJ Sparksin aloittaessa puolustusvoittoisella taktiikalla matalalla karvauksella. Kahden minuutin pelin jälkeen NJ Sparks on tehokas vastahyökkäyksessään ja siirtyy 1-0 johtoon. Johtomaalista nurmolaiset saavat lisää virtaa, kun taas Nibacospelureiden otteissa paistaa lievästi väsymys. Ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla nurmolaiset onnistuvat Nibacos-puolustuksen virheestä tekemään taukotulokseksi 0-2. Toiseen erään Nibacos lähtee siten takaa-ajoasemista ja hakemaan kavennusmaalia. 19 minuutin pelin jälkeen Nibacosken kova yritys palkitaan kun Arttu Annala pistää voimalla pallon reppuun Urho Koljosen antamasta vapaalyönnistä. Seuraavassa vaihdossa NJ Sparks kuitenkin onnistuu jälleen siirtyen 1-3 johtoon. Ottelun lopussa Nibacos yrittää, mutta NJ Sparks rakentaa paremmat paikat. Ottelun viimeisellä minuutilla NJ Sparks kaunistelee ottelun loppunumeroiksi 1-4 ja ottaa paikan neljän joukossa. Nibacos taisteli hyvin, mutta NJ Sparks oli kaksinkamppailuissa terävämpi halliten lievästi ottelua.

Nibacos D01-poikien matka HFC 2015 turnauksessa päättyi harmittavaan tappioon NJ Sparksia vastaan, mutta kokonaisuutena turnaus oli onnistunut. Viisi ottelua, joista kolme voittoa yksi tasapeli ja vain yksi tappio on hyvä saldo tästä kovatasoisesta turnauksesta. Tästä on hyvä jatkaa 17.1. Nurmossa pelattavaan aluesarjan turnaukseen. Mukavaa oli myös seurata muiden turnaukseen osallistuneiden Nibacos-joukkueiden, eli -00 ja -04 poikien hyviä esityksiä.