Miehet, 2-Divisioona

Nibacos Miehet edustus - TU  8 - 7

Kampushalli

Tärkeä voitto paikallispelistä

Miehet nappasivat lauantaina arvokkaan voiton, kun Toholammin Urheilijat kaatuivat yleisöön menevän kamppailun jälkeen 8-7 lukemin.

Ottelun ensimmäiset minuutit kotijoukkue on hieman hukassa ja TU käyttää tämän hyväkseen, kun ainoastaan puolentoista minuutin pelaamisen jälkeen Mikael Tervamäki siirtää vieraat johtoon. Viiden minuutin jälkeen siniset alkavat päästä juoneen kiinni ja tämän seurauksena viime ottelut kenttätapahtumia dominoinut Juho Karhula tasoittaa lukemat 1-1:een Arttu Harjun tarjoilusta. 10:55 Toholammin Lauri Hyväri jäähyilee ja sarjan murhaavin yv käyttää tämän hyväkseen, kun Joni Lehtisen suonenveto uppoaa aivan ristikon alle. Tämänkin jälkeen kotijoukkueella on vielä erinomaiset paikat kasvatella johtoaan, mutta tulos jää uupumaan ja tauolle lähdetään 2-1 lukemista. Koski-Vähälälle 4 torjuntaa ja TU:n Siermalalle 11 torjuntaa.

Toiseen erään siniset saavat myrskyisän startin, kun Ville Mattila iskee 3-1 maalin ainoastaan kuuden sekunnin jälkeen. Lisää saadaan neljä minuuttia myöhemmin. Karhula järjestelee Jori Heikkilän nokikkain Siermalan kanssa, mutta veskari venyttää jalallaan Jorin vedon tielle. Jaani Nissilä on kuitenkin kärppänä paikalla ja sutaisee karat sisään. Kaksi minuuttia tästä ja nyt on TU:n vuoro kasvatella maalisarakettaan, kun Tuomas Määttälä käyttää palloa Harri Keskisipillällä, joka jatkaa suoraan takiksella majailleelle Lauri Hyvärille, joka iskee pallon verkkoihin Koski-Vähälän torjunnan kautta. Vieraiden ilo on ohimenevää, kun jo seuraavassa vaihdossa tuuletellaan taas toisessa päädyssä, sillä Joni Lehtisen ihana poikkari tavoittaa Aapo Lokasaaren, joka taidokkaasti napauttaa 5-2 maalin suoraan ilmasta. 29:03 Tommi Penttilä estää Määttälän kulun, jonka seurauksena jäähypenkki kutsuu. Lamppilaiset eivät jätä tilaisuutta käyttämättä ja puolentoista minuutin päästä Keskisipilä lataa pallon vastustamattomasti maalin kattoon, kaventaen lukemiksi 5-3. Erän viimeinen kymppi pelataan ilman lisämaaleja ja tauolle lähdetään sinisten kahden maalin johdossa. Toiseen erään Koski-Vähälälle 7 torjuntaa ja Siermalalle 8 torjuntaa.

Kolmannen erän ensimmäinen viisiminuuttinen on sinisten kannalta jälleen suotuisa. Ensin Timo Salo laittaa peitolla olleen vieraiden Jani Poutasen polvilleen ja tämän jälkeen kanttaa pallon pussiin ajassa 42:35. Kaksi ja puoliminuuttia myöhemmin Oskari Kauppila ja Jukka Keskisipilä karkaavat vastahyökkäykseen. Kauppila jakaa pallon Keskisipilälle vasemmalle puolelle ja Jukka painaa pallon varmasti häkkiin, vieden siniset jo neljän maalin johtoon. Toholammin vastaus saadaan ajassa 47:01, Aleksi Huhtalan iskiessä kavennusosuman, mutta 50:38 Mattila kasvattaa johdon jälleen neljään maaliin, jota ennen siniset pyörittelevät palloa mieheltä toiselle noin kolmekymmentä kertaa. Tässä vaiheessa ottelu näyttää sinisten kannalta hyvältä ja myös lisämaaleihin on enemmän kuin hyvät tontit. MUTTA ottelun viimeiset viisi minuuttia ovatkin sitten TU:n näytöstä. Joukkue saa kaivettua vielä yhden ylimääräisen vaihteen omaan peliinsä ja ajassa 55:33 Elias Ritola iskee ensin joukkueen viidennen maalin, jota seuraavat minuutin välein isketyt kuudes ja seitsemäs osuma Huhtalan ja Hyvärin toimesta. TU on rynninyt ainoastaan maalin päähän ja aikaa vielä kaksi ja puoliminuuttia. Loppuaika meneekin vieraiden painostuksen taltuttamiseen, mutta taistelu tuo suotuisan tuloksen ja kotijoukkue nappaa erittäin arvokkaan voiton ja tärkeät kolme sarjapistettä. Viimeiseen erään Koski-Vähälälle 3 torjuntaa ja Siermalalle 6 torjuntaa.

Viime vuosien tapaan tämä paikallispeli näytti jälleen arvonsa ja kentällä nähtiin hieno kamppailu. TU antoi loppuun hyvän oppitunnin siitä, että ottelut kestävät 60 minuuttia, mutta tälläkin kertaa sinisten luonne oli rautaa ja kaveri saatiin pidettyä takana. Alun ja lopun viittä minuuttia lukuunottamatta siniset pystyivät pelaamaan suhteellisen ehjän pelin ja aktiivisempi pelitapa alkaa pikkuhiljaa tuottamaan tulosta, vaikka työtä vielä riittääkin. Voitolla joukkue sai jälleen hyvät eväät taisteluun playoff -paikoista.

Taistelu jatkuu jälleen tulevana lauantaina ja myös tuolloin tarjoillaan paikallisherkkua pöytään, kun matka vie Lohtajan Maininkiin, jossa isäntänä meidät vastaanottaa Himangan Pallo.

Kuvat: Tommy Lågland IG: @tommylagland

Tilastot

8 - 7

TU
2 - 13 - 23 - 4
8'MaaliKarhula Juho
8'MaalisyöttöHarju Arttu
12'MaaliLehtinen Joni
12'MaalisyöttöHeikkilä Jori
20'MaaliMattila Ville
20'MaalisyöttöKauppila Oskari
24'MaaliNissilä Jaani
24'MaalisyöttöHeikkilä Jori
27'MaaliLokasaari Aapo
27'MaalisyöttöLehtinen Joni
29'Jäähy: 2minPenttilä Tommi
42'MaaliSalo Timo
45'MaaliKeskisipilä Jukka
45'MaalisyöttöKauppila Oskari
50'MaaliMattila Ville
50'MaalisyöttöPuutio Onni