Miehet, 2-Divisioona

Nibacos Miehet edustus - SB Vaasa  10 - 8

Kampushalli

Miehille voitto runsasmaalisen kamppailun jälkeen

Perjantaina miesten edustusjoukkue ja SB Vaasa pelasivat tapahtumarikkaan ottelun. Läpi 60 minuuttia kestäneen maalintekokilvan jälkeen siniset palasivat jälleen voittokantaan 10-8 lukemin.

Ensitahdit maalinteolle lyö Aapo Lokasaari ajassa 2:21. Neljän minuutin kohdalla siniset joutuvat alivoimalle ja Vaasa kerkeää jauhamaan ylivoimaa ainoastaan 15 sekuntia, kunnes Kaius Klemetti punnertaa pallon maaliin. 9:13 vieraiden Olli Puputti vie oranssipaidat 1-2 johtoon, mutta jo seuraavassa vaihdossa pankinjohtaja Salo tasoittaa lukemat. 13:49 siniset ottavat vuorostaan jälleen johtopaikan Onni Puution osuessa Jaani Nissilän tarjoilusta ja minuutin päästä Lokasaari painaa illan toisensa ylivoimalla, Jukka Keskisipilän syöttäessä. Vajaa kaksi minuuttia ennen erätaukoa vaasalaisten Riku Korpi kaventaa eron yhteen maaliin ja tauolle lähdetään 4-3 lukemista. Jari Koski-Vähälälle 4 torjuntaa ja SB Vaasan Kristian Östermanille 5 torjuntaa.

Toinen erä alkaa sinisten kannalta vaikeasti, kun ajassa 24:06 Juuso Kortetmaa ottaa kaksiminuuttisen ja Vaasa tasoittaa ylivoimansa aikana pelin 4-4:ään, Jesse Ylisen maalatessa. 27:55 on sinisten vuoro koittaa ylivoimalla pelaamista. Mylly toimii, sillä Oskari Kauppila vie siniset jälleen johtoon Keskisipilän syötöstä. Hetken päästä Jori Heikkilä kasvattaa johdon kahteen maaliin. Tämän jälkeen Vaasa saa otteen kenttätapahtumista, kun ensin Jaani Nissilä lähtee jäähylle ajassa 32:48. Tällä kertaa alivoima toimii ja vaasalaiset jäävät nuolemaan näppejään. 36:22 tuomari näkee Tommi Penttilän otteissa huomauttamista ja tuloksena tästä rangaistuslaukaus. Rankkaria lähtee suorittamaan kapteeni Kim Sand. Herran patentti-veivin on pystynyt näkemään jo edellisen viikon Maaseudun Tulevaisuudesta ja tämän tietää myös Koski-Vähälä. Tällä kertaa maaneula irtoaa kahteen otteeseen, mutta Jari on hyvin mukana juonessa ja nappaa yrityksen jalalla kiinni. Hetken päästä on Vaasan vuoro jäähyillä ja yv on jälleen erinomaista, kun Keskisipilä tarjoilee ja Lokasaari painelee hattua päähän, vieden siniset 7-4 johtoon ajassa 37:06. Vieraat eivät kuitenkaan anna yhtään löysää, sillä Klemetti iskee ajassa 38:55 7-5 erätaukotuloksen. Toiseen erään Koski-Vähälälle 6 torjuntaa ja Östermanille 8 torjuntaa.

Kolmanteen erään puolestaan siniset saavat tuloksellisesti hienon startin, kun 43:09 SB Vaasan Sand lähtee istunnolle. Tuloksena 8-5 maali ainoastaan 13 sekunnin jauhamisen jälkeen, maalarina jälleen Lokasaari ja tarjoilijana Keskisipilä. 45:52 on Salon vuoro vierailla jäähypenkillä. Vaasalaiset kiittävät ja Klemetti iskee hatullisen Nico Hagelbergin syötöstä ja 8-6 kavennuksen. Lähes perään Ville Känsälä ottaa illan toisen jäähynsä, mutta Vaasan ylivoima kerkeää myllätä ainoastaan minuutin verran, kunnes Sand ottaa myös illan toisen jäähynsä. Känsälän päästessä rangaistujan penkiltä, siniset pääsevät koittamaan minuutin verran ylivoimaa ja jälleen helähtää, kun Heikkilä iskee Riku Anttilan syötöstä illan toisensa ja 9-6 johto-osuman ajassa 50:36. Seuraavassa vaihdossa vaasalaiset tulevat kuitenkin jälleen kahden maalin päähän pallon ajautuessa Hagelbergille, joka painaa pallon maaliin. Vauhti ei kuitenkaan lopu, sillä minuutti edellisestä ja siniset ovat jälleen ylivoimalla. Nyt yv jauhaa 14 sekuntia, kunnes Lokasaari iskee viidennen maalinsa. Loppupelin ajan vaasalaiset lähtevät hakemaan kavennusta tiukasti prässäten ja joukkue onnistuu vielä iskemään 10-8 kavennuksen josta vastaa tutusti Klemetti. Maaliralli loppuu tähän ja siniset nappaavat mukaansa kolme tärkeää pistettä. Viimeiseen erään Koski-Vähälälle 7 torjuntaa ja Östermanille 8 torjuntaa.

Perjantaina molemmilla joukkueilla jäi puolustaminen vähemmälle ja joukkueet menivät enemmän hyökkäys edellä. Molemmille tarjoiltiin iso määrä ylivoima-aikaa, mitä edesauttoi kieltämättä mielenkiintoinen tuomarilinja. Kummallakin yv-pelaaminen oli tehokasta, sillä siniset käyttivät jokaisen mahdollisuutensa ja Vaasakin taisi jäädä ainoastaan kaksi kertaa maaleitta. Edellisen viikon nollan siniset kuittasivat hienosti, mutta hyvin usein kahdeksalla päästetyllä maalilla voittotili ei kartu. Perjantain tehokkaimmat sinisten miehet olivat ehdottomasti Aapo Lokasaari (5+0) ja Jukka Keskisipilä (0+4), joita komppasivat hyvin myös Jori Heikkilä (2+0) ja Riku Anttila (0+3).

Sarjakausi jatkuu jälleen tällä viikolla perjantain kotiottelulla. Askiin saadaan hyvinkin tuttu vieras tältä syksyltä, kun Uusikaarlepyyn Blue Fox saapuu haastamaan miehet.

Tilastot

10 - 8

SB Vaasa
4 - 33 - 23 - 3
2'MaaliLokasaari Aapo
4'Jäähy: 2minKänsälä Ville
9'MaaliSalo Timo
9'MaalisyöttöAnttila Riku
13'MaaliPuutio Onni
13'MaalisyöttöNissilä Jaani
14'MaaliLokasaari Aapo
14'MaalisyöttöKeskisipilä Jukka
24'Jäähy: 2minKortetmaa Juuso
28'MaaliKauppila Oskari
28'MaalisyöttöKeskisipilä Jukka
29'MaaliHeikkilä Jori
29'MaalisyöttöLehtinen Joni
32'Jäähy: 2minNissilä Jaani
37'MaaliLokasaari Aapo
37'MaalisyöttöKeskisipilä Jukka
43'MaaliLokasaari Aapo
43'MaalisyöttöKeskisipilä Jukka
45'Jäähy: 2minSalo Timo
47'Jäähy: 2minKänsälä Ville
50'MaaliHeikkilä Jori
50'MaalisyöttöAnttila Riku
52'MaaliLokasaari Aapo
52'MaalisyöttöAnttila Riku