Miehet, 2-Divisioona

FBC Remix - Nibacos Miehet edustus   4 - 8

Monitoimitalo Laihia

Miehet jatkavat voitokasta kulkuaan

Miehet tekivät onnistuneen matkan Laihialle ja kairasivat pisteet Kokkolaan 4-8 luvuin. Vastustaja oli lähtenyt otteluun kapealla miehityksellä, mutta onnistui pitämään siniset vähissä maaleissa varsin pitkään.

Ottelun alku oli tunnusteleva ja peli aaltoili päästä päähän. Ensimmäisen erän kuluessa Kokkolan ukot ottavat kuitenkin peliä haltuunsa ja lähtevät murtamaan kotijoukkue Remixin tiivistä sumppua, joka kuitenkin on vedenpitävä vielä ensimmäisessä erässä, eivätkä siniset pääse etenemään vaaran paikoille. Remix kääntää peliä vahvasti riistojen jälkeen ja saavat myös omat paikkansa maaleihin. Vajaan kahdeksan minuutin kohdilla kotijoukkue myös onnistuu, kun Juho Kallio tiputtaa viivaan Jere Koskelalle, joka kanttaa pallon etualaseen. Erän loppupuolella Remix onnistuu kilistelemään myös ylärimaa, mutta tuon lähemmäs maalia kumpikaan joukkue ei enää pääse ja tauolle lähdetään 1-0 lukemista. Ensimmäiseen erään Nibacosin Janne Tuikka poimii 5 torjuntaa ja Remixin Teemu Nykänen 7 torjuntaa.

Toiseen erään siniset pyrkivät hallitsemaan peliä vielä maltillisemmin ja aloittaakin erän vahvasti pallollisena. Palkkio saadaan ajassa 22:31, kun Timo Salo napauttaa tasoitusosuman Artturi Porkon tarjoilusta. Heti perään Nibacos painelee ohi, kun seuraavassa vaihdossa Oskari Kauppila syöttää ja Riku Anttila tällää johtomaalin. 23:48 siniselle tarjoillaan alivoimaa Tommi Penttilän rikkeestä, mutta kotijoukkueen mylly on tehoton. Ajassa 27:47 Remix tuo pelin tasoihin Timo-Jukka Kosken karatessa läpi ja niitatessa pallon takakulmaan. Vajaan minuutin päästä siniselle tarjotaan ylivoimaa, kun kotijoukkueen Ilkka Salonen lähtee istunnolle ja tämä onnistutaan myös hyödyntämään Oskari Kauppilan toimiessa maalarina ja pankkiiri Salon jakaessa passin. 31:26 Nibacos siirtyy 2-4 johtoon Salon tarkalla alanurkka vedolla. 34:59 Ville Mattilan ajo maalille rikotaan rankkarin arvoisesti ja Rikhard Anttila laitetaan pallon taakse. Pienet höpöt ja hämäykset, veskari kahville ja pallo varmasti ylämummeliin. Vielä erän loppupuolelle Remixin Juuso Valli lähtee istunnolle ja ylivoiman aikana Oskari Kauppila viimeistelee illan toisensa, vieden siniset 2-6 erätauko johtoon. Toiseen erään Tuikalle 5 torjuntaa ja Remixin Nykänen urakoi 8 torjuntaa.

Viimeisen erän alussa Jaani Nissilä kasvattaa Leevi Pulkkisen passista johdon 7-2:een ja ajassa 45:59 Kasper Harju kasvattaa johdon 8-2:een. Erän viimeisellä kympillä sinisten keskittyminen alkaa herpaantumaan ja hyökkäyksiin lähdetään holtittomasti. Remixille tarjoutuu tämän myötä paikat käynnistää vielä kiriä ja kotijoukkue kaventaakin eroa kahdella osumalla, jotka viimeistelevät Joona Valli ja Ilkka Salonen. Puoli minuuttia ennen päätösvihellystä Remix pääsee vielä ylivoimalle, muttei onnistu enään maalinteossa ja päätössummerin jälkeen tulostaululla paistavat lukemat 4-8. Viimeisessä erässä Tuikka torjuu jälleen 5 kertaa ja Remixin Nykänen nappaa 13 torjuntaa.

-Vastustaja puolusti erittäin syvältä omalla alueella ja yritti iskeä vastahyökkäyksistä, mutta hyvin meidän pojilla riitti kärsivällisyys. Koko ottelu pystyttiin pelaamaan täydellä kolmella kentällisellä, joten myös hyvää kokemusta saatiin mukaan. Mutta edelleen meillä on töitä kolmansien erien kanssa ja miten saataisiin pidettyä ajatus mukana pelissä noina aikoina, kommentoi valmentaja Paloaho ottelun jälkimainingeissa. Sinisten tehokkaimpina kunnostautuivat Oskari Kauppila ja Timo Salo 2+1 tehoin. Aapo Lokasaari onnistui paluuottelussaan hyvin ja iski pari syöttäriä, kuten myös armeijasta karannut Artturi Porko. Ihan ehjin nahoin sininen miehistö ei valitettavasti selvinnyt, sillä toisessa erässä Arttu Harju saa kovan iskun päähänsä, jonka seurauksena Arttu joutui jättämään pelin siihen. Toivotaan, että poika on pelillä mahdollisimman pian.

Hommat jatkuvat tulevana perjantaina kotopuolessa, kun aina niin mukava Mailattomat Seinäjoelta tekee vierailun Kokkolaan. Kauaa ei tuon jälkeen keretä huilata, sillä sunnuntaina reissataan Ouluun, jossa mitellään Suomen Cupin jatkopaikasta KoskRia vastaan.

FBC Remix

4 - 8

1 - 01 - 62 - 2
20'MaaliSalo Timo
20'MaalisyöttöPorko Artturi
23'MaaliAnttila Riku
23'MaalisyöttöKauppila Oskari
23'Jäähy: 2minPenttilä Tommi
29'MaaliKauppila Oskari
29'MaalisyöttöSalo Timo
31'MaaliSalo Timo
31'MaalisyöttöPorko Artturi
34'MaaliAnttila Riku
39'MaaliKauppila Oskari
39'MaalisyöttöLokasaari Aapo
41'MaaliNissilä Jaani
41'MaalisyöttöPulkkinen Leevi
45'MaaliHarju Kasper
45'MaalisyöttöLokasaari Aapo
59'Jäähy: 2minPuutio Onni