Tuomas Tilus jatkaa - Ville Mattila mukaan uutena pelaajana
26.4.2018 22:42 Uutisointi / Miehet

Tilukselle kolmas kausi Nibacosissa, Mattila palaa takaisin Kokkolaan.

Pelaajaneuvottelut jatkuvat hedelmällisinä Tuomas Tiluksen (s.1990) jatkaessa vuoden verran miesten edustusjoukkueessa. Hyökkäyspää saa vahvistusta myös yhdellä uudella pelaajalla, kun Vaasasta Kokkolaan palannut Ville Mattila (s.1999) liittyy mukaan joukkueeseen.

Mennyt kausi oli Himangan Pallossa uransa aloittaneelle Tilus Sr:lle toinen sinisissä. Meno on maittanut, joten jatko seurassa oli myös vaihtoehdoista parhain. –Hyvät kaudet takana ja joukkue on mitä mainioin, joten helppo jatkaa matkaa joukkueen mukana. Paloaho on varmasti hyvä koutsi ja kun hänen pelit ovat takana päin, pystyy Toni keskittymään täysin valmentamiseen ja pelin kehittämiseen.

Tulevaan kauteen Tuomas lähtee luottavaisin mielin. –Toivottavasti pelataan meidän tähän mennessä parhaat pelit ensi kaudella, jolloin nousukin on realistinen. Joukkueesta näyttäisi tulevan tätä ajatellen varsin iskukykyinen. Omalta osalta odotan tietenkin paljon maaleja, mutta nyt myös tasaisempaan tahtiin. Edellisillä kausilla on tullut kuivia jaksoja, joten toivottavasti nyt verkko heiluisi läpi koko kauden. Pelinumerokin vaihtuu oman esikuvan Leo Messin kymppiin, joten eiköhän tämä edesauta asiaa.

Tuomaksen kotipaikalta Himangalta on vuosien varrella ponnistanut monta taitavaa salibandyn pelaajaa. Mutta kuka on se kaikkein paras himankalainen lajiniilo? –Sen täytyy olla Jari Alamaa, joka aikoinaan on pelannut mm. Jyväskylän Happeessa liigaa.

Mattilan ensipelit ovat saaneet alkunsa Kokkolan Kanuunahallista ja alkutaival kulkikin Nibacosin junioreissa. Vuonna 2015 suunta vei Vaasaan merkonomin opintoihin ja SB Vaasan B-junioreihin, jossa Mattila pelasi kahden kauden ajan valtakunnallista sarjaa B-junioreiden divarissa. Edellinen kausi kulki junnupuolella A:n divarissa, mutta kokemusta kertyi myös miesten joukkueessa 13:ssa divariottelussa, sekä kolmessa pudotuspeliottelussa. Kevään tullen edessä on valmistuminen koulusta, joten tässä vaiheessa on jälleen aika palata takaisin kotimaisemiin. –Nyt kun koulu päättyy ja kesällä on edessä varusmiespalvelus, näin parhaaksi palata takaisin Kokkolaan. Nibacos on kotikaupungin joukkue, joten aika selkeä valinta oli. Innolla odotetaan jo tulevaa kautta.

Vaikka edessä onkin ensimmäinen kausi Kokkolan lippulaivassa, löytyy joukkueesta entuudestaan pari tuttua kaveria. –Porkon ja Hyypän kanssa on pelattu samoissa juniorijoukkueissa ja lisäksi koulua on käyty samoilla luokilla.

Pelaajana Mattila luokittelee itsensä ratkaisijaosaston miehiin. –Vahvuudet löytyvät hyökkäyspäästä ja varsinkin maalinteosta. Kehittämistä löytyy puolustuspään pelaamisesta, mutta eiköhän sekin mene eteenpäin talven aikana.

Tulevalle kaudelle tavoitteena on vahva esiintulo joukkueeseen. –Tavoitteena on auttaa joukkuetta voittamaan pelejä, pelata ehjä kausi ja ottaa paljon vastuuta.

Kolmen vuoden ajan Mattila on päässyt kokemaan, minkälainen kulttuuri pääsarjatason seurassa on ja tältä ajalta mukaan onkin kertynyt paljon pääomaa. –SB Vaasassa asiat hoidettiin hyvin ammattimaisesti. Sain treenata kovaa ja paljon hyvien pelaajien kanssa, mikä kehitti minua pelaajana erittäin paljon kolmen kauden ajan.

Loppuun vielä kysymys, mistä Ville haluaa yleisön muistavan hänet tulevana talvena. –Isoista maaleista.

Joukkueen runko näyttää tässä vaiheessa jo varsin lupaavalta, löytyy niin nuoruutta, kuin kokemustakin. Lisää sopimusuutisia jälleen myöhemmin, kun verkkoihin ollaan saatu uusia vonkaleita.


   
Lisää uutisia
Miehet
«  Marraskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Kategoriat