Classic vei jännitysnäytelmän

Classic vei sunnuntai-trillerin
(3-2, 4-1, 3-7, 0-1j)

Nibacoksen kauden päättävä peli lohkovoittajaa vasten, oli varsinainen tunteiden vuoristorata.

Kotijoukkue tiesi, että mikäli pisteet halutaan Kokkolassa pitää, ylimääräistä tilaa ei taitavalle vierailijoille kannata antaa. Ensimmäinen erä oli maalien suhteen tasainen ja tulos noudatti pitkälti kenttätapahtumia. Maalilla Sampo teki upeita torjuntoja, torjuen kotijoukkueen erätauolle maalin johdossa. Nibacos maalit merkittiin Miskalle, Luukakselle ja Vennille. Vennin maali oli ylivoimamaali.

Toisen erän alussa Classic tasoitti pelin, mutta kotijoukkue ei tasoituksesta hätkähtänyt. Seuraavat neljä maalia olivat Nibacos käsialaa. Ensin Joona katkaisi Classic avauksen ja siirsi pallon Eemelille maalin eteen, josta Eemeli laittoi ”ykkösellä” pallon sisään. Toisessa Jonatan spurttasi vastahyökkäykseen ja Luukaksen rystyn kautta pallo maalieteen, josta Miska laittoi pallon maaliin. Maali oli lähes kopio edellisestä maalista. Seuraavaa maalia odotettiin kolme minuuttia, jossa taas sama kenttä oli vauhdissa, nyt Miska toi vasenta laitaa pallon ylös ja maalille juossut Jonatan pistää pallon varmasti sisään. Tilanne kotijoukkeelle 6-3 ja Classic halusi aikalisää. Mutta tämä ei kotijoukkueelle riittänyt, Eemeli avasi kunnon ”roikkopallolla” hyökkäykseen Vilille ja kirmasi hyökkäykseen perään. Vili harhautti muutaman pinkkipaidan ja antoi pallon takaisin Eemelille vasemmalle ”B-pisteelle” josta Eemeli huudatti vielä kotiyleisöä.

Tauolle riemastuttavassa 7-3 tilanteessa.

Kolmannen erän alku sujui vielä hyvin, Miskan taisteltua itsensä maalipaikkaan ja täräyttämällä Nibacoksen 8-3 johtoon ajassa 43:53. Kaikki vaikuttaisi olevan turvallista, eikö? Vastaus on ei. Seuraavan 8 minuutin aikana Classic hiipi jo maalin taakse. Tilanne 8-7. Jonatan lisäsi etumatkan kahteen nopealla vastahyökkäyksellä ja Vennin illan toinen ylivoima osuma lisäsi etumatkan taas turvalliseen(?) kolmeen maaliin. Vastaus on taas ei! Classicin tehtyä kolme maalia 1,5 minuutissa tilanne oli tasan ja paine vain yltyi kotijoukkueen päädyssä.

Kolmatta kertaa siis jatkoajalle tällä kaudella. Tilanteita nähtiin molemmissa päädyissä ja pelikellon lähestyttyä viittä minuuttia, yleisö alkoi odottaa jo voittolaukauskisaa. Mutta taas ei. Muutamia sekuntia ennen summeria, Classic heitti pallon maalille ja maalinedushuitomisen jälkeen, pallo meni Nibacos maalin samaa aikaan summerin kanssa. Kotijoukkueen hämmästykseksi tuomari näytti maalin syntyneen ajassa 64.59.

Jos pidät jännittävistä peleistä, niin tämä peli oli juuri sinulle. Jos katsoit sen Hollihaassa tai youtube-kanavalta niin onnittelut, näit sellaista draamaa jota urheilu parhaimmillaan tai pahimmillaan antaa.

Kausi siis ohi, eteenpäin mentiin syksyn ensimmäistä SM-sarjan peleistä hurjasti. Joukkue kasvoi tiukassa paikassa ja kevätkaudella ei enää ”isoja” kumarreltu. Hollihaasta ei helppoja pisteitä enää annettu!

Nibacos oli kahdeksas B-lohkon lopullisessa taulukossa.

Viimeinen maali ajassa 64.59 ja millä tavoin?

C2 yhteiselle striimattu lähetys

10 - 11 JA

Classic
3 - 24 - 13 - 70 - 1
5'MaaliHonkaniemi Miska
5'MaalisyöttöSalin Luukas
14'MaaliSalin Luukas
14'MaalisyöttöIsoaho Venni
18'MaaliIsoaho Venni
18'MaalisyöttöSeppänen Eemeli
25'MaaliSeppänen Eemeli
25'MaalisyöttöKallio Joona
29'MaaliHonkaniemi Miska
29'MaalisyöttöSalin Luukas
32'MaaliHaataja Jonatan
32'MaalisyöttöSalin Luukas
34'MaaliSeppänen Eemeli
34'MaalisyöttöYlikorpi Vili
43'MaaliHonkaniemi Miska
43'MaalisyöttöSalin Luukas
46'Jäähy: 2minSalin Luukas
52'MaaliHaataja Jonatan
52'MaalisyöttöIsoaho Venni
53'MaaliIsoaho Venni
53'MaalisyöttöYlikorpi Vili