Miehet, 2-Divisioona

Nibacos Miehet edustus - Hipa  5 - 8

Kampushalli

HiPa parempi uuden vuoden avauksessa

Vuoden ensimmäinen ottelu ei saannut toivotunlaista tulosta, sillä raikkaalla jalalla ollut Himangan Pallo ryösti voiton ja pisteet mukaansa 5-8 voitolla.

Kun edustus oli vielä ottelun alussa telineissä, aloitti vierailija HiPa räväkästi loi useita vaarallisia tilanteita kotijoukkue, jotka maalia vartioinut Janne Tuikka onnistuu kuitenkin selvittämään, pitäen samalla lukemat tasoissa. Kaikkeen Tuikkakaan ei pysty venymään, sillä ajassa 5:15 Mattias Boren nappaa maalin kulmalla riiston ja iskee pallon maaliin. Muutama minuutti myöhemmin Boren pääsee jälleen käsiksi irtopalloon ja laukoo keskustasta HiPan 0-2 johtoon. Loppuerä mennään maaleitta, mistä huolen pitävät molemmissa päädyissä hienosti pelanneet maalivahdit. Ensimmäiseen erään Tuikalle 13 torjuntaa ja HiPan Tony Jumppaselle 12 torjuntaa.

Toisessa erässä siniset pystyvät parantamaan omaa pelaamistaa, mutta tehokkuus loistaa poissaolollaan. Sen sijaan HiPa onnistuu ajassa 31:27 kasvattamaan johtoaan kolmeen maaliin, kun Väinö Venetjoki riistää pallon ja puolittaisen läpiajon jälkeen kiskaisee pallon verkkoihin. 34:04 siniset saavat viimeinkin maalitilinsä auki. Juuso Kortetmaan upea syöttö löytää takiksella kytänneen Petteri Toivolan, joka ohjaa pallon ohi Tony Jumppasen ensimmäistä kertaa ottelussa. Erä myös päättyy 1-3 lukemiin. Toiseen erään 8 torjuntaa Tuikalle ja Jumppaselle taas 12 torjuntaa.

Kolmannen erän molemmat joukkueet aloittavat jäähyilyllä. Ensin Tommi Penttilä lähtee istunnolle estämisestä ajassa 41:26, mutta siniset kestävät alivoiman ilman takaiskuja. Tämän jälkeen ajassa 45:57 himankalaisten Lassi Lokasaari syyllistyy mailaan lyöntiin ja ottaa tästä kaksiminuuttisen. Jäähypenkillä Lokasaari kerkeää olla ainoastaan 11 sekuntia, kunnes Oskari Kauppila rankaisee ja kaventaa pelin 2-3:een. Iloa kestää ainoastaan hetken, sillä yhdeksän sekuntia myöhemmin Tuomas Palovaara pääsee riiston jälkeen yksin läpi ja vie HiPan jälleen kahden maalin johtoon. Seuraavaksi on jälleen sinisten vuoro iskeä, kun Toivolan lätty tavoittaa Kauppilan, joka napauttaa pallon ensin tolppaan, mutta valppaana nuorena miehenä Oskari on ensimmäisenä myös riparilla ja iskee karat sisään, tuoden kotijoukkueen jälleen maalin päähän ajassa 51:46. Seuraava vaihto sujuu kuitenkin jälleen surullisesti, kun ensin Palovaara katkoo syötön ja sen jälkeen tarkalla vedolla vasempaan takakulmaan viimeistelee HiPan viidennen maalin. Viimeisen vitosen alkuun Jori Heikkilä iskee 4-5 kavennusosuman, mutta jälleen maalin jälkeiset hetket ovat siniselle vaikeita, sillä ajassa 56:43 merkkaamatta jäännyt Boren pääsee vapaasti ajamaan maalille ja viimeistelee tarkasti 4-6 johto-osuman ja samalla itselleen hatullisen. Vajaa kaksi minuuttia ennen loppua Aapo Lokasaari yrittää vielä käynnistellä lopun kiriä laukomalla sinisten viidennen osuman, mutta reilu kaksikymmentä sekuntia myöhemmin HiPan Eemu Juvonen laukoo 5-7 osuman tyhjiin. 59:08 vieraat ratkaisevat ottelun lopullisesti, kun Tuomas Palovaaran keskiviivan vaparista heittämä pallo jää pomppimaan maalinedustalle, johon ensimmäisenä pääsee käsiksi Boren, joka viimeistelee illan loppulukemat 5-8:aan. Viimeiseen erään Tuikalle 10 torjuntaa ja Jumppaselle 6 torjuntaa.

Nihkeästi alkoi miesten edustuksen taival tämän vuoden osalta. Vähän taidettiin olla vielä henkisesti joululomalla, mikä näkyi erityisesti pallovarmuudessa ja syöttöjen laadussa. Kuvaavaa onkin, että HiPan viiteen ensimmäiseen maaliin ei merkitty lainkaan syöttäjää. Viimeisessä erässä siniset pääsivät useaan otteeseen vieraiden kannoille, mutta myös maalien jälkeiset vaihdot olivat hyvinkin vaikeita. Tästä onkin helppo lähteä parantamaan.

Löytyi sinisten puolelta myös onnistujiakin. Oskari Kauppila jatkoi takuuvarmaa työskentelyä ja tehojen lisäksi Oskari teki erinomaista jälkeä myös puolustussuuntaan. Maalilla Janne Tuikka teki voitavansa maalilla ja varsinkin ottelun alussa esti sen, ettei HiPa karannut heti horisonttiin.

Pelitouhut jatkuvat tulevana maanantaina Seinäjoella, jolloin lohkon kärkipään kamppailussa väännetään Mailattomien kanssa pisteistä.

Kuvat tarjoaa nibacos.fi
Kuvaaja: Tommy Lågland

5 - 8

Hipa
0 - 21 - 14 - 5
34'MaaliToivola Petteri
34'MaalisyöttöKortetmaa Juuso
41'Jäähy: 2minPenttilä Tommi
46'MaaliKauppila Oskari
46'MaalisyöttöLokasaari Aapo
51'MaaliKauppila Oskari
51'MaalisyöttöToivola Petteri
55'MaaliHeikkilä Jori
55'MaalisyöttöKarhula Juho
58'MaaliLokasaari Aapo
58'MaalisyöttöSalo Timo