Esittely
Ottelutilastot
Nibacos Miehet edustus - Blue Fox
2018-2019 - Miehet - 2-Divisioona
Klo 19:00 Kampushalli
26
Lok

Paikallisottelun tunnetta Kampushallilla - Siniketut mittaamaan isäntien tason


  • Perjantain kotipeli tuo valoa pimenevään syksyyn ja tällä kertaa Kampushallin areenalle astelee ruotsin kieliseltä pohjanmaalta Uusikaarlepyyn IBF Blue Fox. Joukkueet ovat syksyn ajan hakeneet asetelmia parin harkkapelin ja cupin muodossa. Nyt päästään mittaamaan tasoa myös pisteiden ollessa panoksena.

Foxit ovat aloittaneet runkosarjansa pirteästi ja mm. divarin suomalla rutiinilla ovat saalistaneet neljä voittoa viidessä ottelussa. Joukkue hengittää pisteen päässä Nibacosista, sillä OP-areenalla pelattu ottelu SB Vaasaa vastaan päättyi sinikettujen jatkoaikavoittoon. Taskusta löytyy myös voitto sarjakärki SB Paapoista. Joukkueen pörssikärjestä sijoilta 1. ja 3. löytyvät nuoremman polven foxilaiset Didrik Lillas (8+6) ja Johannes Vähäkangas (5+4). Herrojen väliin kiilaa viimekaudella liigakokemustakin kartuttanut Anton Kallvik (5+5). Maalissa suurimman vastuun on kantanut kokkolalaisille hyvinkin tuttu nuori mies, Jan-Olof Backlund, tilastojen mukaan erinomaisin ottein. Sinisten pörssikärjen muodostavat Kauppila (6+4), Lokasaari (6+2), Salo (5+3). Maalilla vastuun jakaneet Koski-Vähälä ja Tuikka ovat myöskin esittäneet laadukkaita otteita.

Perjantaina penkin päähään orkesteria pyörittämään asettuu matkoiltaan palanut Paloahon Toni. Yhden pelin tauon jälkeen Toni odottaakin malttamattomana tulevaa juhlapäivää. -Kova peli edessä ja tupa on varmasti täysi. Foxeja vastaan ollaan saatu useampi peli tälle syksyä pelata ja aivan varmasti nälkäinen kettulauma saapuu Kampukselle.

Tulevaan otteluun joukkue pyrkii lähtemään huolellisin ottein. -Jokainen ottelu on tietysti vähän erilainen ja se riippuu myös vastustajasta, mutta joka kerta ei kuitenkaan ole tarkoitus lähteä maalintekokilpailuun. Pyritään siis toteuttamaan paremmin omaa pelisuunnitelmaa.

Vaikka syksyn ajan hieman päänvaivaa aiheuttaneet vammat ja sairastelut jatkuvat, saadaan kokoonpanoon täysi miehitys -Samalla teemalla jatketaan tälläkin viikolla ja vieläkään ei ihan koko pelaajistoa saada käyttöön samaan aikaan, mutta jalkeilla on kuitenkin hyvin iskukykyinen ryhmä, jolla voidaan hyvillä mielin lähteä taistelemaan kolmesta pisteestä.

Huomenna klo 19:00 mennessä suunnaksi Kampushalli ja katsastamaan kahden perinteikkään pohjalaisjoukkueen kamppailua voitosta!


Blue Fox miehiä etevämpi perjantain kotiottelussa


Blue Fox onnistui olemaan askeleen edellä miesten edustusta perjantai-illan kamppailussa ja vei pisteet mukanaan lukemin 4-7.

Jo ensimmäisestä erästä lähtien vierailijat näyttävät, että heidän omaa organisoitua puolustustaan ei ole helppo murtaa ja tilaisuuden tullen peli kääntyy nopeasti toiselle kenttäpuoliskolle. Paikkojen siunautuessa myös viimeistely toimii ja Blue Fox vastaakin erän molemmista osumista, kun Mikael Nyvall ja Jonatan Sjöblom iskevät nopealla tahdilla 2-0 johdon neljän minuutin jälkeen. Kummallekin joukkueelle vihelletään kertaalleen kaksiminuuttinen vääristä otteista, mutta alivoimat kestävät nämä yritykset. Maalivahteja työllistetään tasaisesti erän aikana, kun sinisten luukkua vartioinut Atte Hanhineva torjuu 12 kertaa ja Foxin Anton Kronqvist nappaa 9 torjuntaa.

Toisen erän ensimmäiset viisi minuuttia mennään vauhdilla. Ensin Oskari Kauppila avaa sinisten maalitilin ajassa 20:48, mutta Ronnie Luden kuittaa tämän jo seuraavassa vaihdossa. Kauppila iskee jälleen reilu minuutti Ludenin maalista ja tuo siniset uudestaan maalin päähän, 2-3 lukemiin. 25:12 Blue Fox siirtyy jälleen kahden maalin johtoon, kun William Sundelin iskee maalin edessä vinhasti pomppineen pallon verkkoihin. Tämän jälkeen alkaa hieman seesteisempi jakso ja kumpikin joukkue yrittää etsiä reikiä toistensa pakasta, mihin olisi hyvä iskeä. 36:15 alkaa jälleen tapahtua, kun Johannes Vähäkankaan vihainen kantti oikealta puolelta painuu etukulmaan ja vie vieraat 2-5 johtoon. Ei kulu kuitenkaan hetkeäkään, kun kotijoukkueen Kauppila tuo siniset jälleen maalin päähän ja asettelee siinä samalla hattua päähän. No, seuraavaa maaliakaan ei tarvi odotella, kun Colin Björkholm asettelee pallon maaliin ainoastaan 11 sekuntia edellisestä ja kasvattaa lukemia 3-6:een tasan 37 minuutin kohdalla. Näistä asetelmista lähdetään myös tauolle. Toiseen erään Hanhinevalle 5 torjuntaa ja Kronqvistille 4 torjuntaa.

Viimeiseen erään siniset tekevät hieman viilauksia kokoonpanoon ja myös Jari Koski-Vähälä asetellaan luukulle. Kolmen maalin ero ei lajissa ole suuri ja sitä umpeen lähtevät siniset kirimään päättäväisesti. Valoa taivaalle luo Lari Posio ajassa 47:04 ja kaventaa pelin 4-6:een Timo Salon härkämäisen maalille ajon jälkeen, mutta illan teemaan kuuluen Blue Fox kuittaa tämän nopealla tahdilla reilu minuutti edellisestä, kun Johnny Fredriksson painaa pallon maaliin hieman onnekkaasti, sillä syöttöyritys ottaakin kimmokkeen pakin mailasta. Tämän jälkeen molemmille joukkueille tarjoillaan toistamiseen ottelussa ylivoimaa, mutta alivoimapelaaminen on hyvällä tolalla, eikä lisäosumia synny. Viimeiset minuutit siniset yrittävät puskea vielä itseään pistetaisteluun mukaan, mutta tällä kertaa ei riitä ja Blue Fox kuittaa ottelun nimiinsä.

Sinisten otteet perjantaina jäivät hieman vaisuiksi, eikä peli lähtenyt rullaamaan, kuin hetkittäin. Kokoonpanosta tippui muutama herra vielä loppuhetkilläkin ja ehkä vähän vajaalla miehityksellä otteluun lähdettiin. Blue Fox onnistui kuitenkin hienosti omassa pelissään ja oli ehdottomasti terävempi osapuoli. Siniset saatiin pidettyä pois parhoilta paikoilta ja lopuksi hyvin pelannut Kronqvist hoiti oman osuutensa. Siniseltä paras osasto oli ykkönen, jonka peli ei niin pahasti yskähdellyt ja sen oikea laituri Kauppila nakutteli hattullisen toiseen erään. Lisäksi sairastunutta Jukka Keskisipilää ykkösen keskellä paikannut Juho Karhula hoiti roolinsa hyvin.

Miehet eivät kauaa kerkeä hengähtää, sillä torstaina päästään jälleen pelaamaan. Tuolloin matkustetaan Ilmajoen parketille ISB:n vieraaksi. Kaksi yötä tämän jälkeen Hollihaan koululla on luvassa yksi syksyn makeimpia herkkupaloja, kun Suomen Cupin 5. kierros tuo Divarijoukkue Merikoski SBT:n Kokkolaan Lauantaina 3.11.

Kuvat tarjoaa: www.nibacos.fi
Kuvaaja: Tommy Lågland IG: @tommylagland Facebook   

   

   

   
Tilastot
Miehet edustus 4 - 7
(0 - 2) (3 - 4) (1 - 1)
Blue Fox
8' Jäähy: 2min Huopana Jaakko

20' Maali Kauppila Oskari

20' Maalisyöttö Lokasaari Aapo

22' Maali Kauppila Oskari

22' Maalisyöttö Karhula Juho

36' Maali Kauppila Oskari

36' Maalisyöttö Nissilä Jaani

47' Maali Posio Lari

47' Maalisyöttö Salo Timo

49' Jäähy: 2min Karhula Juho

58' Jäähy: 2min Heikkilä Jori
Lisää uutisia
Nibacos Kokkola
«  Elokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Kategoriat